![]() |
|
|
#1 |
|
Lietpratējs
|
Sveiki visapkārt, pamazām esmu savilcis no visām pasaules malām materiālus sava iesāktā Cooler Master HAF932 korpusā bāzētā PC moddinga turpinājumam. Nezinu kāpēc, bet projekta tēmai izvēlējos zaļo toni (jāatzīst, ka nekāds Nvidia produkcijas lietotājs/fans
gan neesmu).Pašlaik esmu PSU sleeving procesā, tāpēc piedāvāju nelielu ieskatu paveiktajā + esmu nolēmis padalīties ar pāris tehniskiem knifiem, kuri apgūti studējot ārzemju forumu sleeving topikus. Pirmkārt, lai sāktu dajebkādu PC vadu sleeving (latviski varētu būt zeķošana ), ir nepieciešami izejmateriāli. Lai iegūtu tiešām sirdi sildošu kvalitāti rekomendēju jau tepat forumā apspriesto, manuprāt, pasaules labāko sleeving materiālu - MDPC-X.Pietiks muldēt , ķeramies klāt:Marš uz pastu pēc pakas (no Vācijas atnāca 3 dienu laikā )![]() ![]() Tā kā esmu samērā jewish "izšķērdīgs" , tad speciālo ekstraktoru pa "nieka" 24 Euro es, saprotams, nepirku. Tā vietā izlīdzējos ar emm 1 vai 2 santīmu vērtām iekārtām ![]() ![]() Kad vadi no konektoriem izvilkti, silti iesaku visu nepieciešamo zeķu un heatshrinku skaitu (manā gadījumā 8 zeķes + 16 heatshrinki EPS kabelim) - griežot pa vienai zeķei beigās būs tā, ka garuma atšķirība starp pirmo un pēdējo būs vizuāli ļoti nepatīkama! Katrai nogrieztajai zeķei iesaku ar šķiltavām apkausēt galus, lai zeķe neārdās laukā ![]() ![]() Runājot par heatshrinku garumu, manuprāt, optimālākais garums ir 13mm, taču pamatā tas atkarīgs no katra individuāli - mans piedāvātais garums dod estētiski pievilcīgu rezultātu ![]() ![]() Pavisam aizmirsu vienu svarīgu lietu attiecībā uz kabeļiem - lai nebūtu nepatīkamu momentu pēc sūri grūti veiktā darba, spilgtos kabeļus (zaļi, sarkani, dzelteni) iesaku nokrāsot melnus ar spirta marķieri - zinu jau zinu kāds laikietilpīgs čakars ir krāsot katru sīko vadiņu, taču vēlāk, skatoties uz krāsainajām zeķēm un redzot dīvainus toņus, kuri "nez kāpēc" sitas cauri, nevainojiet mani. Zeķi uz kabeļa uzvilkt vislabāk/vienkāršāk ir imitējot sprīžmetēja (ir ir tāds zvērīgs tārps ) kustības. Zeķi iesaku atstāt tieši tā, lai būtu redzami 5-6mm no kabeļa pie konektora![]() Ar heatshrinka "savilkšanu" nevajag steigties - savelkam daļēji, koriģējam pozīciju tā, lai tas būtu ~1mm pāri vada galam un "savelkam" līdz galam. Svarīgi, lai heatshrinks nebūtu pa tuvu vai pa tālu no konektora. Ja būs pa tuvu konektors vairs nebūs dabūjam iekšā ligzdā, savukārt, ja būs pa tālu pastāv iespēja, ka zeķe ar laiku noslīdes no konektora un darbs vējā P.S. heatshrinku "savilkšanai" iesaku celtniecības fēnu, jo bakstīšanās ar sveci/šķiltavām man sabeidza nervus un izveda no pacietības 10 minūšu laikā ![]() ![]() ![]() Savukārt nostiprinot zeķes otru galu jāņem vērā svarīga nianse - zeķei jābūt maksimāli nostieptai tā, lai saliecot to vads iekšpusē nebūtu redzams. Lai to panāktu iesaku iegādāties bildē redzamo agregātu, kas atvieglo nostieptā stāvokļa fiksēšanas procedūru, un nemaksā arī dārgi :jewish: ![]() Un lūk pirmie rezultāti , turpinājums sekos ![]() ![]() ![]() ![]() Raudulīgajai tautas daļai piedāvāju arī Thumbnail attēlus
|
|
|
#2 |
|
filozofologofīlfobs
Rep Power: 116 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Labs, gaidām turpinājumu ar nepacietību
|
|
|
#3 |
|
Rep Power: 115 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
es jau cerēju šito projektiņu ieraudzīt uzreiz iekš wc sadaļas!
![]() bet nu tā pat +1 keep up good work |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
A kam šodien viegli?
|
Izskataas smuki
Tik svariigi nesajaukt kaadu vadu vietaam liekot atpaklj konektora spraudnii, a to buus duumi pie posta
|
|
|
|
|
#5 |
|
Lietpratējs
|
WC sadaļai uz doto mirkli "pa īsu"
taču nekur jau šī fāze man nepaliks, gan būs! Pašlaik piedāvāju sev un Jums Top-Air-Cooling projektu
|
|
|
#6 |
|
Lietpratējs
|
Cik aptuveni izmaksā tās zeķes un heatshrinki vienam vidusmēra blokam?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Lietpratējs
Hmm, a nevar vienkārši visus vadus vienā "zeķē"? tomēr mudžeklis mazāks un sliņķiem process patīkamāks.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Lietpratējs
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Pieredzējis lietpratējs
|
Quote:
![]() Bet par mudžekli apskaties šeit, un gan jau pats sapratīsi, ka "mudžeklis" izskatās kudī labāk ![]() http://www.million-dollar-pc.com/ |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Lietpratējs
|
aha, daudz mazinji ir zmuki
, bet man laikam nebuutu pacietiibas
|
|
|
#11 |
|
Jauniņais
lai butu mazaka iespeja kad zekes ar laiku sak slidet nost ir variants srinkus likt abas puses zekei
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Lietpratējs
|
Quote:
Pamatā MDPC-X piedāvā jau gatavu komplektu, ar nosacījumu, ka netaisies izvirst krāsās, jo tad vajadzēs komplektēt pašam
|
|
|
|
#13 |
|
Jauniņais
1 konnektors jau smuki, gaidam kad buus parvilkti arii parejie!
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Lietpratējs
|
Beidzot parādījās kāds brīvāks brīdis, tāpēc arī projektiņam update time
Esmu ,un pat sekmīgi , pabeidzis PSU sleeving. Tā kā šim modelim modulārie vadi, manuprāt, ir estētiski izdevušies, tad PSU sleeving fāze uzskatāma par pabeigtu. Nupat uz kartona kastes tika piešķilta sistēma, un tavu brīnumu - nekas nenodega un strādāja kā nākas.Arī mana cepeškrāsns temperatūras cienīgā VGA ir tikusi pie jauna mundiera: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
i7 860 4GHz| Team Xtreem LV DDR3 1910MHz | Asus P7P55D Deluxe | HD4870X2 800/3800 | 8800GTS for PhysX | CM HAF-932 | Corsair HX1000W | MS/Razer HABU, Reclusa | Razer eXactMat |LG W2486L-PF LED Last edited by sadidas; 03-13-10 at 15:12. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Pieredzējis lietpratējs
|
nu lielie fani tagad
, bet vienalga sexigi, patik, šādai pīšai iet cauri bet gala rezultāts fantastiš gut.. rep no manis par uzņemigumu un ņemšanos lidz tādiem sikumime
|
|
|
#16 |
|
Я Дарт'аньян
Rep Power: 133 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
plaacenis uz vga labs
|
|
|
|
#17 |
|
EOZ HQ
Rep Power: 87 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kabelju Sleevingz
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Lietpratējs
|
Sveiki biedri! Jūtos, ka esmu Jūs mazliet apdalījis, jo projekts faktiski ir pabeigts, taču tapšanas gaita nav sabildēta
Tāpēc uz ātru roku ar savu necilo ziepju trauku uzbliezu nelielu foto sesiju, ceru patiks Sistēma darbībā bildējama tikai diennakts tumšajā laikā - ir pamatotas cerības, ka šovakar bildes arī tiks uzražotas Atvainojos par "palagiem", bet pārāk samazināt attēlus sirdsapziņa un monitora izšķirtspēja neļauj. Bildes pieejamas arī attachmentā![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#19 |
|
Pieredzējis lietpratējs
|
nu smuki, smuki!
Btw, tev tur divi vidaki iekšā? |
|
|
|