PDA

View Full Version : nevaru uzshtellet Raidu



Lapelis
11-24-07, 23:18
Gigabyte matene uz 650i SLI chipseta. Divi cietie - vecs Maxtors SATA1 80GB, jauns SATA2 Samsungs 80GB. ieksh BIOS redz tikai Maxtoru, Windowsaa nevienu neredz, Device Manager redz abus, bet abi uz jautajuma ziimes un negrib darboties. Shtellejot Raidu, utilita redz tikai Maxtoru, bet neuzstadita raida propertijos rada Samsungu. Samsungam uzliku SATA1 modes jumperi, bet nepalidzeja. Varianti?

netbeast
11-24-07, 23:20
kaut kaada putra :D ieksh raid konfiguratora, kuraa var tikt peec bios POST, kad ielien, ko raada? neraada abus cietnjus? ceru, ka tu to nedari no windows ar kaut kaadiem maatenes liidzi naakushajiem konfiga tuuljiem, ko?

Lapelis
11-24-07, 23:22
protams, ka ne no windowsa. Kad ieeju Raid konfiguratoraa tad uzrada Raid masivu uz 150 GB ( 2 x 80GB ). Nospiezhot Enter, kas ljauj paskatities no kadiem cietnjiem masivs uzbuveets, uzrada Samsungu. Sakot buvet jaunu Masivu, kad man jaizvelas kadus cietnjus likt, uzrada tikai Maxtoru.

netbeast
11-24-07, 23:25
nu bet ja tev jau ir gatavs masiivs, tad kur ir probleema?

HX_unbanned
11-24-07, 23:26
=======problēma===================diagnoze=======
OS neredz nevienu... - draiveri, servisa pakas, hotfiksi ...
BIOS redz Maxtor -> SATA 150Mbit/s - BIOS update?
DM redz abus, bet jautājumzīme ir - Windas ņemtie dati no BIOSa nav pilnīgi - > IRQ ; Resources ; 3d party utilities .. ?

Lapelis
11-24-07, 23:27
Problema taa, ka vins nefunkcionee. Windowsaa taksh neuzrada (beidz uzdot stulbus jautajumus, it kaa es nefiga nerubitu), raid konfiguratoraa pie statusa rada nevis Healty, ka tam vajadzetu buut, bet Error. Znachit nestradaa. un kaa jau teicu, masiivaa uzrada tikai vienu cieto, lai gan vajadzetu but diviem.

HX_unbanned
11-24-07, 23:31
Principā jau pat nezinoy SATA HDD uzbūvi ( elektroniku tb ), es ļoti šaubos, ka var saraidot divu dažādu interfeisu cietņus kopā .. pie tam ja vienam vēl kaut kas ir jālimitē, tad to daudzi rad kontrolieri var nesaprast un tad taisīt brīnumus.

Gala beigās - ja jau es nedrīkstu uzdot stulbus jautājumus, tad uzdošu tādu - ko par šo jautājumu saka h/w ražotāju mājaslapas vai google? Es domāju, ka būtu vērts pazondēt...

Lapelis
11-24-07, 23:32
njaam, tadu variantu es arii pieljauju... hmzz, nu buus japachakareejas.

StyleZ
11-24-07, 23:38
Nforce joks - cietnjiem ieksh BIOS'a, reaali ne cietnjiem bet konkreetajam SATA kanaalam ir jaaustaada, lai cietnis straadaatu RAID ne SATA modee. Tev tas ir izdariits abiem kanaaliem, uz kuriem atrodas diski?

netbeast
11-24-07, 23:41
limiteetaajs jau darbojas hdd liimenii, nevis sata kontroliera liimenii. varbuut bios upgrade vareetu paliidzeet, bet es stipri shaubos. mani vairaak maac aizdomas par pashu cietnju veseliibu. ja raada error ieksh taas raid utiliitas, kas ieksh win ir, tad vinju nevar izlabot ar labo taustinju kaut ko nospiezhot? man uz intel matrix raid arii peekshnji saaka raadiit, ka ieksh viena hdd ir error, no biosiskaa konfiguratora vispaar neko nevareeju izdariit, tad kaut kaa netiishaam uzinstaleeju to win konfiguratoru, tur arii raadiija, ka ir error, uztaisiiju fix un arii ieksh bios raadiija, ka viss ir kaartiibaa. ja tev pastaav iespeeja no windows pachakareet tos hdd, un ja shis kontrolieris kaut ko taadu atbalsta, tad vari meegjinaat tur panjemties.
edit:
p.s. stylez, tas ir ne tikai nforce joks, esmu maniijis arii uz citiem chipsetiem sho lietu.

Lapelis
11-24-07, 23:52
taaks, lietu daljeji atrisinaaju.
Izradas, raid kontrolieris pats izdomajis uztaisiit masiivu no viena cietaa, taapec vispar neko nevareju izdarit. Izdzeesu masiivu un veiksmigi izdevas apvienot divus HDD. Winda veljoprojam neredz, bet vajag uzinstaleet raid draiveri, ja tas nepalidzes, tad buus problema :)

netbeast
11-25-07, 00:00
dooh... bet parasti tachu dzeesh visu, kas ir by default paraadiijies un jaunu masiivu var uztaisiit tikai tad, kad vecais ir gone. un jaa, win redzees tikai tad, kad draiveris buus iebarots.

Latish
11-25-07, 00:12
dooh... bet parasti tachu dzeesh visu, kas ir by default paraadiijies un jaunu masiivu var uztaisiit tikai tad, kad vecais ir gone. un jaa, win redzees tikai tad, kad draiveris buus iebarots.


Tieši tā. - Par kādu windows var būt runa?, ja vispirms ir raid setups, un ja tu tur neredzi healthly, tad nemaz pie logiem neķeries.


p.s. Īstnībā, personīgi novēlu vieglas smiltis, jo taisīt straipu bez mirrora ir muļķīgi-:) Jo ja diska bojajuma gadijuma, datu bojajuma apjoms ir kvadrātā, a viena diska krasha gadijumā, tu vispār paliec bez infas. Cita lieta tur 0+1

Tākā nodzēs tiem diskiem particijas un sāc ar raid setupu visu pēc kārtas no jauna kā pienākās.

Lapelis
11-25-07, 00:20
par mirroru pagaidam iipashi neuztraucos, jo uz raida tiks tureta tikai Winda un gaames (figs ar vinju, parinstaleet var) un kkadi nesvarigi faili. Parejais uz 500GB cietaa. Viss ljoti labi ventileetaa keisaa, es domaju nebuus tik traki. Pie tam tas raids netiks traki slogots nonstopaa. Darba dienas 5-8h stundas tiek darbinaats kompis. Bus nepiecieshamiiba, iepirkshu 160GB cieto, bet nu tas uz veelaaku laiku :)

BTW, varat ieteiktu kadu labu automatisko BackUP softu? Ta lai varetu nodefineet kurus folderus jakopee uz kuru disku. Taa lai ar roku nav jabakstaas katru folderi kopeejot.

Lapelis
11-25-07, 00:39
Taaks, viss gatavs, winda negribeeja redzet cieto, lai gan DM viss bija okey. Caur Hiren's boot cd noformateju un tagad viss bumbas.

Paris jautajumi -
1. augstak minetais par BackUP
2. kadu block size izmantot? 64kb vai 128kb?

netbeast
11-25-07, 00:43
priekshkam caur hiren's boot cd? ieksh computer management -> disk management nevareeji noformateet? 128 kb block size liec.

dogMa
11-25-07, 03:45
Es ar nesen uztaisīju raid0 no 2x80gb cietņiem. Kāpēc likt 128kb block size? :rolleyes:

Lapelis
11-25-07, 14:58
hmzz, baiga probza. Windows Instalacija neredz nevienu no maniem cietajiem - ne 500GB HDD, ne raid0 masiivu (lai gan instalacijas diska integreju draiverus, bet tas taa, galvenais, ka neredz to 500GBnieku). Izravu sata vadus no abiem raid0 cietajiem, bet nu tas pats. Kur varetu but probleema?

P.S. Ar winXP diskiem viss kartiba - no tiem jau vienreiz instaleju sistemu.

Dzy
11-27-07, 23:49
BTW, varat ieteiktu kadu labu automatisko BackUP softu? Ta lai varetu nodefineet kurus folderus jakopee uz kuru disku. Taa lai ar roku nav jabakstaas katru folderi kopeejot.
freeware variants, kuru izmantoju darbavietā - Cobian Backup (http://www.educ.umu.se/~cobian/cobianbackup.htm). Var smuki salikt, kuri folderi, kurā laikā jākopē. Var izvēlēties, vai lai taisa full backup, vai arī incremental un pēc cik incremental backupiem atkal full uztaisīt.

Lapelis
11-28-07, 00:07
thx Dzy

runajot par augstak minetajam probleemam, ir paradijusies veel viena - pie win ielades man paradas izveele - Windows XP setup vai vienkarshi palaist Windows XP. amizantakais tas, ka man CDroms ir tuksh. Palaizhot to windows XP setup (kursh automaatiski ierubas peec 10 sekundem, ja netiek izveleets palaist OS), rada ka laade draiverus un chush - BSOD. Mlins, kkadi brinumi pedejaa laikaa notiek.

Lapelis
11-28-07, 23:04
taaks, esmu sapratis, kapec man windows xp instalacija neuzrada nevienu HDD. kaa tik izjaucu raidu - visu raada, kaa uztaisu raidu - chush, neatrod NEVIENU SATA cieto, tikai ATA (ceru, ka nekludos, varbut taa nemaz nebija), ari to 500GB sata cieto, kuram nav nekada sakara ar raidu.

Vot tagad esmu nesaprashana - nu fak ****, kur ir probleema? Nelidz neviens no chetriem XP diskiem, arii tas ar integretajiem draiveriem. godigi sakot mauciiba. Pagaidam redzu tikai vienu iespeju. jaukt araa raidu, parinstaleet windu uz C:, tad kloneet uz raidu, bet kur garants ka iebuutosies...