PDA

View Full Version : Problēma ar RAM



shteecers
02-15-08, 15:47
Vienvardsakot iesakat ko darit! Vienam draugam ir RAM v-data DDR2 533Mhz 2 x 1Gb... un kautka negrib stabili stradat, parasti vienkarshi nokaras, un retu reizi restart, tikko salikts pc (AMD 5600+, Biostar TF560 A2+, 8500GT, 400W)
tie rāmi bija no cita pc kura jau tad nestabili stradaja bet tikai tad ja skatas video vai spelē spēles, (toreiz vinsh atrisinaja problemu vienkarshi nomainot rāmus uz 800Mhz 2x 1Gb), ko darit?

es ieteicu iemaukt lielakus voltus 2.05v, un tad vinajam esot izmest erros par kautakdu : tekst no skype ko vinsh man rakstija : ''panjemu ka memory test enable , tad vinsh kk lamajas ka cpu frekvenci janorada biosaa un talak neljauj iet...''

nezinu ko varat ieteikt, lai pameginatu salabot... man kautka liekas ka rams ar cpu negrib sadarbities jo rama pamaz mhz (533), un arii default plate grib iet ar 400Mhz, manuali uzliekot vinsh tapat ir nestabils!

varbut vajag notestet ar kadu mazinu programminu vai tiesham vaina rāmā! un ja jus domajat ka vajag tad ar kuru softu!?

StyleZ
02-15-08, 16:16
guugle?
Memtest ir taa "mazinjaa" programma.
Bet izskataas, ka vai nu tie raamji ir metami, vai nu cik no taa tava drauga izteicieniem var noprast, vinjam iisti taisnas rokas ar' nav ;)

shteecers
02-15-08, 16:25
paldies par to programu ko ieteici tulit iedoshu lai notestee... un arii ir neliels progeres tagad tikai vienu reizi nokaras pa kautkadu stundas laiku.. ieteicu lai saliek dazados slotos tos raamus nevis kaa dualaja ka blakus bet ne kopaa... bet pec tam veinereiz nokaras! itka laikam negirb strad dualaja + vel kautkas npatik... varbut kautkas nav taa ar taimingiem, jo no taimingies esmu pilnigs nulle...
varbut tur kada vaian?

http://i62.photobucket.com/albums/h84/Shteecers/cpuz-1.png

Simsons2
02-15-08, 16:30
ja var lai command rate uz 2T uzliek

shteecers
02-15-08, 16:37
1.kapec singlechannel ?
2.taimingus manuali meginaji stadit ?


1. uz single chanel vismaz strad daudzmaz stabili, retu reizi nokaras!
2. nee taimigus automatiski ir saliktas...

simsons2: tikko pateicu lai izmegina...
------------------------------------------------------------------
EDIT: joprojam neiet kaa vajag nokaras!

CaMaRo
03-11-08, 23:25
memtest86+ var tak visiem ramiem ramiem lietot, vai tomeer nee? vienkaarshi man te it kaa straadaajosha(gljukaini) kompja ramam uzraada nu jau 1500 error un 1 Pass :D

Semo
03-11-08, 23:49
lai pamonitore temperaturas, bij vine gadijums, kompis karas kaut izstiepies, mainija visu komponentes iznemot proci, beigas jau taisijas kad atklajas ka samais termopastu neprot ziest un maza vanesa nespej dzeset...

CaMaRo
03-11-08, 23:52
nu bija 50 graadi atlonam 1500, izsuucu 5kg puteklju no coolera un pa 10 graadiem nokritaas, mans domaat ka 40graadi tak nav baigi daudz prieksh taa procha :confused:

Semo
03-11-08, 23:53
mans ir cepies uz 70 un tapat dzivs:D, bez tam tie cilvecini apstrid daudzas manas teorijas, tads pats gadijums ir ar barokliem...nu nevar iestastit ka +/- normalai sistemai vajag normalu barokli nevis kaut kadu nobrand dujinu:D

CaMaRo
03-12-08, 00:06
nu jaa, bet jautaajums paliek neatbildeets, vai Memtest nemelo? :)

kaspars-j
03-12-08, 10:06
Jautājums labs, jo ir pieredze visāda - memtests vairākiem moduļiem neko sliktu neuzrādā, taču kad palaiž win, tad tik sākās gļuki tādi, ka grūti noticēt memtestam. izrauju ramu, ielieku citu un viss kedā.