PDA

View Full Version : 2gb vs 4gb iekš spēlēm



Alus
05-13-08, 11:29
Uzgāju interesantu salīdzinājumu. Protams uzrakstīts lai slavinātu piedāvato produktu, bet ir viela pārdomām.
Lasam šeit (http://legitreviews.com/article/709/1/).

kiwi
05-13-08, 12:29
4GB ljoti paliidz pie "level loading" t.i. notiek aatraaka ielaade pat vecaakaas game kaa BF2 :)

StyleZ
05-13-08, 13:10
bet cik peec tiem testiem var noprast, reaali aatraak pashaas speelees nekustaas nekas..

Alus
05-13-08, 13:36
Nu pie lvl loadinga vajadzētu dikti līdzēt. Pēc savas pieredzes, man 64bit putns pats aprij ap 1,2 -1,4gb, palaižot spēli ir redzēts ka brīvi paliek ap 1,3 gb no 4gb. Žēl ka šī lieta nav tur testā apspriesta.
Bet nu vismaz uzskatāms materiāls, ko p0k3moniem var bāszt degunā, kad šamie sāk ***ut ka 2gb ir pamaz un vajag 4gb spēlēm, it īpaši iekš XP :D Tas tā offtopic.

Skarbais
05-13-08, 21:16
Man jau vairaakas reizes Crysis uz 64 bit putna ir konkreeti swapojis, taakaa uz Vistas 3-4GB RAM ir iistais variants speeleem. Ar 2 GB zem Vistas prieksh gaameem var aplauzties. Ir bijushi gadiijumi arii bez kriizes.

Ieksh XP ar 2GB nav bijis pa iisu, bet neesmu sho OS darbinaajis jau vairaak kaa gadu :)

Death
05-13-08, 21:54
nu tagad seezu uz vistas 32 bit ar 2gb ram nu nez probleemu nau visi geimi lido uz max neskaitot crysis,tas jau nevienam neiet gludi :) veel nfsps uz vistas man iet labaaak nekaaa uz xp 32 bit gaaja hvz!!! Dirt iet taapat kaa uz xp taa uz vistas!!!

Febonacci
05-16-08, 19:03
nez tā kā taga skaitās, ka nāk DDR3 ramu ēra, DDR2 paliek lēti un nu jau 2gb 800/1066Mhz ramus var iepirkt pa 30ls domāju ir vērts, jo programmas tak ātrāk sāks šancēt un geimi [minimāli] :D Un krāniņa staipīšanai arī viņus var iepirkt ;)

Novice
05-16-08, 20:07
Heh, tagad sezu uz Vista Ultimate SP1. :D Ja godigi, dazbriid liekas aatraka kaa XP, tacu reaali kaitina tie uzbaazigie jautaajumi. Arii 2GB rams, tiesa DDR2. :)

P.S Sorry, ka bez garumziimeem. tildi veel neesmu uzlicis.

Instigater
05-16-08, 20:19
Vajag 4 GB obligaati, citaadi visaadi tirlinji sakaapj multispleijeru speelee un tad pie raunda uzsaakshanas var iet dzert teeju, jo vinjam, redzies, kompiits vienu liimeni tik ilgi laadees.

Novice
05-16-08, 20:32
Nja, tad jau buutu jaakapj uz 64-bit OS... :D

Instigater
05-16-08, 21:36
Nu bet protams!

Miezy
05-17-08, 12:25
nu vistai ir tā cik esmu novērojis, kad man bija 2gb ram vista vidēji patērēja 1,0gb līdz 1,1gb kad vienkārši ieslēdz un neko nedara, tagad kad ir 4gb tā patērē no 1,4 līdz 1,6, proti jo mazāk rama, jo mazāk patērē pati vista.

Lapelis
05-17-08, 12:33
tas tapec ka Vistai ir laba memory menedzhment sistema. jeega tureet tukshu ramu.

StyleZ
05-17-08, 14:45
nu vistai ir tā cik esmu novērojis, kad man bija 2gb ram vista vidēji patērēja 1,0gb līdz 1,1gb kad vienkārši ieslēdz un neko nedara, tagad kad ir 4gb tā patērē no 1,4 līdz 1,6, proti jo mazāk rama, jo mazāk patērē pati vista.
XP ir tieshi taa pat!
Uzliec XP uz 128MB, un tev buus 40 aizsisti!
Uzliec XP uz 2048MB, un tev buus 200 aizsisti!

bifelis
05-17-08, 14:50
P.S Sorry, ka bez garumziimeem. tildi veel neesmu uzlicis.
manuprāt garumzīmēm labāk ir likt apostrofu

edit: vista ēd tik daudz atmiņas, jo tai SuperFetch (http://www.codinghorror.com/blog/archives/000688.html) (ķipa kešs)

Novice
05-17-08, 16:05
Jau uzliku tildi! Tagad es atkal rakstīšu ar garumzīmēm! :DD
Nja, izmēģināju DX10... ja godīgi lielu atšķirību neredzu starp DX9 High un DX10 high iekš Lost Planet (Vnk viģikam nāca līdzi). AA, protams, 8X. Vienīgi fps skaits gan samazinās! :D

bifelis
05-17-08, 16:28
nez, piem., crysis starp high un very-high nevar redzēt atšķirības, ja vien tu nesalīdzini tieši to pašu vietu sānu pie sāna, un medium arī var sajaukt ar high, ja tu nezini, uz ko tieši skatīties. citiem vārdiem, dx10 nav nekas tik satriecošs, lai gan ir gana stilīgs

Novice
05-17-08, 16:36
Iekš Bioshock tā atšķirība ir labāk saskatāma, bet kāda jēga no tā DX10, ja nav atbilstošas h/w, kas spētu pilnvērtīgi apstrādāt Crysis, lai ietu uz labākajiem settingiem... To DX9,ja koderi pacenstos, varētu daudz labāk pielāgot.

bifelis
05-17-08, 18:50
joks tāds, ka atveidot tādus pašus efektus iekš dx9, kā ir iekš dx10, it kā sanākot lēnāk. tāpēc (teorētiski, un ja neskaita, ka pati vista to laikam kopumā palēnina) vistā vajadzētu iet ātrāk ar very high kā xp, jo tur ir dx10 (šeit runa ir konkrēti par crysis, par bioshock man nav tik skaidrs, vai viņi emulē tos efektus uz dx9 arī)

Yolo
05-17-08, 19:00
lieta taada ka nav veel nevienas full DX10 speeles. liidz ar to neviens no mums nezina kaa taas izskatiisies, bet viens ir skaidrs, kad buus taas speeles tad XP neviens nelietos.:D

bifelis
05-17-08, 19:08
un vistu vairs neviens nelietos, kad būs kāda dx10.1 spēle :D

BETEP
05-17-08, 21:33
Heh, tagad sezu uz Vista Ultimate SP1. :D Ja godigi, dazbriid liekas aatraka kaa XP, tacu reaali kaitina tie uzbaazigie jautaajumi. Arii 2GB rams, tiesa DDR2. :)

P.S Sorry, ka bez garumziimeem. tildi veel neesmu uzlicis.

Uzbāzigie jautājumi :D UAC (User Account Control) , ja šitais tad izsledz to riebekli .

bifelis
05-18-08, 15:13
nevajag slēgt laukā uac, jo tas rada citas problēmas un kopumā ir stulba ideja. tā vietā var gūglē sameklēt, kā caur gpedit.msc var ieslēgt, lai tas automātiski piekrīt visiem dialogiem. es gan sev uac atstāju ieslēgtu, jo tas ir papildus drošības slānis

brachux
05-18-08, 15:19
nevajag slēgt laukā uac, jo tas rada citas problēmas un kopumā ir stulba ideja. tā vietā var gūglē sameklēt, kā caur gpedit.msc var ieslēgt, lai tas automātiski piekrīt visiem dialogiem. es gan sev uac atstāju ieslēgtu, jo tas ir papildus drošības slānis

filtree ko runaa?? kada jega tad no vinja ieslegshans ja vinjsh tapat piekritiis..

bifelis
05-18-08, 15:58
lasīt proti? es teicu, ka tas "rada citas problēmas". tur ir atšķirība, jo kaut kādas lietas nedarbojas (piem., saistībā ar instalēšanu), kad ir izslēgts uac, un citas ir jālabo (konkrēti perfmon, droši vien ir vēl) . man arī bija gļuki, kad es to pirms kaut kāda laika mēģināju izslēgt uac, turklāt vista meta kaut kādus kaitinošus mesidžus. katrā gadījumā, varbūt mazliet piebremzē, pirms sāc brūķēt muti, ja pats neko nezini

brachux
05-18-08, 16:05
probleemas ir tik radushaas ja vinjhs ir on, pirmo reizi dzirdu ka vinja izslegshana rada probleemas :rolleyes:

bifelis
05-18-08, 16:31
ja tu neesi dzirdējis, tad tas nenozīmē, ka tā nav.

brachux
05-18-08, 16:42
tad jau tev vajadzeetu arii ticeet Dievam, jo tas ka neesi redzeejis nenoziimee ka vinja nav :D

bifelis
05-18-08, 16:54
nenozīmē jau arī, tikai atšķirība ir tāda, ka es esmu redzējis tās problēmas, un citi arī. piem., te ir pamācība no MS, kā vienu no tām izlabot: http://support.microsoft.com/kb/937085

BETEP
05-19-08, 19:41
bifelis es tev saku no UAC tikai nervi čupa un jegas no viņā maz un drošība ir pašā rokas nevis onkuļa Geitsa brīnumzāles UAC (XP tāda suda nav) ..... un Defenders Windows'am arī ir no serijas "nu lai ir drošības pēc" :)))

bifelis
05-19-08, 19:48
tad tu esi kruts, taču vairums lietotāju tādi nav, un XP drošība viņiem neder. katrs, kas ir kādreiz tīrījis kādu XP kasti, to apstiprinās. es pats uac atstāju ieslēgtu, jo man vienkārši netraucē, ka reizi pāris dienās ir jāatbild uz kaut kādu jautājumu, un ir mazāk, par ko domāt, piem., palaižot kaut kādu keygenu

BETEP
05-19-08, 21:06
labi vari saukt tu to kā gribi , pietiek ar account'eim ar ierobežotu piekļuvi un parējo Admin koreģe . Es varu minēt kā šeit esošiem dalībniekiem kam Vista 90% ir islēgts UAC. Ir arī personas kas katru dienu install/uninstall softu u t.l. , kur katru reizi MS izmet savu brīnumlodziņu (vai tu esi ar mieru un jā esi, tad nākamais lodziņš Y/N ) murgs IMHO. Es nestrīdos, jo redzu kā tu esi vienkarši no tiem lietotājiem, kas uzliek sistēmu un nepieciešamo softu un lieto to īlgu laiku, koreģejot jaunus draiverus un softu.