PDA

View Full Version : Custom phase change cooling

Kashelz
05-08-06, 23:53
Tad nu taa, varbuut te kaads arii kaut ko no taa visa saprot? Respektiivi ir iespeejams tikt pie laba kopresora, pat 2 gabaliem! Jamie ir no palielaam saldeetavaam, tachu nezinu cik labi vai slikti taada veida dzeseeshanai, ir doma panjemt un ar kaada paliidziibu kaut ko vasaras laikaa uztaisiit, bet vai ir veerts to dariit ar Danfoss SC12B kompresoru? Cik maximaali zemus graadus vareetu dabuut?

Te ir bilde, ko shodien nobildeeju:
http://www.eoz.lv/forum/attachment.php?attachmentid=357&stc=1&d=1147121328

http://www.eoz.lv/forum/attachment.php?attachmentid=358&stc=1&d=1147121974

Cik saprotu tas ir tiiri vienkaarsh, tachu varbuut ar to var panaakt tiikamus miinus graadus ar attieciigaam modifikaacijaam?

Varbuut kaadam arii interesee taads kopresors un/vai viss ledusskapis? Dotajaa momentaa ir taa, ka man piedaavaa savaakt izjauktu ledusskapi (to sev gribu) + veel vienu veselu neaiztiktu (saka ka straadaa), bet pasham nav vajadziibas peec ejosha un kur nolikt arii nav :D Protams, ir kompresors, radiators, ventilators un vel tur shis tas, kas pienaakas! Kaads negrib arii taisiit phase change cooling??

:)

artissco
05-09-06, 01:17
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?postid=5219749

Kashelz
05-09-06, 01:28
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?postid=5219749
Tas jau apskatiits, iechekoju @ XS.org vienu darbu, ljoti labi nostraadaats un arii dzen R12 kompresors, taa tiiri neko paari par -60 graadiem izspiests + full load temperatuuras arii ljoti zemas ar R22 gaazi, japameklee veel, izskataas, ka janjem vien ciet buus. Cik nopratu, tad labaakaa gaaze kas jamam dereetu bez eljas mainjas un taadiem briinumiem ir R402A, a jameklee ko banaanu zemee var iepildiit ;)

Vieniigi, ja njemu to kompresoru, tad man jaasavaac arii taa ledusskapja atliekas un kur taadas var nogruust, kas to lai zin :mad:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=77604

BTW kaadam nevajag ledusskapi? Ta veikalaa ko izmanto, taads diezgan paliels cik izlikaas :D

Jetijs
05-09-06, 02:17
Vispār mani varētu interesēt. Kur tā lietiņa īsti atrodas un cik vietas aizņem?

kiwi
05-09-06, 02:30
Kādreiz pats gribēju taisīt, bet pietrūka laba tutorial.

Man liekas tev būs vienkāršāk uztaisīt water chiller no šitā

TritoN
05-09-06, 08:22
No shi kompresora var arii labu elektrisko pumpi uztaisiit :D :D :D Varees riepas autinam vai veljukam pumpeet :p

jopciks
05-09-06, 08:53
kādam nevajag strādājošu veca piena dzesētāja kompresoru? :rolleyes:

asgards
05-09-06, 09:24
No shi kompresora var arii labu elektrisko pumpi uztaisiit :D :D :D Varees riepas autinam vai veljukam pumpeet :p
sen piekopta lieta ... gadus 15 laukos šādi divriteņiem riepas pumpējam :D
vajg jaudīgu aparātu lai autiņa riepas pumpētu ... ;)

Jetijs
05-09-06, 11:56
Jopcik, kā tas kompresors izskatās?
Ja konstrukcija līdzīga ledusskapja kompresoram tad mož man arī vajag :rolleyes:

Kashelz
05-09-06, 13:36
Jopcik, kā tas kompresors izskatās?
Ja konstrukcija līdzīga ledusskapja kompresoram tad mož man arī vajag :rolleyes:
Uz Kudliigu brauksi? Neesmu redzeejis, bet nu ar vieglo mashiinu vest busu gruuti :D Stulbi ir tas, ka ja es nejmu to kompresoru, tad man jasavaac arii atliekas no taa ledusskapja, a manshiinas nav kur ielikt un visu to aizvest prom uz miseni :(

kiwi
05-09-06, 13:37
Ir ir lidziiga, tads pats vien ir :)

Kashelz
05-09-06, 13:39
kādam nevajag strādājošu veca piena dzesētāja kompresoru? :rolleyes:
A pirichom vecu vajag? Ja var atbraukt un dabuut tiiri jaunu un svaigu, ja incee varu aprunaaties, tiem vinjus nevajadzees, saka ja njem, tad lai visu savaac, tajaa veel pat gaaze iekshaa, otrs kas man incee ir atdaliits no saldeejamaas virsmas :p

Jetijs
05-09-06, 14:22
Joh, Kuldīga man pa tālu un mašīnīte par mazu. Ja uz vietas tur jamo nevar izvarot un paķert tikai kompresoru, tad man īsti neder. Nez, a tur nav kautkādas lielveikalu akcijas, ka var attiecīgos konteineros samest savu veco sadzīves tehniku bez maksas, kā alfā. Laikam jau nav...

Kashelz
05-09-06, 14:29
Joh, Kuldīga man pa tālu un mašīnīte par mazu. Ja uz vietas tur jamo nevar izvarot un paķert tikai kompresoru, tad man īsti neder. Nez, a tur nav kautkādas lielveikalu akcijas, ka var attiecīgos konteineros samest savu veco sadzīves tehniku bez maksas, kā alfā. Laikam jau nav...
Nu ir taa, ka atrbrauc ar savu mashiinu, var jau izraveet araa arii :) Bet ir kaut kur janogruuzj taas atliekas, kjipa teica ka ja vaacu tad lai vaacu prom un piedaavaja arii iznjemt veel neardiitu ledusskapi! Taadu vareetu tev, bet izdomaa kaa aizvest no kuldiigas veikala prom kaut kur izgaast araa :p

Jetijs
05-09-06, 14:39
Kuldīga turp atpakaļ man iznāk veseli 408km, kas ir apmēram 20 lati :eek: tikai benzīnā vien. Piedāvājums jau labs, bet nu man galīgi nav izdevīgi... :(

Kashelz
05-09-06, 14:41
Kuldīga turp atpakaļ man iznāk veseli 408km, kas ir apmēram 20 lati :eek: tikai benzīnā vien. Piedāvājums jau labs, bet nu man galīgi nav izdevīgi... :(
A tu taadu verkji nopirkt vari leetaak?? Bljin man vajag kaut kur izraxt smago mashiinu, tad vareetu visu savaakt un tad jau buutu divas saldeeshanas sisteemas ;)

jopciks
05-09-06, 16:46
Jetijs

Svētdien būs bildes- jams laukos stāv- Madonas rajonā :D Brauksi pakaļ?

Kashelz
05-09-06, 17:00
Huh, biju Kuldiigaa pie iistajiem cilveekiem, var dabuut pietiekami daudz gaazu veidus, jaskataas kura buutu labaakaa par sapraatiigu cenu un savietojama ar sho kopresoru :) Ta kaadam no Kuldiigas nevajag ledusskapi, laikam kaa vitriina jams!

tolx
05-09-06, 17:02
eu,bet vai tad kā transportu nevari sarunāt kādu opi ar GAZ 53? gan jau ka ledusskapja aizvešana līdz miskastei būs pietiekami lēta.

Jetijs
05-09-06, 17:04
Jpcik, zini uz Madonas raj. varētu arī aizbraukt, pie reizes lauku zemi apraudzīšu!

Kashelz,

Gas Selection

In the United States, you must have a HVAC license to be able to purchase any commercial refrigerants. For those that do not have a license, you are limited to the gases that you can use. Here is a list of the various single stage gases you can use without a license. I will not be listing all the various refrigerants that can be obtained with a license, if you have a license, you will know what you can get, if you don’t have a license, get one first, then worry about those gases.

Propane- the poor mans gas of choice. This wonderful hydrocarbon is great at roasting steaks, heating water, and cooling computers. Propane is cheap, plentiful, relatively low pressure, and did I mention cheap? Now the downsides, the boiling point isn’t that great, a measly -42.09 Celsius, and it is flammable when exposed to oxygen. Propane is also heavier than air, so if it does leak in a room, it will sink to the floor where it will puddle and form a thin layer of propane gas. Propane naturally has no smell, but the chemical ethanethiol is added to propane to provide it with a distinct smell.
R-134a- this gas is what has replaced R-12 in the refrigerant industry due to its non-ozone depleting properties. This gas can be obtained from various automotive recharging kits and in some rare cases from HVAC stores. R-134a has a very high boiling point of -26.08 Celsius but it condenses very easily and it is non toxic. One note about safety, R-134a is denser than air and it will displace oxygen in lungs, potentially causing asphyxiation if inhaled in large quantities.
CO2- carbon dioxide, while commonly known for its solid form, dry ice, can be liquefied and used as a refrigerant. CO2 has a boiling point of -78 Celsius and it can be added in small quantities to a r290 charged system to drop temperatures. Other types of phase coolers can use CO2 as the primary gas, but that is beyond this guide. CO2 is toxic if inhaled in large quantities but it is relatively cheap and easy to purchase, many Paintball fields can sell you liquid CO2.

There are other gases that you can obtain, but it is either illegal or a complex process to be able to purchase those gases, so I have stuck with these three gases. Once you are very familiar with refrigeration, you can advance to higher pressure gases and lower temperatures. I have had r290 charged systems down to -60 Celsius by pulling a high vacuum, so it is possible to get decent temperatures with these unregulated gases.

http://gomeler.com/2006/04/16/vapor-phase-change-cooling/

jopciks
05-15-06, 08:48
bildes šeku reku: http://www.bildez.lv/foto/jopciks/piena_dzesetaja_parpalikumi/1147690600

Jetijs
05-15-06, 10:19
Joh :eek: izskatās paliels. Bet cik nu pēc trubiņām var saprast, tad princips apmēram tāds pats kā parastajiem kompresoriem, katrā ziņā izskatās interesanti. Nez cik tāds ir skaļš? Kurā vietā atrodas, cik maksā? :D

jopciks
05-15-06, 10:33
troksnis kā ledusskapim. Izmērs- kabatā neieliksi, bet izmēram ir nozīme :D
Jams bija paredzēts 400 litru piena dzesētājam.
Atrodas Madonas rajonā, Ošupes pagastā ~4km no Lubānas ezera :)
Cena- nezinu, 10 - 2x10 Ls :) Tiešām nezinu, cik par tādu var prasīt...

Kashelz
05-15-06, 11:08
Hmm, itkaa paliels, bet izmeerama nav noziime isteniibaa, jazin ir kas tas pa modeli utt, kaada gaaze iepildiita un kaada paredzeeta ruupnieciski? Jamam buus nepareizaa gaaze, tad viss buus pa galam! Cik ir tas HP jamam?

jopciks
05-15-06, 14:20
sīkāka informācija par verķi atkal būs pieejama svētdienas vakarā

Jetijs
05-15-06, 15:07
Hmm, itkaa paliels, bet izmeerama nav noziime isteniibaa, jazin ir kas tas pa modeli utt, kaada gaaze iepildiita un kaada paredzeeta ruupnieciski? Jamam buus nepareizaa gaaze, tad viss buus pa galam! Cik ir tas HP jamam?
Domā, iepildot citu gāzi viss būs pagalam? Man liekas, ka diezin vai, jo galvenais, jau ir pieregulēt vajadzīgo spiedienu. Jo zemāks spiediens (saprāta robežās) jo zemākas temperatūras iegūstam, jo lielāks spiediens, jo temperatūras biš augstākas, bet lielāks siltuma novadīšanas potenciāls. Gāzes var dietot dažnedažādas, vismaz parastajos kompresoros, nez, kas tanī piena verķī savādāks. Var pat lietot saspiestu gaisu vai co2, galvenais, lai sistēma iztur darba spiedienu :) Nu tās manas pārdomas, nez vai ir vai nav pareizi...

Labs i, gaidīsim papildus infu!

jopciks
06-02-06, 11:25
bildēts ar telefonu, kvalitāte- draņķīga, bet saprast var

http://bildez.lv/bildes/jopciks/piena_dzesetaja_parpalikumi/1149255697.jpg