PDA

View Full Version : Lūdzu palīdziet ar ASUS Error :(



sakko
07-11-08, 23:13
Sveiki, netieku galā ar ASUS P5K-E!,
Tikko ieliku šo plati, jauna, uzliku virsū E6600 un viss pārējais, ko redzat parakstā, netiekot līdz biosam met ārā:
Chassis intruded!
Fatal Error...System Halted
Iesakiet lūdzu ko darīt pats netieku galā!
Biosā tieku tikkai tad, kad izrauju bateriju, resetoju biosu, kā saglabāju iestatījumus kompis restartējās un atkal error, vienīgās zāles, resetot biosu!
Lūdzu iesakiet ko darīt! :(:(:(

DJWoX
07-11-08, 23:17
pa jaunam visu instalēji vai kā
vei vnk visu uz vecā sys atstāji

sakko
07-11-08, 23:18
Ko man darīt ar to jumperu??? :D
Netieku pie instalēšanas, pagaidām uz vecās viss

sakko
07-11-08, 23:31
Atradu to chassis, tur ir ķipa trīs dakšiņas, kur var kautko uzspraust virsū, tur ir kautkam jābūt???

Kashelz
07-12-08, 00:29
Manuaali paskaties kaa jabut lai viss straadaatu, noteikti ir mineets, ja neiet, met araa vai uz garantiju, tas tak Asus :D

sakko
07-12-08, 08:36
Bet tam jumperim ir jābūt virsū uz tā chassis vai nav jābūt?

josi
07-12-08, 08:53
Lasīt māki?
Tev taču teica - apskaties manuālī kā ir jābūt un tā arī uzliec.

Kashelz
07-12-08, 08:54
Nu zajepalji, tak manuaalis kam domaats?? Tik gruuti saprast atvert, pashkjirstiit un izlasiit? :mad: Te reku izgriezums par to chassijas verkji no mauaalja ko novilku netaa!

http://img68.imageshack.us/img68/8170/asusuh5.jpg

Znachit atstaaj parasto dzjamperi ta ka te rakstiits! Un ceri, ka tas briinums ies ;)

sakko
07-12-08, 09:23
Bet man nav tā jumpera!!!! tikkai pliki tie štekerīši!!!!:(

josi
07-12-08, 09:55
Piedod, sakko, es aizmirsu, ka tu esi no tiem, kam viss mutē ar karoti jāieliek un vēl ar pirkstu jāparāda.

Tātad:
- atrodi kādu citu jumperi. Ja nevari atrast, uztaisi pats, kaut vai no saspraudes. Ja nav skaidrs, kā to dara, vispirms iesaku noskatīties TV pāris sērijas par Makgaiveru. Tikai nebāz mutē, vēl nejauši norīsi.
- pārbaudi, vai dators ir izslēgts. Ja neesi par to pārliecināts, palūdz kādu no pieaugušajiem, lai izrauj datoru no elektrības rozetes (tā ir tā apaļā, ar 2 caurumiem).
- sasprindzini spēkus un lēnām un rūpīgi uzliec to jumperi tam paredzētajā vietā.
- palūdz, lai kāds pievieno datoru pie elektrības.
- slēdz iekšā un lūdz visus pokemonu dievus, lai tā kļūda vairs neparādītos.

sakko
07-12-08, 12:14
Paldies Josi, Tu esi ļoti gudrs, tikkai diemžēl divas saspraudes noriju, un mājās vairāk nebija, tādēļ izmantoju arģinālo jumperi, kas nejauši bija aizkritis Zem HDD :D:D:D
Katrā gadījumā pagaidām paldies, uzlikšu jaunu vindu, tad jau manīs kā būs! :)

mrlobber
07-12-08, 12:16
tādēļ izmantoju arģinālo jumperi, kas nejauši bija aizkritis Zem HDD

Lūk arī problēmas sakne...

sakko
07-12-08, 17:26
Variet luudzu pateikt kaa atsleegt to powerseiveri, lai vins man nesamazina cpu frekvenci, kad jamajam nav slodzes??? :o

Kasparz
07-12-08, 17:33
C1E/speedstep - disabled

sakko
07-12-08, 17:55
C1E/speedstep - disabled

THX:)

sakko
07-14-08, 21:12
Esu saskāries ar vēlvienu nelielu problēmu, kad kompis ir ilgāk pastāvējis izslēgts, nu kādas 7 - 8 stundas, nospiežot power pogu, tas neslēdzās iekšā, kamēr tam nedaudz neuzsit pa sāniem! :D:D:D, ko tādā gadījumā darīt???

Un varbūt kāds var pateikt, kādu progu labāk izmantot, lai apdeitotu biosu??? :)

Svikens
07-14-08, 21:27
Korpuss neiet kautkur uz īso, saskāros ar šādu problēmu ar CoolerMaster korpusu, ka power slēdzim kontakts skārās pie korpusa un ik pa laikam PC restartējas un vispār neslēdzas iekšā.

John Freeman
07-14-08, 21:31
Par to slēgšanu un pa sāniem sišanu nemācēšu pateikt, bet biosu updeito caur ASUS EZ Flash (vai arī kā viņu sauca). Kr4 dajebkā, tik ne caur windu.

wolf
07-14-08, 21:33
Un varbūt kāds var pateikt, kādu progu labāk izmantot, lai apdeitotu biosu??? :)
Vajadzīgais bios fails uz flasha un marš uz BIOS:)

Svikens
07-14-08, 22:04
Nu es gan ASUS plates biosu šuvu ar winflash

bornbad
07-14-08, 23:29
nja var redzēt puis`, ka tikko esi uz dark side pārgājis! :D ;)

p.s. tas autoram.

sakko
07-14-08, 23:48
nja var redzēt puis`, ka tikko esi uz dark side pārgājis! :D ;)

p.s. tas autoram.

Nu tur tev taisnība... :D

Kashelz
07-15-08, 06:04
Iebuveeto EZ Flash neizmantojiet, labak ierakstiet softu flasha kopa ar BIOSa image un tad flashojat ar to, ir lasits, ka ar BIOSaa palaizjamo flasheri sudi vien sanaak. :D Labak jaunako flasheri attiecigi kads tur tas firmas BIOS ir un liet a dariita, palasiit Asus forumu vajag!

John Freeman
07-15-08, 09:37
Iebuveeto EZ Flash neizmantojiet, labak ierakstiet softu flasha kopa ar BIOSa image un tad flashojat ar to, ir lasits, ka ar BIOSaa palaizjamo flasheri sudi vien sanaak. :D Labak jaunako flasheri attiecigi kads tur tas firmas BIOS ir un liet a dariita, palasiit Asus forumu vajag!

Es pieņemu tu attiecies uz šo (http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20080701044728875&board_id=1&model=P5K&page=1&SLanguage=en-us) postu.


Step 1: Use a floppy ONLY!

Fail... Floppijus neesmu redzējis jau pāris gadus :D

Varbūt neesmu pienācīgi meklējis, bet neesmu redzējis vēl nevienu gadijumu kur caur EZ Flash būtu nokauta mb (neesmu jau arī īpaši meklējis, tiesa gan :D ). Bet jebkurā gadijumā - asus update nevajadzētu izmantot.
Un asus forumos ļoti reti kad jēga ir iegriezties, jo 95% ļaužu tur nāk vnk raudāt ka lūk tas un šitas nestrādā.

Kashelz
07-15-08, 11:57
Nekad neflashotu Asus no logiem, taa ir pashnaaviiba :D Par to flashoshanu kapec neizmantot labaak BIOSa esosho flasheri ir ljoti vienaarshi, tur vecs softs, nu neapdeito to ta ka apdeito exe failu ko no dosiem izmanto! Un floppy jau sen neviens nejuuzo, prieksh tam domaati bootojamie flashi, aatri, eerti un droshi!

Kapec neflashot ar BIOSiigo flasheri secinaju pec divaam Asus 780i plateem, reali noflashot var, bet rezem medz but korupcijas pec flasha, ar jaunaako dosiigo ko tad vareja dabut nekaa taada nebija. Un uz taam plateem es testeju dazjaadus BIOSus, jo bija probleemas stabili klokot Quad @ 4 Ghz, ka arii dabut stabilus 4 x 1Gb pie attiecigas frekvences un taimingiem! :)

Par korpupciju vai nestabilitaati ari forumos tika lasits senaak no citiem cilvekiem. Nesaku, ka tas ir uz visaam plateem, bet pricnipa peec ja taa ir bijis tad nahren!

Kasparz
07-15-08, 13:02
ASUS platēm domāji P5N-T Dlx, tad tā zaraza vispār ar Quad nedraudzējas. Nemaz nerunājot par atmiņu supportu.
EZ Flash ASUS platēm nav kokāvis nevienu plati manos galos, un tici man, flašoto reižu skaits ir vismaz četrciparu skaitlis. Vot kas kauj nost ir MSI un Gigabyte. Tās gan ir sprāgušas pēc BIOS update.

mrlobber
07-15-08, 13:49
EZ Flash ASUS platēm nav kokāvis nevienu plati manos galos, un tici man, flašoto reižu skaits ir vismaz četrciparu skaitlis.

To pašu varu teikt par visiem saviem Asusiem, tiesa, flash skaits ir daži desmiti :)