PDA

View Full Version : problema ar eSATA un DVD-RW



IronSoul
01-24-09, 23:33
tātad ir ārējais cietnis ar eSATA un P5K-E/WiFi-AP ar ir eSATA :) on Vista 64bitu

Ir uzinstalēti pēdējie draiveri: JMB36X_WinDrv_R1.17.46.03_eSATA

kad ieslēdzu ārējo HDD viņš neparādās ne my comp. ne Dev. manigerī :doh:

Ja startē PC un ārējais HDD jau ir ieslēgts tad parādās un viss ir bumbās :ok:

to var kā atrisināt vai ir ar to jāsadzīvo ?

tad man pazuda DVD-RW no my comp. un ar neparādās Dev. man. :eek:

provēju veco DVD-RW tas pats :doh: Vēl jāsameklē IDE kabelis cits un jāiečeko :(

Kashelz
01-24-09, 23:41
Kads sakars DVD neparaadaas My Doc??? :doh:

My Computer jaaparaadaas, ja neparaadaas, tad kad piespraud, ieeja Device Manager un uzliec Scan for hardware changes, vajadzeetu paraadiities :)

IronSoul
01-24-09, 23:43
Kads sakars DVD neparaadaas My Doc??? :doh:

My Computer jaaparaadaas, ja neparaadaas, tad kad piespraud, ieeja Device Manager un uzliec Scan for hardware changes, vajadzeetu paraadiities :)

sorry pārrakstijos :doh: scan for hardware changes nepalīdz :(

+ liku gan master gan cable select un nekas nemainās :(

tā pēc pāris kastīšu izrakņāšanas un cita IDE kabeļa atrašanas DVD-RW parādijās kā dzīvs.

paliek e-SATA probza :(

Kashelz
01-25-09, 00:51
A vel jaskataas, vai nav jaabut palaistam kkaadam spec softam visu laiku, uz Via deljiem piemeeram dazjiem hot swap stradaaja, bet vajadzeeja Via raid tooli apakshaa sisteemai ielaadeet, tad uzreiz atrada jaunu device un gaaja ka prieks, paskaties vai te nav liidziigi jmicronam uz eSATA :)

Man taads deelis ir, diski arii ir visvisaadi, bet nav kastes kurai ir eSATA lai pameegjinaatu :D

sadidas
01-25-09, 01:52
Man šāda problēma arī bija ar esata arējo hdd uz Vistax64. Cietais rādījās iekš My Computer tikai tad, ja pirms pc ieslēgšanas tas bija pievienots. Atrisināju eksperimentu ceļā :D - biosā sata mode no IDE nomainīju uz ACHI un viss aizgāja - ārējo hdd varēju likt klāt un pogāt nost cik vien gribu - vienmēr parādās iekš My Computer. Tas viss notiekas uz ICH10 čipseta. Ar Jmicron sekundāro sata kontrolieri problēmu nav - strādā ideāli arī bez ACHI iestatīšanas.

IronSoul
01-25-09, 01:54
Man šāda problēma arī bija ar esata arējo hdd uz Vistax64. Cietais rādījās iekš My Computer tikai tad, ja pirms pc ieslēgšanas tas bija pievienots. Atrisināju eksperimentu ceļā :D - biosā sata mode uzliku ACHI un viss aizgāja - ārējo hdd varēju likt klāt un pogāt nost cik vien gribu - vienmēr parādās iekš My Computer. Tas viss notiekas uz ICH10 čipseta. Ar Jmicron sekundāro sata kontrolieri problēmu nav - strādā ideāli arī bez ACHI iestatīšanas.

mans ar to biosu tur ar experimentēja :) liekas ka atstāju ACHI, bet tas neko nedod :(


Jmicron sekundāro sata kontrolieri kurš īsti ir šitais ?

Kashelz
01-25-09, 01:58
Cilveekam tur pavisam cita plate, ka arii cits chipsets. Biosu vajag pachekot, neticu ka neiet taa vienkarshi! :D Uz cito OS viss gaaja?

sadidas
01-25-09, 02:00
manai platei (P5Q Deluxe) Jmicron kontrolieris ir pieejams divu gaišu sata portu izskatā uz plates kā arī esata porta veidā plates IO aizmugurē. Pirms ACHI iestatīšanas Jmicron kontroliera sata porti bija vienīgie, kas strādāja pareizi. Pie kura no kontrolieriem mēģināji slēgt hdd, neiet vienādi uz abiem?

P.S. mož joka pēc pamēģini uzmest arī savai platei domāto Jmicron raid draiveri (http://dlsvr04.asus.com/pub/ASUS/misc/sata/MicronJMB363_RAID_V117150.zip)...
Edit - cik ātrumā pa google pavandījos, tad šo problēmu konkrēti Tavai platei atrisināja Jmicron draiveris R1.17.42.04