PDA

View Full Version : Nomainīt (upgrade) lapsim cpu



lacom
07-12-09, 13:56
Ir jēga mainīt lapsim cpu un ja ir tad uz kādu?

Lapsis jauns, tika iepirkts par ~160Ls

Konfigurācija:
CPU : AMD Athlon™ 2650e Processor
64-bit processor with AMD HyperTransport™ 1.0 Technology
(1.6GHz, 512KB L2 cache, 800MHz FSB)
Display : 14.1" WXGA high-brightness TFT LCD (1280×800)
Chipset : AMD RS690MC
Memory : 1024MB 800MHz DDR2 (1 × 1024MB) (tagad jau 2gb)
Hard Drive : 160GB SATA II (5400rpm, 8MB cache)1
Video : ATI Radeon™ X1200 Graphics
With up to 1919MB of HyperMemory™ supporting Shader Model 2.0, Microsoft® DirectX® 9.0

Kā jau pieminēju ir pielikts 1gb ram. Vai ir jēga mainīt cpu? Sokets ir AM2. Gribu lai varētu paspēlēt kādas 2007 gada spēlītes (piem.EU3), bet vai cpu nomaiņa kompensēs vga vājumu?
Vai ar cpu maiņu nav jāmaina cooler? utt, utjpr. :confused:

tolx
07-12-09, 14:13
eee... vispirms jau,tu esi noskaidrojis to,vai vispār var to cpu nomainīt?

lacom
07-12-09, 15:37
vaļā neesmu korķējis, bet pēc atsauksmēm netā varu spriest, ka ir maināms.

DeadlyShooter
07-12-09, 17:09
Nu ar X1200 neko nopietnu nepaspēlēsi..

Kunz
07-12-09, 17:25
X1200 laikam bija kaut kāds Radeon 9500 analogs, tātad, nekas nopietns...

shteecers
07-12-09, 18:45
drusku neiebraucu JAUNS lapsis ar am2 socketu? nu varbūt bet parasti amd ir ar socket 1 (638), man tā škiet pat pēc cpuz varēja saprast vai ir maināms cpu, jo na nav maināms tad bija pie socketa rakstīts klāt laikam mPGA (vismaz vecajiem inteljam pēc tā vareja saparst)
Palielinot proča jaudu un pieliekot rāmu - nu nepārāk palielinās jaudu spēlēs, te būs tā ka viss process atduries prēc video karti, var mēģināt video karti nedaudz klokot bet jēga būs maz, jaskatās cik jaudīgi proci ieliksi jo ja pārāk nekāpj temp tad var nemanīt (bet isteniba nav pret ko mainīt reti kad ir kādas citas dzesses priekš lapša)

kas par lapsi vispārībā, kāds modelis?

lacom
07-12-09, 19:35
šamējais:
http://www.emachines.com/products/products.html?prod=eMD620-5777


everest: Platformas identifikācija D5h (Socket AM2)

Nopirku UK - lielveikalā ASDA, tikai man nez kāpēc iedeva zemāku cenu.

http://direct.asda.com/Emachines-Laptop/000584169,default,pd.html


Nopirku prieks skype lietošanas un neta browzēšanas, bet nācās nonest vista, jo pad papildus RAM un lieko programmu nonešana nelīdzēja lai samaziņātu bremzi. Uzliku XP (Performance edition). Ir labāk. Tā kā am2 (am2+, am3) proči gluži nemaksā simtus, domāju varbūt var to nomainīt. Lapsim gan to neesmu darījis, tādēļ nezinu vai ir vērts čakarēties.

Svikens
07-12-09, 19:43
Nesapņo, tu tajā laptopā neiespraudīsi desktopa AM2 soketa CPU!

Kunz
07-12-09, 19:46
eMachine? Huh, tas pats Acer vien būs... Un dzese, paredzēta šim procim, diez vai būs piemērota niknākam ar lielāku TDP.

lacom
07-12-09, 20:16
jā, tas pats acer ir

shteecers
07-12-09, 21:16
vnk paņemt iemet šeit screenu no cpuz, jo neko nevar saprast, vienā linkā ir QL procis kas ir socket 1 bet pats apgalvo ka am2.

Un esmu pārliecināts ka tev ir Socket 1 (638) sokets Tev, tāpēc nederēs parastie proči Tev jameklē proči kas der pēc socketa UN vai maz plate spēj atbalstīt kādu citu jaudīgāku proci
piem:
QL-60 1,9Ghz L2-2x512kb maksā ~40Ls
ZM-80 2,1Ghz L2-2x1Mb maksā ~70Ls

Yolo
07-12-09, 21:50
Nu i ? Ieliks 2 kodolu proci... 2007. gada spēles tāpat normāli nevarēsi paspēlēt...

Kkad pirms gadiem 2-3 uz t42p ar 1Gb rāmi vista gāja ok un procis laikam bija 1.7Ghz centrino un kkāds 128mb radeons... oblivonu pavilka normāli(playable)... tā ka es domāju, ka Tev ar 2Gb operatīvo un pārējo hw ir pilnībā pietiekoši...

lacom
07-12-09, 23:09
man nevajag niknās. Kādu RTS gāmi - EU3

Varbūt ir kāda AOE3 stila spēle, kuru mans lapsis vilktu?


Vista man iebremzēja, noņēmu visus "bling bling", bet tāpat XP ir stipri ātrāks.

CPU ir: AMD Athlon(tm) Processor 2650e http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Athlon%2064%202650e%20-%20ADG2650IAV4DP%20(ADG2650DPBOX).html

Kunz
07-13-09, 00:17
Khm, mobilo CPU benčmarki (http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html) un mobilo GPU benčmarki (http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html) - pēti un salīdzini līdz nelabumam.

lacom
07-13-09, 07:54
gpu veiktspēja ir graujoša.

būs jāpaliek pie esošā cpu

man pat AOE3 bremzē :doh::shura::shura: