PDA

View Full Version : CPU reizinātājs



Mumins
01-11-11, 23:24
Ir tāda problēma. vienā brīdi kompis sāka strādāt tā kā uz pusslodzi. iekš BIOSa CPU reizinātājs nez kāpēc ir nokrities uz 6 jābūt 12...
nekādi nevaru palaist proci uz 2.6Ghz strādā uz 1.2Ghz gūglēju gūglēju, bet nesaguglēju neko.

Plate ir GB GA945p-S3 v1
procis E5300

ir kādi ieteikumi?

shteecers
01-11-11, 23:27
ja nav slodze, cpu nomet reizinātāju lai ekonomētu štromu un atiecīgi lai mazāk izdalītu siltumu atiecīgi venta troksni. tā kā tas ir ok.

ps. ai ai ai googli neprotam laikam lietot nu galīgi..

Mumins
01-11-11, 23:32
nee tik daudz es izlasīju, bet man tā pirmīt nebija.

vienkārši ir tā ka pie slodzes viņš knapi kustās un vairāk par to 1.2 nepačeļ....

CyberGhost
01-12-11, 23:12
Nu un manuali nevar pacelt to reizekli?
Bios update?
Mybe parkarst, tapec laizh uz min frekvenci!?

Moon
01-12-11, 23:14
100 punkti ka problema ir bliivee.

Mumins
01-13-11, 12:55
kādā vēl blīvē?
CPu temperatūru rāda ap 20*C

manuāli nevar bija F6 bios domāju ka šamam ir, bet nav tās reizinātāja sadaļas.
manuāli norādits ka tjipa F5 biosa ir, bet arī nav! moš ir kād slēptā poga ar ko atbloķēt to ***u! ar Ctrl+F1 parād tās pārējās sadaļas, bet nu hvz...

Moon
01-13-11, 13:06
blive starp monitoru un kreslu :shura:
1. pilnibaa parliecinies ka ir problema
2. pilnibaa parliecinies ka izmantoji pareizus panemienus pirmaa punkta izpildei
3. pilnibaa parliecinies ka izmantoji pareizus panemienus otraa punkta izpildei

pec tam iepostee izdaritos secinajumus par 3 punktu ;)

Ungus
01-13-11, 13:43
Uzlic cpu-z un paskaties, ko procis dara pie slodzes. Manējais dīkstāvē ar nomet no 3.1Ghz uz 800 Mhz

Arnis2002
01-13-11, 13:48
cpu-z neslogo proci , tad jau labāk uzliec OCCt perestroika un paslogo proci.

Ungus
01-13-11, 13:51
cpu-z neslogo proci , tad jau labāk uzliec OCCt perestroika un paslogo proci.

Noslogot proci jau var da ar jebko... Cpu-z tikai kā informatīvs rādītājs

Mumins
01-13-11, 15:56
ar CPU-Z biju pamanījies jau notestēt pie slodzes - palaidu COD-BO nekas nemainās. kā stāv reizinātājs 6 tā stāv... FSB biosā nevaru pacelt uzreiz restarts un atmet apakaļ uz 1.2...

jāpamēģina izjaukt kompis un salikt pa jaunam -reizēm palīdz :D

shteecers
01-13-11, 16:05
nezinu vai tas atrisinās bet nav ieslēgts ''power saving'' un šis neļauj ātrak rukāt un ielikt ''balanced''

Mumins
01-13-11, 17:53
viss iespējamsi ir atslēgts.. gan smart fan control gan temperraturas warnings..

Moon
01-13-11, 18:31
shteecers vairaak bij domajis par control paneli -> power options

Mumins
01-13-11, 22:27
uzliku high performanc -un nekā.... :/

Moon
01-13-11, 23:05
apnika man tava chiksteshana un paraku infu par tavu mobo.
ja patieshaam tev ir v1 revizijas mobo, tad man ir sliktas zinas prieksh tevis tava mobo vispar nesupportee E5300 proci un vari buut laimiigs ka vispaar tev tur kas iet.
tikai revizijai v3.3 ir izlaists neoficiaals bios, kuraa ir ieklauts 45 nm prochu atbalsts.
visu sho infu var atrast gigabyte majas lapaa ;)

Mumins
01-14-11, 08:49
suportē un pat ļoti labi ;)
pāršuvu BIOSu vēlreiz! iztīriu CMOSu un aizgāja...

Viss tagad strādā.

CyberGhost
01-14-11, 15:17
...
Bios update?
...

:doh:

Mumins
01-14-11, 17:50
............vēlreiz! :doh:

Kas varēja zināt ka ir jāpāršuj bios 10reizes?!

weedy
01-14-11, 18:23
Kas varēja zināt, ka šāda informācija (ko esi jau darījis) jāmin jau pirmajā ierakstā?! ;)

BigAndy
01-24-11, 11:24
:doh:

Kas varēja zināt ka ir jāpāršuj bios 10reizes?!


Kas varēja zināt, ka šāda informācija (ko esi jau darījis) jāmin jau pirmajā ierakstā?! ;)

FAIL :shura:

Devil_Inside
01-24-11, 11:38
^^ EPIC FAIL