Page 386 of 387 FirstFirst ... 286336376382383384385386387 LastLast
Results 7,701 to 7,720 of 7723

Thread: Viss par un ap velo!

nekonkrēts jautājums. ja runa iet par transmisiju- tad ķēde zobrati un parslēdzēja zobrati jānomazgā jānotīra(es bar tehnisko spirtu tīru, tītīt var ar zobu birsti, ja galīgi ar smiltīm - tad labāk nņemt ķēdu un burkā skalot) . jāsaeļļo ķēde - piliens uz katru rullliti, pagaidam, pagriezam pedāļus.. noslaukam ar salveti ķēdi. eļļai jābūt tikai rullīšos nevis pa visām virsmām. pa pilienam pārslēdzēja rullīšu buksēs. zobrati nav jāeļļo. Par kādiem vēl mehānismiem iet runa ? ja ķēde ar rūsu - jāmaina. eļla - da jebkāda, šujmašīnu vai spec ķēdes eļļas...maksā ap 5 eur +- .
    Last edited by osscar; 03-29-24 at 21:13.
    Desktop 100% silent PC: Asrock J5005 mini itx, 85w brick psu, 8GB RAM, SSD, mini itx case.
    HTPC: Gigabyte GA-A320M-H, Athlon 200GE (passive cooling) , 8GB RAM, SSD+HDD, Cooler Master CM media 260 ATX

Ķēdi neeļļo! To vāra vaskā, jo eļļa ātri pievelk visus putekļus un ir gandrīz tikpat slikti it kā nebūt eļļots. Nu a gultņos vienkārši gandrīz jebkāda biezā smēre, oldschoolā grafīta vai bišk modernāka molibdena disulfīda. BB prosta nomaina pret nākamo, ja kas nepatīk. Ak jā, ja ar piekari, tad tur plastmasu buksēm silikona baltā smēre, lai nečīkst.

parastam ikdienas braucējam tā ***ča ar vasku nav vajadzīga...daudzi atmet to vaskošanu pēc laika es izmantoju R.s.p red oil ar PTFE sausam laikam un black oil slapjam. Ir ok un neko baigi nevāc drazu ja salīdzina ar "klasisko eļļu". Un nevajag pāreļļot un vajag noslaucīt saeļļoto kēdi kārtīgi.
    Desktop 100% silent PC: Asrock J5005 mini itx, 85w brick psu, 8GB RAM, SSD, mini itx case.
    HTPC: Gigabyte GA-A320M-H, Athlon 200GE (passive cooling) , 8GB RAM, SSD+HDD, Cooler Master CM media 260 ATX

Pieredzējis lietpratējs Brainless's Avatar

Quote Originally Posted by kalcijs View Post
    Sveiki, tāds primitīvs jautājums-
    kādu eļļošanas līdzekli iesakat, ar ko pirms sezonas ieeļļot mehānismus?
    Varbūt kaut ko, kas lv veikalos nopērkams, neko ūber krutu nevajag,
    paldies!
    Es izmantoju seno eļļu mehānismiem "Minerāleļļa". Ir labi, Harkivas rupnīcas fellis iet kkur 40 gadus jau, citi bik jaunāki.

Pieredzējis lietpratējs kalcijs's Avatar

Quote Originally Posted by osscar View Post
    nekonkrēts jautājums. ja runa iet par transmisiju- tad ķēde zobrati un parslēdzēja zobrati jānomazgā jānotīra(es bar tehnisko spirtu tīru, tītīt var ar zobu birsti, ja galīgi ar smiltīm - tad labāk nņemt ķēdu un burkā skalot) . jāsaeļļo ķēde - piliens uz katru rullliti, pagaidam, pagriezam pedāļus.. noslaukam ar salveti ķēdi. eļļai jābūt tikai rullīšos nevis pa visām virsmām. pa pilienam pārslēdzēja rullīšu buksēs. zobrati nav jāeļļo. Par kādiem vēl mehānismiem iet runa ? ja ķēde ar rūsu - jāmaina. eļla - da jebkāda, šujmašīnu vai spec ķēdes eļļas...maksā ap 5 eur +- .
    paldies, kļuva skaidrāks

10700K @4.9GHz Dark Rock Pro 4, 3080Ti, 32GB CL16 3700MHz, A-DATA SX8200 Pro 1TB, Z590 UD AC, Corsair 4000D Airflow, EVGA 1300 G+

Tad tas ir briemsīgs grēks vnk katru reizi mazliet iepūst wd40 un aizmirst pa problēmu un tā līdz ķēdes nomaiņai? Man vidēji 300km/mēn.
    Ķēde+wd40 kopā 30€.

Zobrati ap 70€, ja viss jūk un brūk.
    Last edited by CeleronS; 03-30-24 at 13:11.
    Arī ceļā uz finansiālo neatkarību Tev būs jāmaksā savs "exit tax" un, visbiežāk, tie būs Tavi vecie draugi.

Kāds tur grēks... Neklausies vaskotājos un citos pedantos. Ja kādam ir hobijs tīrīt ķēdi vai izlikties par sportistu - lai darbojas, katram savs hobijs vajadzīgs, bet ja tev ričuks ir transportlīdzeklis tad wd40 ir labu labais lubrikants.

Es ķēdi apkopju ar tās nomaiņu pret jaunu - platās bezātrumu ķēdes ir pārāk lētas.

Nu man ir tā ka patīk braukt diezgan aktīvi un tas ka tā izstiepjās var just jau pēc ~2. nedēļas, vienīgi man velo ir mazliet pastulbs, kam nevar pretī paskrūvēt (lai nostieptu ķēdi), tur jāskruvē vaļā rats un tad jaliek citi čipsīši iekšā, kas nodrošina lielāku attālumu.
    Jebkurā gadījumā jauna ķēde - is da best!
    Pašlaik ņemos ar šādu 1-ātruma ķēdi, biezāku nezinu, strādā labi.
    Last edited by CeleronS; 03-30-24 at 23:50.
    Arī ceļā uz finansiālo neatkarību Tev būs jāmaksā savs "exit tax" un, visbiežāk, tie būs Tavi vecie draugi.

Banned

Kurš bija kantoris kas uz mājām brauca sakopt velo?

nez man budžeta 12sp ķēde ( tīrot un eļļojot ik pēc 200km +-, ja smilšaina, tad biežāk - izvilka kaut kur 3.5 k km sezonu līdz sasniedza 0,75 izstiepumu. Uzliku tagad biku dārgāku - ar hroma pārklājumu. redzēs vai izvilks ilgāk. Nē nu ja kasete maksā 10 EUR tad var netīrīt ķēdi...bet ja 80 eur, tad laikam ir vērts un tās 10min - notīrīt/saeļļot neko baigi nespēlē. Tos wd 40 pūtējus zinu - esmu pāris velo mainījis bremžu klučus un mazgājis diskus - jo kā pūš - tā sapūš visu Celerons mlacis man tik febr.100km šogad
    .un martā 250, nu būs vairāk jo rīt plāns 70+ un parīt ar bet tas jau aprīlī bet nu 30 par ķēdi nav maz , vismaz priekš manis..un ja velk tik vienu sezonu tos 3000km...nu ja piem shimano deore 10sp maksā 15 eur...utt
    Last edited by osscar; 03-30-24 at 23:24.

https://veloserviss.lv/

Šis meistars kādreiz pats savāca/ atveda velo un laba attieksme/kvalitāte. Uz mājām braukt apkopt izklausās utopiski...ne jau visas detaļas ir līdzi...1000 velo variantiem

Nu man ir tā laime, ka izdevās veiksmīgi daļēji iekļaut velo kā ikdienas transportu uz/no darba, ne katru dienu, bet katru otro noteikti (muskļi nespēj atkopties, ja braucu katru dienu).

Attachment 48220

Man itkā nav teju vispār fin ierobežojumi šajā hobijā, bet es neesmu atradis vēl tādu mega ķēdi+zobrartu, kas būtu spējīga pārdzīvot cauru gadu visu Rīgas sāls ekšenu bez jebkādām tīrīšanām (jā, man riebjas tīrīt).
    Laikam labākais p/p būs max bieza ķēde, obligāti jābūt slakam (mazliet brīvi jākustās), lai var izturēt visādas zemes/sniegus kas ielien starpā un sāk agresīvi slogot zobus/posmus.
    Diez cik maksā karddāna risinājums, kur viss būtu izolēts no drazas...
    Man vajag tikai vienu ātrumu tāpat... :P
    Last edited by CeleronS; 03-30-24 at 23:56.

Vēl jau Gates siksnas risinājums pastāv, bet zobsiksnas sniegu un ledu pavisam necieš.

Quote Originally Posted by CeleronS View Post
    Man itkā nav teju vispār fin ierobežojumi šajā hobijā, bet es neesmu atradis vēl tādu mega ķēdi+zobrartu, kas būtu spējīga pārdzīvot cauru gadu visu Rīgas sāls ekšenu bez jebkādām tīrīšanām
    meklē tērauds/tērauds. es kad biju slinks ar veco 105/ultegru setupu >10k bez maiņas. minimāla tīrīšana un nepareiza eļļošana.
    singlefix problēma, ka ir lielākas pārslodzes, nu ja tā objektīvi skatās. tāpēc arī stiepjas ātrāk. ātrumniekiem vairāk dilst, nevis stiepjās.

Lasīts kaut kur, ka vairāki ziemā tinēji izmanto ATF eļļu.

Pieredzējis lietpratējs Devil_Inside's Avatar

Visu gadu lietoju šķidro vasku. Ziemā ķēde mēdz mazliet pieķert rūsu, ja uzreiz pēc brauciena nenoslauka, bet tikai uz iekšējiem posmiem.
    All good things in life are FREE*
    *plus shipping and handling

paldies atbilžu autoriem par dienas humora devu

Pieredzējis lietpratējs

Vai kāds var ieteikt velo apkopi Talso vais Tukumā, kur varētu sakopt ielas velo, uzlikt jaunas riepas, nomainīt ķēdi utt

Sveiki, meklēju diagnostikas kastīti priekš MPF Taivānas motora. Varbūt kāds ir ieķēris, vai ar ieteiks, kur meklēt, labprāt aizņemtos vai iegādātos.
    Last edited by davelis; 11-13-24 at 14:52.
    Originally Posted by Kuuminsh
    Māsters suck.. ne āmurs.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 12 users browsing this thread. (0 members and 12 guests)