Īss ievads tiem, kuri vēlas notievēt.
Sākšu ar to, ka uzreiz pasaku - es neesmu literāts un nekandidēju uz pareizrakstības paraugu. Kļūdas te noteikti IR...galvoju!
Neviens vien ir dzirdējis frāzi - es noteivēt nevaru, man tāda vielmaiņa vai arī ka esot kaut kādas hormonālas problēmas, lai gan cilvēks pat nezina kā izskatās endokrinologs (ārsts, kurš ārstē hormonālas problēmas). Tad nu lūk - Tu vari melot man, saviem draugiem, savai mammai un vecmammai, bet kā Tev nav kauna melot pašam sev??? Notievēt var visi. VISI! Ja vien tik tiešām nav kāda smaga pataloģija. Par slimībām es nerunāšu, to runājat ar ārstiem.
Ar ko jasāk? Ar apziņu, ka ir pienācis laiks kaut ko mainīt. Un nevis vienkārši pateikt (samelot) ka nu ir viss, nu tik būs un nu tik tievēs. Ir nepieciešama reāla apziņa par nepieciešamību to izdarīt... attieksme ir pats primārākais, kas nepieciešams lai sasniegtu rezultātu, jo turmāk Tev būs nepieciešama dzelžaina disciplīna, lai gan paveicamais, nav nemaz tik grūts!
Nedaudz fizioloģijas: neēdot notievēt nevar, jo ja cilvēks badojas tad tauki degs daudz lēnāk kā arī ļoti ātri veidosies jaunas tauku rezerves... tieši tā... rezerves, jo organisms jūt - ēdiens neienāk, tātad bads. Jāveido rezerves cik vien iespējams.
Un šīs tauku rezerves, iesākumā ir caurvītas ar kapilāriem, kuri ar laiku atmirst. Kamēr ir šie kapilāri, taukus sadedzināt ir samērā vienkārši, bet kad tie atmiruši...būs jāiegulda daudz lielāks laiks, jo jāpanāk kapilāru ieaugšana nosacīti nākamajā tauku milimetriņāTie kam ir nokarenie ļumīgie vēderi - gatavojaties ilgam darbam, bet neiespējams nav nekas.
Lai organisms sāktu atbrīvoties no tauku rezervēm ir jāsamazina kopējais kaloriju patēriņš par 400-600kcal dienā. Kā arī jāsāk ēst pareizi. Jāizvairās no taukiem (tik un tā, pat izvairoties tos sanāks apēst vairāk nekā nepieciešams), jāatsakās no visiem mākslīgiem saldinātājiem, baltās maizes utt. Ar to būs pietiekami, lai organisms izlemtu, ka rezerves nav jāveido
Kas manuprāt galvenais - jāsāk sportot... par sportošanu citreiz...bet būs jāpērk pulsometrs un jāplāno intensitāte - maksimālam rezultātam
Ja kādu interesēs, uz jautājumiem par uzturu utm, atbildēšu labprāt.