Results 1 to 16 of 16

Thread: Darba monitoru komplekts

Default Darba monitoru komplekts

Lūkojos darba vajadzībām pēc divu monitoru komplekta un atbilstošas videokartes.
    Moņi nepieciešami parsvarā biroja programmatūru izmantošanai. Iespējams, esmu izvirtis - esmu pieradis pie divu moņu izmantošanas reizē, un negrasos no tā atteikties.
    Tā kā dzelžu attīstībai līdzi praktiski vairs nesekoju, gribās kādu padomu, lai galīgi neiebrauktu auzās ar izvēli. Kopumā, protams, jo lētāk, jo labāk, bet kapeiku arī nedomāju mīļot.
    Pirmajā momentā, ko paskatījos, iekrita acīs:
    monitori - Dell U2312HM. Izšķirtspēja taču nebūs par lielu?
    videokarte - Sapphire Radeon HD6670, 1GB, GDDR5, Ultimate Edition, Silent. Šai laikam ir arī tas DisplayPort, kas ļauj ar vienu vadu savienot divus moņus. Gribās arī bez ventilatora, bet vai tas neprasīs kādus papildus pasākumus dzesēšanā? Varbūt, ka var pirkt vēl kaut ko lētāku?

Jautājums, vai moņi būs ok, un vai videokarte būs piemērota vienlaicīgi divu moņu darbināšanai? Darbā pāris videokaršu crapus jau esmu nodedzinājis - laikam netur lāga divus moņus reizē, turklāt sapratu, ka arī paši moņi bojājas, jo kolēģiem moņi rindās krājas Neprasiet, kāpēc tie tiek krāti
    Un tādēļ nolēmu - ja jau esmu gatavs par savu peso pirkt divus monitorus, tad drošības pēc videokarti arī piemetīšu.

Ā, un vēl darba kompim droši vien ir aizvēsturiska pamatplate, līdz ar to, vai videokartei nevarētu būt savietojamības problēmas?
    Tas pats vecais

U2312HM ir labs monis, videokarte ir vairāk nekā OK divu moņu konfigam (var arī lētāku). HD6670 nekarst, tā kā pasīvā dzese vairāk kā pietiekama ir.
    Keep your own way

VGA nesaderība ar MB varētu būt tad ja MB ir AGP video slots. Vēl ir vērts arī apskatīties vai VGA izmēri derēs keisā.
    MB: ASUS P8P67
    PSU: Cooler Master GX 750W
    CPU: i7 2600k
    RAM: 8GB
    Video: MSI GTX 660Ti
    HDD: 2 TB

PCI-E slots jau ir, bet konkursos iepirktie kompji reizēm ir tik apgraizīti, ka var tik pabrīnīties par to, kādā veidā var piedāvāt lētāko piedāvājumu, bet tai pat laikā atbilstošu tehniskajai specifikācijai. Rīt jāpaskatās darbā, kas par plati iekšā, pirms kāda laika skatījos, bet neatceros.
    Tas pats vecais

Pieredzējis lietpratējs Engineer's Avatar

Un kāpēc pie integrētās VGA nevar likt klāt 2 monitorus? Reāli kauj nost?
    Man darbā tāds setup jau kādu laiku stāv. Viens monis uz DVI otrs uz VGA.

Es arī par to, ka tik jaudīgs vidaks priekš Worda un IE nafig nav vajadzīgs.
    Ja kādas specifiskas VGA noslogojošas programmas jādarbina, tad cita lieta. Bet ja tā būtu, tad noteikti šāds topiks nemaz nebūtu un darbs jau tādu būtu nopircis.
    Un pievienojos ieteikumiem, ka liec labāk karti ar aktīvo dzesi, ilgāk noteikti dzīvos.
    Pašam 4 moņi pie viena datora griežās uz divām 8400GS. Nekādu problēmu, pat bildes tīri fiksi apstrādājas.

Šai laikam ir arī tas DisplayPort, kas ļauj ar vienu vadu savienot divus moņus
    Tikai tad jāpērk vai nu dalītājs vai monitori kurus ir iespējams slēgt virknē.
    Tiesa šeit gan to nevajag - un vienu no monitoriem varēs slēgt ar dvi vai hdmi...

Paldies par viedokļiem!
    Par videokarti - izvēlējos vienu no lētākajām ar DisplayPort. Šos abus moņus ir iespējams virknē saslēgt. Lētākā low-end karte maksā ap 20 Ls, ar jauno portu - 50 Ls. Starpība 30-40 Ls, nav tik būtiska, ja ņem vērā, ka tā karte ir lietojama arī citiem mērķiem, ne tikai wordam. Ja pēc 3 gadiem tā pasīvā karte nomirs, arī nebūs ļoti žēl. Pēc trīs gadiem tā karte neko nemaksās.

Offtopic - vienmēr fascinējis jautājums - kāpēc kaut ko darbam pērc par savu naudu? Jautājums vai visiem darba devēji nopērk divus lielus moņus uz pieprasījumu? Ja jā, tad man nav laimējies Man šķiet, ja man pašam jāstrādā ar to moni, klavu, peli utt, tad man nav žēl uzlabot savus darba rīkus par savu naudu. It sevišķi, ja darba devējs normāli maksā. Neesmu no tiem, kas zobus sakodis muļļājas, un principa pēc strādā ar darba devēja dotajiem sūdiem. Es jau pērku sev, nevis darba devējam. Turklāt, ja ņem vērā, ka tajā monī darbdienā skaties 8-12 stundas, domāju, ka pasākums ir tā vērts.

Tagad darbā stāv viens 22 collu un viens 19 collu monis - saslēgti ar DVI un VGA (integrētās kartes nav), un abi gļuko, kamēr iesilst. Līdz ar to mana iespēja, ja nepērku savus moņus, ir gaidīt, kad nomirs viens vai abi vecie, tad darba devējs iedos vietā līdzīgu tumšu, mazu nolietotu grabažu un varēšu "ražīgi strādāt"
    Tas pats vecais

reku lētāka videokarte ar displayport
    http://www.salidzini.lv/search.php?q...0%2Fdis%2F1gd5
    pasīvās dzeses karte prasa tomēr labu gaisa kustību korpusā..

un displayport trūkumu lētajās kartēs tikpat labi var risināt ar šādu kabeli:
    http://www.salidzini.lv/search.php?q=ch0026

Par ideju izmantot darbā savu monitoru / datoru arī varētu padiskutēt, dažos gadījumos tā nemaz nav slikta doma Bet ne par to ir topiks

Šos abus moņus ir iespējams virknē saslēgt.
    Tiešām?
    Man ir tādi 2 - nekur neredzu papildus portus kas to ļautu darīt...

Ja strādā 8h+ , tad noteikti ir vērts arī par savu naudu Heh, bet īstenībā darba devējam būtu jākaunās, ja paši useri sāk pirkt moņus par savu naudu. Nemaksā jau LCD tagad 400+ Ls kā agrāk, pie tam jebkurš normāls lētā gala LCD tagad būs labāks kā agrāk.

Sev un vairākiem kolēģiem kādu laiku atpakaļ pasūtījām to pašu U2312HM, vēl dažiem tas pats 21" variants - visi laimīgi, LCD par savu cenu ļoti labs
    «kiwi»

Pieredzējis lietpratējs Svens's Avatar

Manuprāt, darba devējam vispār nav jākaunas par ko tādu - galu galā, darba pienākumus 100% apmērā noteikti var veikt arī ar vienu monitoru, bet te cilvēks vienkārši no laika gala ir pieradis strādāt ar diviem. Tikpat labi tad jau var darba devējam pārmest, ka kāds, redz, uz darbu atstiepis pats savu ādas atgāžamo krēslu, jo, ja jau darbiniekam gribas, tad visu jāpērk viņa vietā. Es neapšaubu, ka daudzi šejienes cilvēki ir tādi speciālisti, ka darba devējs nopirks i monitoru, i ādas krēslu, i XBOX konsoli pusdienu pārtraukumiem, lai tikai noturētu šo darbinieku, bet nu neieslīgsim galējībās. Darba devējam nav jāpērk papildus monitori, jo darbiniekam tā gribas. Nopirks vienam, kurš grib, un pārējiem 20 kolēģiem arī "savajadzēsies". Par to jau nav padomāts, ne?

Quote Originally Posted by andrisri View Post
    reku lētāka videokarte ar displayport
    http://www.salidzini.lv/search.php?q...0%2Fdis%2F1gd5
    pasīvās dzeses karte prasa tomēr labu gaisa kustību korpusā..

un displayport trūkumu lētajās kartēs tikpat labi var risināt ar šādu kabeli:
    http://www.salidzini.lv/search.php?q=ch0026
    Jā, šo, protams, arī atradu, bet gribējās ar pasīvo dzesi
    Iespējams, ka jāņem šo.
    Tas pats vecais

Un ko Tev tā pasīvā dzese dos ?
    Ja domā ka kompis būs klusāks, tad garām, jo standarta offisa kastēm jau nu parasti nav tie korpusi ar ūberkrtutu dzesēšanu, njā, ja vien baigo gaiminga platformu pats neesi jau darbā saskrūvējis
    klusumam - garām, ko te nav kaut kāda guļamistaba kur ventilatora dūkoņa varētu traucēt un nekur jau no tiem neglābies - nav ventilatoru kartei, vajadzēs kādu vairāk korpusam ..
    un šitais AMD Radeon arī nav nekāds karstais, 66W TDP laikam bija, līdz ar to nekādas reaktīvās skaņas no tās ventilatora nedzirdēsi

iespējams, ka Tev taisnība
    Tas pats vecais

Old but gold is back! Platinājuma trakumam beidzot arī kāds ražotājs pretojas.

https://www.lg.com/us/monitors/lg-28mq780-b#

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)