un kartes ražotājs?
man aizvēsturiskos laikos šādi upgreidoja asus 7950gx2 uz asus 8800gtx, kad pirmā gada laikā nomira.
Man atkal ir bijusi ļoti laba pieredze ar powercolor RMA supportu (faktiski beigta EU ebay karte tika upgreidota pret nākošo h-end).
Ja ir iespēja, vienmēr izvēlos to zīmolu pāri citiem.![]()
Arī ceļā uz finansiālo neatkarību Tev būs jāmaksā savs "exit tax" un, visbiežāk, tie būs Tavi vecie draugi.
Sākumā mēģināju pa tiešo ar Gigabyte supportu, bet tie teica ka jāvēršas pie pārdevēja un tālāk tas taisa RMA. Jo garantija atšķiras no preces piegādātāja.
Komunicējot ar dato.lv teica ka labāk caur viņiem taisīt, iktā teica ka kāds klients taisījis RMA pa tiešo atteica garantiju.
Pārsteigts ka jaunu karti dabīju nedēļas laikā.
Ryzen 7 5700X3D, Arctic Liquid Freezer II 240, Gigabyte B550M AORUS PRO-P (Rev 1.0), GV-R665XTEAGLE-8GD, Patriot Viper 4 DDR4 16GB CL16 3200 MHz (PV416G320C6K), WD SN730 256GB, be quiet! Pure Base 500, be quiet! Power 11 600W
AOC 25G3ZM/BK 24.5" FHD 240Hz, HyperX Cloud II, SteelSeries Rival 300
Mazs updeits - savavācu jaunas "iekšas" kompim, saliku, ieliku karti, mocījos līdz dabūju karti rādīt bildi (bios update, utt).
Palaidu W11 installēties, likās updeiti un 4090 karte izbeidzās, lampiņas deg, venti griežās - bildes naf.
Neko bija palikušas pāris dienas līdz 3 gadu garantijas termiņam 3090.
Nācās gaidīt 3 nedēļas, bet tiku pie 0 RMA 4090 MSI Gaming Trio X.
p.s. cerams šī karte dzīvos
p.s.s. BF2042 uz ultra ar visu saslēgtu max ar 144hz monitora - bauda
Pēc šī gribas pieteikt pagaidām ejošu 3090, bet tik pat labi @ 2025. kad garantija ies uz beigām, būs jau ārā 5090 un iespējams 4090 nebūs plauktos pieejamas.![]()
Man tak arī Gigabyte 3090 nobeidzās, aizsūtiju uz RMA un gaidu, vietā jau MSI 4070 Ti Super griežas. Palasīju, ka gigabyte baigais mēsls ir, vislielākais failure rate kā citiem ražotājiem.
Best time to do anything is later
tas 3090 laikam daudz rij. Maijā dēļ rma aizsūtiju 3090 prom un paņēmu 4070ti, bijām arī 1 weekendu prom no mājām + kondišķa lielā tika darbināta un kwh par 80 mazāk. Aizdoma ka baigi rij tas zvērs![]()
Best time to do anything is later
Top dzelzis. Protams, ka ēd. Uztaisīju savai undervolt un viņa tāpat savus 300-350W ņammā.
Man, kā reiz, ar gigabyte ir bijusi ļoti laba pieredze. Tiesa, man Bija NVIDIA GTX 660un vairākas mātes plates (Pašlaik sēžu uz entry level Gigabyte B450 DS3H, no 3600 ryzen upgreidojos uz 5800X3D bez problēmām). Laikam jau truli sekot brendam nav jēgas. Jāskatās, kas ir aktuāli konkrētai paaudzei. Man personīgi ir bijušas problēmas ar ASUS jau sen 17 gadus atpakaļ, vēl tagad izvairos to pirkt, ja sanāk.
AyyMD 5800X3D + 7900 GRE
I don't get mad I get even, violence is something I believe in.
Kaut arī amd kartes ir konkrēti uzlabojušās vienalga tikai retajam ir AMD kartes.Ja nemaldos tāds kritums kā tagad pat nebija 2-5 gadus atpakaļ. Kaut kur uz decembri/janvāri iespējams iznāks jaunās RDNA 4 mid range un RTX 50 sērijas kartes. Tagad pilns tirgus nevienam viņas nevajag.
![]()
Iespējams AMD cenas tur pārāk augstu šītā līdz monopolam arī nav tālu. Pēc idejas šobrīd nav tā vājākā AMD generācija ir bijis sliktāk un ne reizi vien.
Nvidia reklāma un funkcijas strādā ļoti labi - DLSS, Ray Tracing un citi. AMD tikmēr tik no pakaļas skrien kopējot un rezultāts nav tik labs nekam no tā!
Ir bijis kas globāli lietojams ko aizsācis ir AMD? Draiveru u.c lietu problēmas joprojām ir pastāvīgas. Idle power usage kā viens.
Kā jau viņi procesoros dominē, būtu īstais laiks sākt piedāvāt funkcijas kas darbojas tikai ar AMD+AMD ko Nvidia simtprocentīgi darītu ja būtu arī procesoru ražotājs.
Ar adekvāti daudz VRAM nepietiek lai piesaistītu pircējus.
Man ir aizdomas ka AMD nevar tā vienkārši taisīt eksluzīvus, jo nvda deļ tā ka ir priekšā ar nm, spēs uztaisīt švakāku alternatīvu, kas strādās tāpat via pat labāk (uz nm rēķina).
AMD ir jakonkurē ārā low un mid-end.
Es ikdienā komplektēju HP sistēmas un skaidri var redzēt kā NVDA smuki ir sadalījusi rendžu, AMD ir jatiek iekšā un jāizspiež tas ārā. Kaut vai rebrandojot vecos dzelžus.
Problēma ir tur ka dēļ enterprise AI treknajām māržām, nvda ja gribētu, varētu tirgot gaming dzelžus pat pa pašizmaksu un viņiem nekas nebūtu no tā.
Last edited by CeleronS; 09-16-24 at 13:28.
Arī ceļā uz finansiālo neatkarību Tev būs jāmaksā savs "exit tax" un, visbiežāk, tie būs Tavi vecie draugi.
Nja, interesanti.
Paņēmu nesen 7700XT par ~410e.
Salīdzinājumā 4070 ir ~600e, ar 10% lielāku performance.
Manā skatījumā nav vērts. DLSS, RT tāds marketing crap vien liekas, bet, protams, katram savs.
AMD arī baigi iecērt uzliktās MSRP cenas, jo neilgi pēc launch nokrītas uz daudz saprātīgāku līmeni, bet tajā brīdī visi reviews jau uztaisīti un cilvēkiem viedoklis iebarots.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)