Page 29 of 32 FirstFirst ... 192526272829303132 LastLast
Results 561 to 580 of 629

Thread: Mikrotik

  1. #561

    Default

    Piedodiet nooba jautājumu, bet kāpēc jūs nelietojat "stable" versijas? Patīk sev problēmas radīt vai par testētājiem strādāt?
    Es neko, tikai amatieris, kas Mikrotik sev mājās lieto. Pat neesmu ar tīkliem uz "tu", tikai mācos.

  2. #562
    Pieredzējis lietpratējs Bender's Avatar
    Join Date
    24-05-06
    Posts
    3,359
    Rep Power
    476

    Default

    7.7. ir Stable.
    6.46. Long term nav jaunināta jau vairāk, kā divus gadus.

  3. #563

    Default

    Es uz 6.49. Ir kaut kas būtisks, lai pārietu uz 7.x?
    Likās, ka stable ir tikai 6.x, my bad.

  4. #564

    Default

    Chateau 5G nedraudzējas ar neko zem 7.x.
    Faktiski to produktu izlaida ar super nestabilu 7.0 beta, kura tikai LMT firmwares nosaukumā tika novākts tas "beta" un betas stadijā tas softs bija, ui, vismaz pusgadu T.i. paši iemācīja un piespieda eksperimentēt, lai to sūdu dabūtu kaut cik stabilu..
    Last edited by andrisri; 02-01-23 at 18:05.

  5. #565
    Pieredzējis lietpratējs Bender's Avatar
    Join Date
    24-05-06
    Posts
    3,359
    Rep Power
    476

    Default

    Quote Originally Posted by Vilx View Post
    Es uz 6.49. Ir kaut kas būtisks, lai pārietu uz 7.x?
    Likās, ka stable ir tikai 6.x, my bad.
    Manā gadījumā pa gaisu ar pēdējo 7.7, salīdzinot ar 7.6. ir +20% ātrums - 38-40MB/s. ar 6.x 28-30MB/s bija max ar to pašu laptotpu, tajā pat vietā.

  6. #566
    Pieredzējis lietpratējs BigFish's Avatar
    Join Date
    29-06-15
    Posts
    2,005
    Rep Power
    252

    Default

    Kā nodrošini tādu pašu rf fona starojumu kad testw ar 7.6 un 7.7?

  7. #567
    Pieredzējis lietpratējs Bender's Avatar
    Join Date
    24-05-06
    Posts
    3,359
    Rep Power
    476

    Default

    Manos mazpisānos tuvākais un vienīgais 5Ghz ir 200-250m attālumā

  8. #568
    Pieredzējis lietpratējs DJWoX's Avatar
    Join Date
    12-09-06
    Posts
    4,258
    Rep Power
    403

    Default

    Ooo labs ātrums! Tas ar 5g? Kāds ir torņa numurs? Un tev viss stabili nekas nekreso?
    Tio/Teo

  9. #569
    Pieredzējis lietpratējs Bender's Avatar
    Join Date
    24-05-06
    Posts
    3,359
    Rep Power
    476

    Default

    Quote Originally Posted by DJWoX View Post
    Ooo labs ātrums! Tas ar 5g? Kāds ir torņa numurs? Un tev viss stabili nekas nekreso?
    Nea es par WiFi.

  10. #570

    Default

    Sveiciens, vai kādam ir izdevies pievienot ierīci ar routeros 7.8 pie capsman, kas dzīvo uz 6.44.1?

    Gribēju cilvēkiem ieviest normālu AX risinājumu paņemot backup-restore no strādājoša ap, bet sanāca uzmetiens.
    Šādi izskatās.
    Arī ceļā uz finansiālo neatkarību Tev būs jāmaksā savs "exit tax" un, visbiežāk, tie būs Tavi vecie draugi.

  11. #571

    Default

    Pašam ir Mikrotik Chateau ar 7.8 un vairāki AP ar 6.xx versijām. Viss strādā ok.

    Mikrotik gadījumā backup/restore ir domāts tikai konkrētai iekārtai.

    Starp dažādām iekārtām ir paredzēts- export/import file=...

  12. #572

    Default

    Paldies, mēģinās ar export/import file.
    upd:

    Jā, blondīnes variants nesanāca, mēģinās manuāli no nulles iziet visiem solīšiem cauri.

    Bet tā grrr, kādēļ nevarēja vienkāršot nodes adoptēšanu kā to dara ubiquity?
    Last edited by CeleronS; 03-06-23 at 16:11.
    Arī ceļā uz finansiālo neatkarību Tev būs jāmaksā savs "exit tax" un, visbiežāk, tie būs Tavi vecie draugi.

  13. #573
    Pieredzējis lietpratējs BigFish's Avatar
    Join Date
    29-06-15
    Posts
    2,005
    Rep Power
    252

    Default

    Quote Originally Posted by CeleronS View Post
    Sveiciens, vai kādam ir izdevies pievienot ierīci ar routeros 7.8 pie capsman, kas dzīvo uz 6.44.1?
    Man šķiet ka nav paredzets savienot ros 6 un ros7 capsmanus. Man skiet dokumentacija tas bija kkur rakstits.
    Last edited by BigFish; 03-06-23 at 21:31.

  14. #574

    Default

    Jā diemžēl tā ir, + neesot draudzība starp ax un vecākām iekārtām.

    Vēl neliels mistiskais jautājums:

    Pie MT pieslēgta 250Mbit truba, bet speedtest.net konstanti turās zem 100mbit, pat 80ish.

    Taisot UDP bandwith testus:
    No wan rūterī ienāk/Iziet 250 Mbit.
    No lana uz rūteri ir 400+Mbit (mt procis uz 100%)

    Kas varētu būt pa problēmu?
    Arī ceļā uz finansiālo neatkarību Tev būs jāmaksā savs "exit tax" un, visbiežāk, tie būs Tavi vecie draugi.

  15. #575
    Bannned Kuuminsh's Avatar
    Join Date
    09-01-06
    Posts
    12,616
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    580

    Default

    Palaid to pašu speedtest un palūri MT CPU %?

  16. #576

    Default

    Viņš laikam iet caur citurieni jo slodzes % nemainās un arī WAN trafiku nerāda.
    Skaidrs man jāpaokšķerē kā tur viss ir saslēgts.

    upd: Atradu veco adminu domentāciju, izrādās tur ir vēl viens rūteris, kas noteikti šo bremzi taisa.
    Last edited by CeleronS; 04-17-23 at 17:17.
    Arī ceļā uz finansiālo neatkarību Tev būs jāmaksā savs "exit tax" un, visbiežāk, tie būs Tavi vecie draugi.

  17. #577
    Pieredzējis lietpratējs hero's Avatar
    Join Date
    22-08-06
    Posts
    2,176
    Rep Power
    474

    Default

    Ļoti maz info, bet pirmie divi iemesli uz ko skatītos.
    - Ček jau minēto resursu pārslodzi. Jo ja nav nav ieslēgts conntrack, tas var nosist kasti ātri.
    - ja tu neredzi ne grama vairāk par 100Mbps - check visus vadus (vismaz cat5e) un portu ātrumus, vai nav uz 100mbps sinhronizācija.

  18. #578
    Pieredzējis lietpratējs Bender's Avatar
    Join Date
    24-05-06
    Posts
    3,359
    Rep Power
    476

    Default

    Laikam arī es esmu nonācis strupceļā ar MikroTik.
    Iepirku MikroTik cAP ax ar domu mājās visu WiFi pārkarināt uz to, jo var samērā diskrēti izveitot dzīvokļa vidū.
    Bet:
    1. neredzu opciju, kā pataisīt par AP tā, lai pieslēgtās ierīces tiek arī iekš LAN - ir tikai izolēta AP opcija.
    2. ātrums. visādi esmu izspēlējies ar band'iem - virs 100Mbit netieku, lai gan blakus stāvošais ac^3 vēsi padod 350-380Mbit.

    Ko es daru nepareizi? Pirmo varētu atrisināt ieviešot CAPsMAN, bet ātrumi ir vienkārši izsmiekls.

  19. #579

    Default

    cAP ax nav aiztikts, bet pārbaudītu šādas lietas:
    1. Wireless mode - ap bridge, attiecīgi ether un wlan vienā bridge;
    2. Band - A/N/AC un channel width pēc iespējas platāko XXXX

    P.S. Dzīvokļa gadījumā paskatītos arī frekvenču lietojumu un piemeklētu pēc iespējas brīvāku diapazonu.
    Last edited by oxx; 09-14-23 at 10:47.

  20. #580
    Pieredzējis lietpratējs Bender's Avatar
    Join Date
    24-05-06
    Posts
    3,359
    Rep Power
    476

    Default

    5Ghz man pavisam brīvs, tuvumā nav neviena cita, kā tikai mans ac^3 un arī līdz tam vēl tālu.

    Iziešu cauri šim topikam - izskatās, ka viena sāpe: https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=196529

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •