Kāds jau bija izmēģinājis elektronisko membrannas sausinātāju priekš plastika ?
Palasīju par tām Rosahl membrannām un izskatās diegan vilinoši 2-3W patēriņš 100W vietā sausinātājiem ar sildītājiem.
Kāds jau bija izmēģinājis elektronisko membrannas sausinātāju priekš plastika ?
Palasīju par tām Rosahl membrannām un izskatās diegan vilinoši 2-3W patēriņš 100W vietā sausinātājiem ar sildītājiem.
Intel Core i9 5GHz, RAM 64Gb, Radeon Pro 570X 4Gb, SSD 4Tb.
i5-13600K/Asus ROG Strix B760-I Gaming WiFi/RTX 4070 OC ProArt/Corsair VENGEANCE DDR5 2x16GB 6000MHz/Corsair SF750/Thor Zone Nanoq S
Tur nav tā, ka viņš vairāk der, lai zuturētu to mitrumu zemu? Tīri izžāvēt un turēt labu temp drukāšanas laikā ar parasto sildītāju nodrošinu. Nē nu PLA pa lielam drukā visu un vienalga kā, bet ASA un TPU bez padošanas pa taisno no žāvētāja pagrūti. ASA vēl tā, bet TPU kā nav žāvētājs ieslēgts, tā man nekas tur labs nesanāk.
Ja kādam ir ar šīm membrpanām pieredze, tad labprāt paklausīšos
Es par tām membranām izdirdēju pirmo reizi te
https://youtu.be/n7EWexck8NE?si=Kfq07CLLlN3H3zTI
Bet par tevis teikto.... nu jā drukāt var arī no žāvētāja, ja tāds ir pieslēgts. Bet es pārgāju uz AMS un tur tas nežāvē kamēr no tā drukā (a ja žāvē tas tikai pie ieslēgta printera, autonomi neprot). Pie tam neturēsi tak visu laiku žāvētāju ieslēgtu, bet maisā tas plastiks tik un tā to mitrumu uzsūc un teiksim ABS/neilonu un to pašu PETG, pēc izņemšanas no maisa vēlams atkal izžāvēt. Glabāl žāvētāja arī nav variants tas nav pilnīgi hermētisks un ar laiku plastiks tur atkal paliks mitrs.
Tāpēc ar iedpmājos ka uzlikt to membrannu uz AMS un plastiks tur tad ar stāvēs sausā vidē (nesavilks mitrumu jo tā tur vienkārši nebūs).... protams izžāvēt mitru plastiku ar membranu tur nevarēs (nu tīri teorētiski varēs, bet tas būs ļoti ilgi).
Šis te čoms panāca ka viņam AMS'ā mitrums tik 4%
https://www.youtube.com/shorts/9kThJKHqTo4
Man kā reiz AMSā stāv plastiks kuru esmu atvēris un ikdienā lietoju.... ar šo membranu es tur AMSā to arī varētu uz ilgu laiku atstāt un netērēt tās sausumgranulas, kuras vajag ik pa laikam mikroviļņu krāsnī (k;a kuram bet uz 1000W tur minūtes 15 tas silikagels ir jācep) "atsvaidzināt", a tā viņš stāvētu tur 2W tik tērētu un turētu visu sausu.
i5-13600K/Asus ROG Strix B760-I Gaming WiFi/RTX 4070 OC ProArt/Corsair VENGEANCE DDR5 2x16GB 6000MHz/Corsair SF750/Thor Zone Nanoq S
Tas SSD (Solid State Dehumidifier) ir diezgan padārgs prieks. Ja man būtu lietošanā AMS, tad iespējams, ka uzšķūnētu sev. Bet man ir tikai atsevišķs filamenta žāvētājs, kur var ielikt vienu spoli, un tad otrs kur ir divas. Tos, kurus izmantoju ikdienā, tos turu tajā dubultajā. Pirms drukāšanas ieslēdzu un atstāju ieslēgtu uz drukāšanas brīdi.
TPU printējot, uzlieku žāvēties +-3 h pirms printēšanas.. Daudz mitruma tur nesasūcas, kad nelieto un ir izslēgts, bet man pēc pieredzes ir tā, ka drukāt ar "siltu" filamentu kaut kā rezultāts foršāks.
tas SSD tīri lai uzturētu to gaisa mitrumu (nemitrumu drīzāk) labu, nevis tīri uzdzīt temp pašam kvēldiegam.
Man AMS'ā ir vieta 4 spolēm. Cenas tiem SSD ir no 80 līdz 200 EUR atkarībā no tā, kādā tilpumā tas var uzturēt zemu mitrumu.
Tas lētākais apmēram maksā kā parasts žāvētājs, ja ka cena nav kosmiska.
Papildus tur tik vajag tikai pārveidotāju teiksim no 5V USB uz 3V, tas maksā kapeikas nu un izprintēt viņam kādu glītu kastīti.
Mēģināšu sev tādu uztaisīt, ja kas sanāks tad atskaitīšos par rezultātu....
Last edited by nbinc; 1 Week Ago at 17:24.
nezinu kāds Tev ir AMS, bet man šķiet, ka labākais variants priekš AMS ir ielikt iekšā viņam sildelementu un temperatūras/mitruma sensoru, kurš sajūgts ar to sildītāju. Būs lētāks un efektīvāks.
Protams tas SSD kā projekts ir cool. Sevišķi mums DIY entuziastiem ar 3d printeriem![]()
Es AMSu nopirku divas nedēļas atpakaļ.
Tur AMS'ā jau tas viss ir, bet tas nedarbojas kamēr printeris drukā un kad printeris ir izslēgts. Stulba situācija, bet liekas ražotājam īsti nepietika prāta uztaisīt visu "kā vajag", tāpēc mēģinu to apiet šādā veidā.
Doma bija ielikt to SSD un barot no ārējā barokļa, repektīvi kamēr printeris nestrādā/izslēgts AMSā tiek uzturēts zems mitrums, tā sakot visu laiku būs sauss neatkarīgi no printera stāvokļa - ieslēgts viņš vai izslēgts.
Es izpētīju to AMSu un tas, atšķirībā no maniem citiem sildītājiem/sausinātājiem ir laba hermetizācija. Kad kaste aiztaisīa tad tur lieks mitrums iekšā netiek no istabas.
Man vēl ir Sunlu S1, S2 un Creality Space Pi sausinātājs ar ventilātoru iekšā un šie visi nav hermētiski, tur spraugas ir un nevar glabāt plastiku iekšā ilgi, vai nu tad tam sausinātājm pastāvīti jāstrādā.
Es visu turu kastes ar silica vai molekulāro sietu (visādi advancētāki polimēri var izvilkt mitrumu ārā no silicas, nācās pirkt molekulāro sietu). šajās kas ir pc ar blīvi https://www.amazon.de/-/en/dp/B074H7...sin_title&th=1 + amazone mitruma mērītājus info.
Tas kas printējās to turu mazājās kastēs. tip https://mihaidesigns.com/drybox/ - šitas gan diez gan dārgs prieks gan plastmasas daudzumā gan rez dāļas...
Bet ar ams tā ir kā ir. Ja nav hermetiski kur visu savāks kaut kāds silica tad jāsilda visu laiku, kas ilgtermiņa degradēs plastmasu + el patērīņš. SS sausinātājs ar o2 koncentrāciju + kāda dzirkstele izklausās interesanti. Bet atkal ko viņš tur sakoncentrēs ja caurs kā zeķe...
Vai tad ķinieši tai jaunajai sērijai nepalaida ams ar sildītājiem etc?
Edit AMS HT bet arī ļoti interesants produkts:
https://cdn-forum.bambulab.com/origi...e45729bd7.jpeg
Jā, palaida ar sildītāju, man kā reiz versija 2 PRO, bet kā jau minēju jēga no tā sildītāja ja viņš darojas tikai kad printeris nedrukā un ir ieslēgts.... Es tak kad pabeidzu drukāt slēdu to printeri ārā un tad tas AMS ar izslēdzas un tā žāvēšana izpaliek. Vārdu sakot kaut kāda šķiba realizācija. Pēc viņu domām printerim jābūt ieslēgtam 24 stundas diennaktī !!!
Ar to AMS HT arī identiska situācija - kad printeris izslēgts tad tas ar nedarbojas kā žāvētājs !!!. Tur vis darbs ar to notiek caur printera ekrānu, pats HT neprot neko, tur nav pogu, bet no telefona to nevar vadīt.
Vārdu sakot ideja ar žāvētāju AMSā viņiem interesanta bet realizācija galīgi garām
Par to O2 tad nav tur tik traki, tur tie daudzumi ir minimāli (kā arī H2, kas no no otra gala iet ārā).
Starp citu priekš tiem AMS ir uzparikte no Sunlu, kas "uzmaucas" virsū un var strādāt kā sildītājs arī drukāšanas laikā
https://www.sunlu.com/products/sunlu...s-2pro-for-you
Bet maksā savus 105 EUR un logiski ka patēriņš ar būs liels. Pa to naudu var paņemt Rosahl Rosahl M-1J1R, tas 80 EUR maksā un patērinš būs 2W
Visi tie žavētāji marizmatiski ir, neviens netur pasīvi spiedienu, letas, plānas plastmasas kastes. Pat tas S4 kas maksā sķiet pie 500e video izskatās pēc kartīgas ķīnas. Un ir dzirdēts ka silditāji spoles izkause jo outlet koncentrēts karstums nāk nevis izkliedējas...
Nez ja es būtu tajā ekosistēma un ams būtu must have droši vien visu ams bazstu iekšā kaut kādā lielā kastē ar hermētisku vāku. Un nah to ams ar sildītāju ja viņi uzskata ka thermal runaway ir normāla parādība. realitātē neviens nesēž un nemonitori 24/7 printerus
Nu visu izlemj cena?
Ražotāji gib pa dārgo nopārdot to, kas priekš viņiem izmaksā pēc iespējas lētāk.
Neviens nesāks taisīt kaut ko labāku, kamēr konkurents tos netaisās apspēt.....
p.s.
Šodien pasūtīju to SSD membranu. Papētīju to AMS, ir salīdzinoši hermētisks, nu ja salīdzina ar tiem standarta žāvētājiem, kur visapkārt spraugas. Te vismaz pa perimetru gumijas stāv un atlēdziņa uz vāka ir.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)