Nu manas pārdomas par tiem daudzkrāsu printeriem šadas:

Visiem ražotājiem piedāvātie varianti ir ar kaduzi kompromisiem un ierobežojumiem...... neredzu pagaidām sakarīga varianta ne vienam.... tur jau jāskatās pašam pircējam kurš no variantiem ir pats pieņemamāks un kuru mīnusi ir ignorējami vai ne tik kaitējoši.

Teiksim Prusa (risinājums ar daudzām galvām):
- variants ar 5 galvām ir besīgi dārgs;
- nevaru iedomāties kā izskatīsies tā konstrukcija ar kaudzi kabeļiem virsū (pie kartas galvas) kad gribēsies aizvērtu kameru (drukāt ABS piemēram). Pat ja tur to konstrukciju virsū pārklāt ar kādu vāku, tad uzsildāmās kameras apjoms būs ļoti liels un vajadzēs lielu sildītāja jaudu lai to uzsildīt nu un sanāks liels patērīņš (man H2S 750W+ ja uzsilda kameru);
- ja galvās ielādēti atšķirīgi materiāli tad nevar drukāt ar ABS (nu ja blakus galvā PLA pieņemsim) pie 65-70 grādiem kamerā tani galvā un pievadtrubā kur PLA, tas sāks kust....;
- kādā vaidā tur ielādējas plastiks.... apskatoties pēc bildēm netā (pats taustījis dzīvā nēesmu) tad pašām ar rokām jālādē plastiks katrā galvā tādejādi ja plastiks beidzas drukas laikā jātērē laiks lai ielādēt jaunu spoli;

Bambu lab (risinājums ar AMS un daudziem uzgaļiem):
- nav tik dārgi kā teiksim daudzgalvu varianti, kaut gan H2C ar nav no lētajiem variantiem. Ja skatāmies vaiengalvu variantu tad atkritumu daudzums drukājot krāsās nepieņemami liels. Te patiesībā jāsātās tikai Vortek variants;
- diezgan ilgs laiks kamēr tiek nomainīts drukājamais plastiks - jāievelk AMSā esošais un jaizritina jaunais. Ja salīdzina ar daudzgalvu variantu tas process diezgan ievelkas;
- problemātiski drukāt ar elastomēriem (AMS maksimāli ar A95 laikam spēja darboties, viss kas mīkstāks tikai manuāli ar atvērtu augšu vai "manuālo spoli")

Bambu lamab ar AMSu pluss ir ka drukas laikā, kad beidzas plastiks, tas var paņemt no AMS nākošo slotu, vai arī tās pašas spoles nomaiņas nav grūta.
Es nezinu kā tur ir ar dažādiem plastikiem, bet teorētiski ne tik traki kā Prusa variantā. Teiksim uzsildam kameru līdz 65, bet PLA plastiks viss AMSā atrodas, vienīgi mazs atgriezums noņemamā sildītājā/galvā, bet ja tas tur nedaudz sakusīs ne tik traki, tur tas jau tā daļēji ir sakausēts.

Kādu sakarīgu daudzkāsu risinājumu (bez kompromisiem) es pagaidām neredzu.