Page 28 of 28 FirstFirst ... 182425262728
Results 541 to 555 of 555

Thread: Kuru TV ņemt?

Pieredzējis lietpratējs -JJ-'s Avatar

Quote Originally Posted by WickedSick View Post
    Mans lētais TCL arī ir 4k Un man ir OLED monitors, zinu kas tas ir. Melns ir melns, nevis pelēks, kā agrāk, bet tas arī viss, nekas dramatisks. Cilvēki smagi overhaipo to pasākumu.
    Vot njihuja. Nav nekā labāka par OLED. Paldies LG / tirgum in general, ka tie relatīvi ātri kļuva pieejami par sakarīgiem cipariem. Es atceros man kolēģis kkādu vienu no pirmajiem 55" LG olediem pirka vēl par ~7-8k kkādā 2013-2014. gadā Vismaz kādā HW preču grupā cenās ir gājušas lejā, hellllll, tagad jauns iPhone max maksā dārgāk kā labs 65" OLED tv
    Pussy Power

Es nesaku, ka viņš ir sliktāks nekā vecākas tehnoloģijas TV. Protams, ka labāks. Es vnk saku, ka viņš ir pārvērtēts. Kā piemēru var minēt kā no 1024x768 monitora pāriet uz 1920x1080, tas ir daudz lielāks jump nekā melns ir drusku melnāks uz OLED Un par macbook, es nedomāju salīdzināt kvalitāti mac ekrānam. Vnk, ka mac ar hdmi pieslēgts TV no kā laižu retu reizi bluray filmas. Tad tas pats lētais 4k TV rāda ļoti labu bildi, nevar pat salīdzināt ar netflix/youtube/bites TV/nintendo. Ar OLED, protams piekrītu, ka rādītu vēl labāku.

Vnk pērkot TV jāņem vērā, ko tu uz tā skatīsies, manā gadījumā nav jēgas, signāls manam gadījumam ir biežākais bottleneck. P.S. Man likās, ka forums ir pietiekoši laba vieta diskusijām ar niansēm un kontekstu, nav viss balts un melns To netflix nejau es skatos, bet draudzene. Un viņai jau 720p+ skaitās izcili laba kvalitāte. Kad uzlieku bluray filmu, viņai pilnīgi vienalga par to.

Varbūt kāds zina kā LV kanālus dabūt 4k? Par to es būtu gatavs piemaksāt. Bet man liekas, ka nav tādas iespējas, tur tas pats avots arī ir bottleneck
    Last edited by WickedSick; 3 Weeks Ago at 17:12.
    AyyMD 5800X3D + 7900 GRE + Gigabyte FO27Q3 1440p 360Hz oled. FO27Q3
    I don't get mad I get even, violence is something I believe in.

Es nesaku, ka viņš ir sliktāks nekā vecākas tehnoloģijas TV. Protams, ka labāks. Es vnk saku, ka viņš ir pārvērtēts. Kā piemēru var minēt kā no 1024x768 monitora pāriet uz 1920x1080, tas ir daudz lielāks jump nekā melns ir drusku melnāks uz OLED Un par macbook, es nedomāju salīdzināt kvalitāti mac ekrānam. Vnk, ka mac ar hdmi pieslēgts TV no kā laižu retu reizi bluray filmas. Tad tas pats lētais 4k TV rāda ļoti labu bildi, nevar pat salīdzināt ar netflix/youtube/bites TV/nintendo. Ar OLED, protams piekrītu, ka rādītu vēl labāku.

Vnk pērkot TV jāņem vērā, ko tu uz tā skatīsies, manā gadījumā nav jēgas, signāls manam use case ir mēdz būt biežāks bottleneck. P.S. Man likās, ka forums ir pietiekoši laba vieta diskusijām ar niansēm un kontekstu, nav viss balts un melns To netflix nejau es skatos, bet draudzene. Un viņai jau 720p+ skaitās izcili laba kvalitāte. Kad uzlieku bluray filmu, viņai pilnīgi vienalga par to.

Varbūt kāds zina kā LV kanālus dabūt 4k? Par to es būtu gatavs piemaksāt. Bet man liekas, ka nav tādas iespējas, tur tas pats avots arī ir bottleneck

Nu tā 4k bilde no interneta servisiem ir tāda, kā lai saka, saspiesta līdz nejēgai.
    Gribas labu kvalitāti 4k Bluray+PS5, kaut vai parastais BR disks uz PS5 un OLED jau izskatās bomba.
    Bet LV mums nav normālas disku nomas, vismaz es nezinu, pirkt - nereāli dārgi sanāk tas pasākums.

p.s. štatos Netflix bija bomba (gadus 15 atpakaļ) 4x BD diski uz rokām (iemet pastā, tur to reģistrē jau kā atgrieztu un sūta tev ārā nākamo no tava wishlista kas ir pieejams) ja nemaldos maksāja tas 20$/mēnesī

Quote Originally Posted by Viruss View Post
    Nu tā 4k bilde no interneta servisiem ir tāda, kā lai saka, saspiesta līdz nejēgai.
    Gribas labu kvalitāti 4k Bluray+PS5, kaut vai parastais BR disks uz PS5 un OLED jau izskatās bomba.
    Bet LV mums nav normālas disku nomas, vismaz es nezinu, pirkt - nereāli dārgi sanāk tas pasākums.

p.s. štatos Netflix bija bomba (gadus 15 atpakaļ) 4x BD diski uz rokām (iemet pastā, tur to reģistrē jau kā atgrieztu un sūta tev ārā nākamo no tava wishlista kas ir pieejams) ja nemaldos maksāja tas 20$/mēnesī
    Problēma ar PS5 ir tas, ka viņš neatbalsta Dolby Vision. Es neesmu mēģinājis 4k blu ray. @Viruss vai Blu Ray kvalitāte tiešām ir tik daudz labāka nekā 4k HDR streaming no Netflix vai Disney+, ka to var ar aci pateikt?
    Piemēram Avatar no Disney+ skatoties man grūti pateikt, kur tur vēl augstāka kvalitāte var būt.

Pieredzējis lietpratējs MMGA's Avatar

Tev noteikti ir vērts pašam salīdzināt 1:1.

Attēls ir labāks. Protams, TV iebūvētie dzelži vizuāli arī ietekmē un var uzprišināt, bet ideja tā pati, kas ar 1080p. Ir atšķirība starp strīmu, BD Remux un BD.

Nu domu papildinot - 1080p vai 4k ir tikai izšķirtspēja. Kvalitāti nosaka Bitreits. Gan audio, gan video. Šeit arī cilvēki bieži uzsver audio kvalitāti BlyRay.
    Ryzen 7 5700X3D, Arctic Liquid Freezer II 240, Gigabyte B550M AORUS PRO-P (Rev 1.0), GV-R665XTEAGLE-8GD, Patriot Viper Steel DDR4 32GB CL16 3200 MHz (PVS416G320C6K), WD SN730 256GB, be quiet! Pure Base 500, be quiet! Power 11 600W
    AOC 25G3ZM/BK 24.5" FHD 240Hz

Pieredzējis lietpratējs

Es vnk saku, ka viņš ir pārvērtēts.
    Tieši pretēji, netiek pietiekami novērtēts, cik episku bildi tagad var dabūt par salīdzinoši nelielu naudu.

Jāpiekrīt Nilam. Viens ir telefonā OLEDu bakstīt, bet sievai ir porķikam OLEDs, man ir VA monim. Dažreiz skatāmies vienus seriālus un, ejot gar viņās kompīti, ar aci pamanu, cik ļoti viņas ekrānā tas saturs ahu*enna izskatās, lai gan viņa nereti it kā 1080p saturu uz 2k ekrāna skatās.
    Ryzen 7 5700X3D, Arctic Liquid Freezer II 240, Gigabyte B550M AORUS PRO-P (Rev 1.0), GV-R665XTEAGLE-8GD, Patriot Viper Steel DDR4 32GB CL16 3200 MHz (PVS416G320C6K), WD SN730 256GB, be quiet! Pure Base 500, be quiet! Power 11 600W

Quote Originally Posted by MMGA View Post
    Tev noteikti ir vērts pašam salīdzināt 1:1.

Attēls ir labāks. Protams, TV iebūvētie dzelži vizuāli arī ietekmē un var uzprišināt, bet ideja tā pati, kas ar 1080p. Ir atšķirība starp strīmu, BD Remux un BD.
    Vai datu ziņā ir atšķirība starp BD Remux un BD(fizisks Blu-ray disks) ? Atšķirība būs kādu ceļu biti veiks līdz ekrānam (datu apstrāde). Video/audio dati būs 1:1, vai ne ?

No pieredzes veikalā. Iegādājoties TV vai soundbar’u, tiek piedāvāts novērtēt kvalitāti ar YT saturu no bezmaksas konta. Tas tā - neticēt tam ko raksta satura virsrakstā.
    4K ir stiepjams dažādos virzienos. Ir mega atšķirība kā 4K tiks attēlots (atšķirības matricās) un saskatīts ar aci.

Quote Originally Posted by eddyboi View Post
    Problēma ar PS5 ir tas, ka viņš neatbalsta Dolby Vision. Es neesmu mēģinājis 4k blu ray. @Viruss vai Blu Ray kvalitāte tiešām ir tik daudz labāka nekā 4k HDR streaming no Netflix vai Disney+, ka to var ar aci pateikt?
    Piemēram Avatar no Disney+ skatoties man grūti pateikt, kur tur vēl augstāka kvalitāte var būt.
    Vislabāk to var redzēt uz melnām scēnām, ja kkas nav pareizi saspiedies, vai iemeties kaut kāds lags, ielavās pelēkais un uz OLED izskatās ļoti mhe

Ieliec kādu multeni BR, pat nevajag 4k un varēsi redzēt atšķirību.

Netflix applikācija, vai no weba ja streemo no PC uz OLED izskatās vienkārši drausmīgi, experimentēju jo gribēju palaist Philips Hue apgaismojumu, kur bija nepieciešams PC.

Quote Originally Posted by chieris View Post
    Vai datu ziņā ir atšķirība starp BD Remux un BD(fizisks Blu-ray disks) ? Atšķirība būs kādu ceļu biti veiks līdz ekrānam (datu apstrāde). Video/audio dati būs 1:1, vai ne ?

No pieredzes veikalā. Iegādājoties TV vai soundbar’u, tiek piedāvāts novērtēt kvalitāti ar YT saturu no bezmaksas konta. Tas tā - neticēt tam ko raksta satura virsrakstā.
    4K ir stiepjams dažādos virzienos. Ir mega atšķirība kā 4K tiks attēlots (atšķirības matricās) un saskatīts ar aci.
    Pārprotami uzrakstīju, jā. Tā kā saturu nepērku, automātiski piemetu klāt arī Remuxu. Remux un disks būs audio un video 1:1, jā. Tikai bez liekajām valodām utt

Ja bildi laižu no macbook air, tad izskatās ļoti smuki. Augstāk jau rakstīju, pirms netflix nogrieza 4k standarta pakotnē, tas arī izskatījās ļoti labi. Bet bite(baltcom) TV, youtube, netflix basic nedod high bitrate 4k signālu. Zemāk nekā 1080p high bitrate signāls, manuprāt.
    Jebkurā gadījumā dārgākā gala tv labāk upscale taisa kontentam nekā lētie tv. Rtings var paskatīties apskatus. Neredzu bēdu skatīties ne tet+, ne Netflix fhd uz 4k tv.

Vienam oledi pārvērtēri, otram nenovērtēti - vienam.māte ,otram kleita.
    Tas tāpat kā ar jebko dzīvē, vienam vajag M4, RS, Gtr utt, citam pietiek ar 150hp, 300hp...
    Vienam vajag karbonādi ar kartupeļiem(man), citām vajag garneles, austeres, kaviāru,mīdijas un vēl nez ko un ir gatavi par to pārmaksāt.
    Man nafig nevajag to Oledu, kamēr cita tehnoloģija maksā 3x lētāk un saturs ko skatos (go3) tāpat nespēs dot ieguvumu. Pirms pāris gadiem tāpēc nepaņēmu Oledu, S95b, jo sapratu ka manām vajadzībām nafig nav vērts pārmaksāt, kādi vēl tur blueray diski, tas manās acīs jau ir kaut kāds TV fetišs, tad jau es labāk to naudu ielieku ceļojumā vai tačkā, nevis tēreju laiku meklējot/gatavojot blueray contentu vairāk par vienu klikšķi pultī lai ieslēgtu go3

Pieredzējis lietpratējs atkars's Avatar

Pilns LV ar cilvēkiem pirkstiem gaisā. Bez 4090, 16 Pro Max, krutākajām brenda drēbēm, BMW iztikt nevar. Līzingā gatavi to visu ņemt, lai tikai izskatītos biezi. Tiem kam nav problēmu nolocīt jebkurā dienā tādu summu, parasti neko nemēra un dzīvo savu dzīvi.

Super bilde pa tēmu.Click image for larger version. 

Name:	0adov7rijgre1.jpeg 
Views:	72 
Size:	127.7 KB 
ID:	49581
    Last edited by atkars; 3 Weeks Ago at 15:51.
    Ryzen 5700X3D, G.Skill 32GB 3600MHz, ROG STRIX RTX 3060 Ti
    atkars steam
    atkars tirgus
    120

Pieredzējis lietpratējs Semo's Avatar

Quote Originally Posted by chieris View Post

Protams ka var, tu domā streamojot tev pa 1.5h ieskrien 40-50gb? Nope <11gb atkarībā no framerate. BD vien soundrack ap to izmēru ir.
    Cits jautājums vai to nekompresētas skaņas bitrate tev ir, kas atskaņo pietiekamā kvalitātē. Tas pats ar bildi streaming bitrate ir kārtām kompesēts pret bd. Bet tas ir nature of beast, neta infrastruktūra, datu centri etc nevar nodrošināt miljoniem streamus BD kvalitātē.
    Bet jāsaka ka tas vispar kļūst arvien mazāk aktuāls jo ražo ar vien lielākus meslus kam target marketplace ir streamings. Līdz ar to arvien mazāk ir tiešām ko skatīties kur action un effects, kur tos bitrate izbaudīt... Un kompresijas kļūst atkal ar vien labāki. tb no kvalitātes ir jēga ja saturs ir kvalitatīvs, tev melodrāmai vai kaut kādam podcast high bitrate ir bezjēdzīgs.

Tas pats attiecās ar oled etc... ja bilde ir neatkārtojama, bet cik ilgi, līdz tu pierodi un cik daudz tiek patērēts materiāls kur to izbaudīt. Turklāt oled vs lcd...vienmēr koks ar diviem galiem. Lcd peak brightnes hdr+; - contrast. Oled infinite contrast hdr+; salidzinoši zems peak brightnes hdr-...
    Kas nav mazsvarīgi ja tev tv stāvēs gaišā telpā. Vai logiem tieši pretī.
    Es sevi pieķeru, ka arvien mazāk jūtu atšķirību, kamēr nav back to back jāpaskatās uz vienu vai otru. Man ir oled laptops, lg oled tv. Bet ja teiksim neesmu mājas ilgu laiku un kaut kādā airbnb viduvējs lcd arī neliek domāt aizdomāties, ka sūdīga bilde. Protams kaut ko labu košu es komandējumos neskatos bet pataupu mājam ar labu audio un oled, kontrolētā apgaismojumā.
    Rtings man pazuda visa ticība, kad izlasīju viņu minirig 4 review. Tādu no****ienu atrautu no realitātes es ir vēl jāpameklē...

Cits jautājums ar šietiem, kam svēta lieta uz****t ka darkākais produkts ir nevajadzīgs sūds un visi ir ***i kas to pērk un japazīmējās, citu argumentu nav. Manuprāt šie indivīdi nav labāki par tiem kas līzē ņem best of best, tikai lai būtu best of best... Pirmiem manuprāt ir nepārvaram velve sev pierādīt ka viņi ir pārāki par otrajiem, jo neatļavas nopirkt ko dārgu... būtība abi vienādi, vieni kompensē ar naudu otri citu izmiešanu un virtuālo sevis cildināsanu savā galviņā...
    Un pat daļa no tiem ir ar sapratu - neesmu tik bagāts lai pirktu lētas lietas... Es esmu arī viens no tiem kas labāk pagaidīs ilgāk un nopirks augstā gala produktu, zinot ka to lietošu ilgi un pacēļot tagad saprotu ka pēc tam būs ilgāks laika logs kamēr tas būs visās izpausmēs novecojis un nelietojams.
    Last edited by Semo; 2 Weeks Ago at 14:20.

Runājot par OLED HDR brightnes... nez man ar atliektiem galiem jau pietiek LG C3 ar ~800nit. Jaunajiem LG G5 ar 4000 nitiem laikam jāvelk metinātāja maska, lai neizdedzinātu sev acs radzeni

P.s. bet es protams esmu sev istabā salicis ar ko aizklāt logus lai varētu baudīt savu OLED arī dienas gaišajā pusē

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)