Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 41 to 55 of 55

Thread: Apple Silicon

Quote Originally Posted by Instigater View Post
    Sajutos kā ieejot retronetā - "jaunās" fīčas, kas jebkurā citā OSā ir pieejamas jau gadiem, tāpat kā baigais jaunums - OS updeitā lielās par browsera, fontu, ne OS fīčām. Vienīgais, kas tiešām āboļam ir labi - savu devaisu integrācija, kuru gan es pats neesmu izmantojis.

Pamēģini piemēram mac sajūtgt kopā ipad (sākot ar M1 proci)

Pieredzējis lietpratējs BigFish's Avatar

Biju winduļlietotajs. Thinkpadi man saka luzt ka hp dv6xxx serija.. nosplavos un paprasiju macbook. 1+ gads ar abolu un esmu apmierinats.. vel nemirst. Skatoties kada d1r...a brauc windows 11, labi vien ka pargaju. Savadak butu janem kkads linux.

Man tie mac mini m4 briesmīgi patīk, bet vēl neesmu piespiedis sevi pārkāpt, baigais pieradums, ka windā VM nav ram deficīts un vēl dažas lietiņas, ko varu palaist bez jebkādiem ierobežojumiem.
    Arī ceļā uz finansiālo neatkarību Tev būs jāmaksā savs "exit tax" un, visbiežāk, tie būs Tavi vecie draugi.

ir lietošānā m4 mini pāris mēnešus - kā dzelzis izcils, bet nu softs, īpaši pēc linukša, ir diezgan briesmīgs, vai nu dari visu apple way, vai maksā par appām, kas darīs to ko gribi
    piemēram ja ir "nestandarta" monis (3440x1440 21:9) tad vajag 3rd party softu, lai uzlikt normālu scaling + HiDPi
    ja pieslēdz audiointerfeisu (focusrite 2i4) volume up/down pogas nestrādā, jo ir paredzēts regulēt caur audio interfeisu, atkal vajag 3rd party app, kur most recommended maksā ~50usd
    dīvaini shortcuti
    bet nu tas viss ir no linux user perspektīvas. tiem kas vienmēr lietojuši apple (un domāju ka no arī pārejot no windows), gan jau ka viss liekas sakarīgi un intuitīvi, man gan tās bija vairākas dienas lamāšanas, lai mēģināt saprast, par ko tauta tā liksmo par macos
    lielākais plus laikam ir form factor + elektrības patēriņš par to jaudu ko piedāvā - mēneša ietvaros sanāk 30-50kwh mazāk tikai dēļ pc (3600 + 1080ti) -> mac mini pārejas
    Last edited by Igors5; 2 Weeks Ago at 13:30.

Pieredzējis lietpratējs jonyz's Avatar

Vairākus gadus atpakaļ ar 2 gadus nodzīvoju mak pasaulē,bet tā kā bieži ņemos ar visādiem esp32,arduino tad ātri sapratu ka visu daudz ātrāk un ērtāk uz win sadarīt,sliktākā gadījumā uz linux ar viss easy,bet ne uz mac,viss caur vienu vietu,tā priekš interneta un media nav ne vainas,bet tā tīri mana pieredze un es neteiktu ka pārejot no win viss ir intuitīvi,drīzāk labāk ir uzreiz sākt ar mac,tad nezinot kā ir citur liksies intuitīvi.
    Mans tipa blogs kurš griežās uz googles serveriem.
    Tagad arī naktīs worko :)
    211GB mākonī for free

Paldies par info!
    Cik procentuāli ikdienā Jums iznāk lietot softu, kas nav natīvi rakstīts priekš abola silikona?
    Arī ceļā uz finansiālo neatkarību Tev būs jāmaksā savs "exit tax" un, visbiežāk, tie būs Tavi vecie draugi.

Quote Originally Posted by CeleronS View Post
    Paldies par info!
    Cik procentuāli ikdienā Jums iznāk lietot softu, kas nav natīvi rakstīts priekš abola silikona?
    es teiktu ka necik - dažādi IDE, postman, slack, spotify, obs, prusaslicer, fusion360 liekas ka viss ir native
    99% tiek izmantots darbam, līdz ar to nekas eksotisks netiek lietots

Tu pat nezini, ka nav rakstīts ARM - tas Rosetta tulkotājs no x86 ir ļoti nemanāms.

Quote Originally Posted by CeleronS View Post
    Man tie mac mini m4 briesmīgi patīk, bet vēl neesmu piespiedis sevi pārkāpt, baigais pieradums, ka windā VM nav ram deficīts un vēl dažas lietiņas, ko varu palaist bez jebkādiem ierobežojumiem.
    Grāmatvedei vajadzēja kompi, ieteicu ņemt Apple Air M2 (8GB RAM), uzliku Virtuālo W11 priekš Zalkša, - 0 problēmu, viss skaisti strādā, (printeri un citas perifērijas). Protams ja gribēs ko nopietnāku vajadzēs vairāk RAM
    4 pirkstu swipe pa labi un ir W11 vēlreiz to pašu atpakaļ OSX

Pieredzējis lietpratējs

Quote Originally Posted by Viruss View Post
    Grāmatvedei vajadzēja kompi, ieteicu ņemt Apple Air M2 (8GB RAM), uzliku Virtuālo W11 priekš Zalkša, - 0 problēmu, viss skaisti strādā, (printeri un citas perifērijas). Protams ja gribēs ko nopietnāku vajadzēs vairāk RAM
    4 pirkstu swipe pa labi un ir W11 vēlreiz to pašu atpakaļ OSX
    Un kā Tu to vairāk ram plāno iekšā dabūt?

Quote Originally Posted by geex View Post
    Un kā Tu to vairāk ram plāno iekšā dabūt?
    Konkrētam lietotājam 8GB ram pietiek ar atliektiem galiem un vairāk toč nevajadzēs. (Zalktis, Safari, Chrome)

Pašam ir Macbook Pro 13 M1 16GB, 512, bet ar vienu nepatīkamu knifu, nesanāk pierunāt video caur USB-C (protus nomainīju, nepalīdzēja :/ )
    Skatos uz Macbook Pro M4 pro proci ar 24GB RAM un Thunderbolt 5 portiem... bet varbūt pagaidīšu M5

Pieredzējis lietpratējs hero's Avatar

@Viruss Tikai intereses pēc - kāds video nestrādā caur usb-c?
    Ikdienas draivers ir mbp13 m1pro - ar konstanti pieslēgtiem diviem monitoriem un kompis vienkārši aizvērts malā nolikts.
    Vienīgā problēma ar ko saskaros, ka no atsevišķām streaming platformām nerādās bilde (piemēram, netflix vai tv3play). Man ir aizdomas, ka tiek detektēts, kaut kāds DRM tipa saturs un, lai limitētu iespēju 'capturot' video - ir melns ekrāns. (skaņa iet, video nav). Atslēdz monitorus uz MBP displeja rādās bez problēmām.

Pieredzējis lietpratējs

Quote Originally Posted by hero View Post
    atsevišķām streaming platformām nerādās bilde (piemēram, netflix vai tv3play). Man ir aizdomas, ka tiek detektēts, kaut kāds DRM tipa saturs un, lai limitētu iespēju 'capturot' video - ir melns ekrāns. (skaņa iet, video nav)
    Ar netflix nekas tāds nav novērots, kaut kāds gļuks tev tur ir.

Es arī IT strādāju uz apple m1 pro. Nav issues. Teams ir drusku gļukains, bet tā nav apple silicon problēma.
    I don't get mad I get even, violence is something I believe in.

Quote Originally Posted by hero View Post
    @Viruss Tikai intereses pēc - kāds video nestrādā caur usb-c?
    Ikdienas draivers ir mbp13 m1pro - ar konstanti pieslēgtiem diviem monitoriem un kompis vienkārši aizvērts malā nolikts.
    Vienīgā problēma ar ko saskaros, ka no atsevišķām streaming platformām nerādās bilde (piemēram, netflix vai tv3play). Man ir aizdomas, ka tiek detektēts, kaut kāds DRM tipa saturs un, lai limitētu iespēju 'capturot' video - ir melns ekrāns. (skaņa iet, video nav). Atslēdz monitorus uz MBP displeja rādās bez problēmām.
    Pirku lietotu FB, protams nepārbaudīju kārtīgi, bet nu ligzdas lādē, USB flashku lasa, diagnostika rāda ka viss strādā, porti lādē, bet ne ar vienu vadu USB-C bildi nedod uz moni, ne caur dongi, HDMI, nepar ko negrib. Moš iepriekšējais saimieks iemaucis pa lielu strāvu un kko nosvilinājis... mistika.
    Diagnostikas rāda, ka TB3 šancē, bet nu uz sadarbību nenāk :/
    Cik lasīju netā minēja, ka moš beigušies USB-C porti, nopirku jaunus, nomainīju, bez rezultātiem.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)