Page 36 of 36 FirstFirst ... 263233343536
Results 701 to 716 of 716

Thread: Saules enerģija

Mums ir uzstādīti ar 3. veida stiprinājumu. Valce protams saspiežas, tur neko neizdarīsi, bet krāsa bojāta netiek un divas ziemas ir nostāvējis bez problēmām. Pretēji ruukki jumta trepēm, kuras stiprinās līdzīgi un šogad ar sniegiem pabrauca uz leju par kādiem 15-20cm. Tiesa nostiprinātas bija tikai ar diviem stiprinājumiem uz valces, nepieurbjot kājiņas cauri segumam latās.
    To stiprinājumu jau sanāk daudz un ar profiliem un pēc tam arī ar paneļiem visi tiek savienoti kopējā sistēmā tā, ka nekas tur nevar nokrist.
    Click image for larger version. 

Name:	jumts.jpg 
Views:	210 
Size:	50.9 KB 
ID:	48102

Nu vot, ar tiem mazajiem stiprinājumiem lielā vējā vai no lielas sniega slodzes varot sanākt šādi:

Name:	428624257_7376610249065339_5710002780227397613_n.jpg 
Views:	230 
Size:	53.6 KB 
ID:	48110

Es par sniegu baigi neuztraucos, man mājai jumts ir 45 grādu slīpumā, bet vējš gan uz to plakni spiež pamatīgi.
    Computers are the only thing where too much heat can cause freezing.

Quote Originally Posted by Eob View Post
    Es par sniegu baigi neuztraucos, man mājai jumts ir 45 grādu slīpumā, (..)
    Man gandrīz 45 grādi (41-42), šoziem sniegs it nemaz negribēja slīdēt nost - 10-15 cm plata sprauga starp paneļu rindām nostrādāja kā sniega barjera.
    do you ever feel that if you weren't paid to write code, you'd do it anyway?

Nu vot, ar tiem mazajiem stiprinājumiem lielā vējā vai no lielas sniega slodzes varot sanākt šādi:

Name:	428624257_7376610249065339_5710002780227397613_n.jpg 
Views:	230 
Size:	53.6 KB 
ID:	48110

Es par sniegu baigi neuztraucos, man mājai jumts ir 45 grādu slīpumā, bet vējš gan uz to plakni spiež pamatīgi.
    Nesaprotu kā šis var notikt.
    Būtu interesanti redzēt kontekstu.
    Stiprinājums izskatās ka ir saņēmis rotējošu spēku.
    Ja paskatīties manu bildi, un iztēlojies vēl paneļus virsū, kas to visu konstrukciju notur taisnstūra formā, tad kā tur var rasties tāds bojājums?

Tas ko raksti ka spiež - tad tieši spiediena spēka ietekmē tam stiprinājumam īsti nav kur padoties.

Quote Originally Posted by binary View Post
    Man gandrīz 45 grādi (41-42), šoziem sniegs it nemaz negribēja slīdēt nost - 10-15 cm plata sprauga starp paneļu rindām nostrādāja kā sniega barjera.
    No paneļiem bez tik lielā starpām (standarta 1-2cm starp rindām) un 30 grādu slīpuma sniegs slīd nost labāk nekā no tā paša jumta bez paneļiem.

Tātad, esmu atdūries pret sekojošo. Ir klikojamais valcprofila jumts, ir dažādu veidu stiprinājumi. Gribu nopirkt tādus, kuri nesabojās man jumtu, nebūs jāpievelk tā, ka valces salocās. Tās jumta valces starp ražotājiem atšķiras, atšķiras arī stiprinājumi.
    Tā kā jumts ir 45 grādu leņķī, tad vējš uz viņu pūš diezgan pamatīgi un gribētos lielos platos stiprinājumus.

Jumta valce:
    Attachment 48087

Piegādātāja piedāvātie stiprinājumi:

1:
    Attachment 48088 Attachment 48089 Attachment 48090 Attachment 48091

2:
    Attachment 48092 Attachment 48093

3:
    Attachment 48094

Es pats it kā domāju, ka pirmais variants būtu labākais, par cik stiprinājums ir lielāks un garāks kā trešais variants, kā arī pie valces stiprinās citādāk kā otrais variants. Stiprinājumu izmērs liekas svarīgs tāpēc, ka zem metāla nav pilns dēļu klājs, dēļi ir viens no otra ar aptuveni 15 vai 20 cm attālumu. Par cik esmu internetā redzējis bildes ar no sniega/vēja slodzes salocītu valcprofila metālu vietās, kur paneļi ir piestiprināti ar līdzīgiem mazajiem stiprinājumiem kā 3. attēls, gribētos no šādas error iespējas izvairīties.

Kā EOZ eksperti ieteiktu rīkoties, kurus stiprinājumus pirkt?
    Biju paņēmis uz testu stiprinājumus, pieskrūvēju pie jumta atgriezuma, lai saprastu kuru tad man vajag.
    Izvēlējos 1. variantu, likās stabilākais, pa stiprinājumiem staigājot izskatījās, ka šis būs drošākais variants nesajāt jumtu.
    3. variants pieskrūvējās stingrāk, bet ja tos stiprinājumus kārtīgi pieskrūvē, tad jumtam krāsa ir nost.
    Otrais variants ir sūds, izskatās, ka paredzēts seno laiku valcprofilam. Grūti iztēloties kādā stāvoklī pēc gada ir tās gumijas.

Pirmais variants, tas kuru izvēlējos, ja bail ka slīdēs nost no jumta, esot jāpielīmē ar abpusējo līmlentu plaknē pie metāla. Kā arī, viņu ja ļoti baidās no kaut kā vai ja izskatās ka visu saskrūvējot kārtīgi neturēsies, ir iespējams ar skrūvēm vēl piešaut cauri metālam pie latojuma. Stiprinājumi ir somu ražotāja, neviens pagaidām neesot sūdzējies. Will see.

Kādam nevajag šādu, 1 gab. paneli Jelgavas/Dobeles rajonā?

Paņēmu, bet pārcentos power bankas lādēšanai. Bankai protekšens nostrādā.
    60e(?), var runāt, nezinu kas ir adekvāti, varbūt kāds dzīvo kaimiņos un grib paspēlēties.
    PM, ja interesē.

Iemet pa vidu DC-DC buck konverteri - nojaušu, ka banka vēlas ieejā zemāku spriegumu.

Vakar vakarā iesniedzu pieteikumu ST, šodien dabūju atļauju. Tagad tik jāsagaida kad saule sāks spīdēt.
    Neskatoties uz to ka sauli neredz, pagaidām stabili ap 1kW ražo.
    10.08kW sistēma, 21 panelis.

Vakar saule manā galā sāka spīdēt tikai kad bija jau aiz jumta kores, bet kaut kādus 20kWh pa visu dienu laikam savāca.

Ļoti labs rezultāts! Manai sistēmai mežā pašas ražīgākās dienas ir tad, kad debesis klāj plāni balti mākoņi - jo tad vairāk gaismas tiek "noēnotajās" vietās uz paneļiem un summāri sistēma var izdot vairāk.

Vakar tīrīju jumtam skujas, pie reizes pabildēju viena lauka dienas labāko saules pozīciju, citos laikos praktiski nav nenoēnotu paneļu. Pamodelēju cik aptuveni plūst ampēru paneļos un cik dod tas lauks ārā gan esošājā konfigurācijā, gan factory setupā, gan cik spētu izdot mikroinverteri. Būtu zinājis, ka man uz jumta tik daudz ēnas, būtu būvējis mikroinverteru sistēmu.

Last edited by Instigater; 04-22-24 at 13:25.

man vakardien 10kW sistēma savilka 58kw, kopā pa šo wīkendu virs 100kWh iesūcu.
    It takes one man to create Destiny, One army to fulfill it

Kā uz to skatās.
    Ja ņem vērā, ka es šobrīd vidēji dienā 20kWh neiztērēju, tad jā, ir ļoti ok.
    Ja ņem vērā, ka man pavasara saule jau ir pāri jumta korei un ražošana beidzas kaut kādos 18:00, arī ir ļoti ok.
    Ja ņem vērā cik reāli vajadzētu ienākt no 10kW sistēmas, nav diezko ok.

Eob, uz kuru pusi Tev vērsti paneļi? Kad liki virsū, biji plānojis vairāk? Jo par vakardienu, paziņai kam ir 4.4kW sistēma, saražoja 22kW
    It takes one man to create Destiny, One army to fulfill it

Es īsti nebiju plānojis, rēķinos ka saražos pietiekami, lai, kamēr nav siltumsūkņa, pavasarā būtu jādomā kā elektrību iztērēt.

Paneļi vērsti uz Dienvidiem/Dienvidaustrumiem, jumta slīpums apmēram 45 grādi. Par cik nav perfekts jumta novietojums arī ņēmu 10kW, ja būtu perfekti uz Dienvidiem, gan jau būtu ņēmis mazāk.
    EDIT: Jumtam pa vidu izbūve, tai varētu būt kādu 30 grādu slīpums. Optimaizerus uzliku 2 paneļiem katrā izbūves pusē, kuri 100% ir ēnā kaut kādās stundās.
    Last edited by Eob; 04-22-24 at 14:28.

Atradu šķūņi pēc ziemas

Solārais DC kabelis 6mm2 šķērsgriezums.

TTKabeli BiH H1Z2Z2-K melns

https://www.ttcables.com/proizvod/h1z2z2-k/

Rullis 100m. Cena = 100 eur OBO
    AMD R5 1600 / 32GB Corsair LPX DDR4 3Ghz / ASUS B350-F Strix / KFA2 GTX1080Ti / BeQuiet Straight Power 700W / Costum W/C

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)