Page 4 of 4 FirstFirst 1234
Results 61 to 79 of 79

Thread: OLED Monitori

Quote Originally Posted by Maxal View Post
    Un high refresh rate 3440*1440 nav nemaz tik mazāk prasīgs par 4k
    Ir, ir uz RX 7800 XT tas ir ļoti labi jūtams. Lai ar līdzīgu FPS darbinātu 4k droši vien būs vajadzīga RX 7900 XTX.

Daudz parasti tiek pieminēts ka UV ir stiepts vai izstiepts pareizāk būtu teikt vienkārši platekrāns vai platākas malas, jo tam ir cita izšķirtspēja 3440 nevis 2560..... Stiepts būtu tad, ja uz to pašu malu attiecību 21:9 būtu 2560x1440 izšķirtspēja.
    Last edited by Krit; 3 Weeks Ago at 15:51.

Pēc izglītošanās par DisplayPort 2.1 kabeļiem sapratu, ka uz to gaidīt nav jēgas. Nolēmu ņemt vienu no šiem modeļiem:

salidzini.lv cenas vakar +/- bija

Gigabyte FO27Q3 665eur
    Samsung g60sd 655eur
    Alienware AW2725DF 682eur. [šim mīnuss, ka nesapratu 100% vai ir usb-c ar display alt mode, ja ir, tad arī labs variants būtu]
    MSI 271QRX 773eur

Beigās pasūtīju Gigabyte FO27Q3, jo ir usb-c ar display alt mode + KVM switch + labs gaming performance + laba cena + laba iepriekšējā pieredze ar gigabyte produktiem. Visi pārējie arī ir diezgan labi izskatās.

Ātrākais piektdien būs klāt, ganjau ierakstīšu savas sajūtas par to. Un kā ir pārejot no 240Hz 1080p TN paneļa uz 360Hz 1440p Oledu.
    Last edited by WickedSick; 3 Weeks Ago at 18:45.
    I don't get mad I get even, violence is something I believe in.

Noticeable VRR flicker with changing frame rates ar sito buus galvas saapes,man reali tracinaa tas flickering kas ir oled monitoriem protams ja negrib VRR flicker jarubii arraa gsync,freesync u.t.t
    https://forums.guru3d.com/threads/fi...splays.450983/ sitais variants lg oled monim man tikai palidzeeja tikt valaa no vrr flicker,bet ar pedejiem nvidia draiveriem iisti vairs nedarbojas.

Nu, es dzīvē neesmu izmantojis vēl VRR, mans tagadējais monitors to neatbalsta, tāpēc nemācēšu komentēt. Man ir AMD karte, tad jau skatīšos, kā būs. Vari ierakstīt kaut kādus scenārijus, ko man pamēģināt, kad varēšu.

Pieredzējis lietpratējs Marcha's Avatar

Es ieķēru tikko LG 34 collu OLED ultra wide. Pageimot ļoti smuki, krāsas un pludenums daudz labāk kā IPS. Vēl neko 240hz nepaspēju, bet to ko 140+ ir nice. Flikeru gan uzreiz novēroju loading screenos, kas mazliet trigerroja, bet atslēdzos gsync viss zbis. Jāpadzīvo šitā un jāskatās vai tomēr to gsync prasās un vnk jāpierod

Baigi patika Samsung variants G8 vai kkā tā, bet viņam tas ekrāns baigi atspīd. Man vakara saulē nebūs strādājams, vai jāsēž tumsā
    Last edited by Marcha; 3 Weeks Ago at 22:04.
    Best time to do anything is later

Marcha kāds tavam monitoram VRR Flicker score te:
    https://www.rtings.com/monitor/revie...e/aorus-fo27q3
    Tam gigabyte noradits 6.1/10, tur ir pat video.

Quote Originally Posted by WickedSick View Post
    Marcha kāds tavam monitoram VRR Flicker score te:
    https://www.rtings.com/monitor/revie...e/aorus-fo27q3
    Tam gigabyte noradits 6.1/10, tur ir pat video.
    6.2 LG 34GS95QE-B

Pieredzējis lietpratējs ORiONz's Avatar

Quote Originally Posted by WickedSick View Post
    Pēc izglītošanās par DisplayPort 2.1 kabeļiem sapratu, ka uz to gaidīt nav jēgas. Nolēmu ņemt vienu no šiem modeļiem:

salidzini.lv cenas vakar +/- bija

Gigabyte FO27Q3 665eur
    Samsung g60sd 655eur
    Alienware AW2725DF 682eur. [šim mīnuss, ka nesapratu 100% vai ir usb-c ar display alt mode, ja ir, tad arī labs variants būtu]
    MSI 271QRX 773eur

Beigās pasūtīju Gigabyte FO27Q3, jo ir usb-c ar display alt mode + KVM switch + labs gaming performance + laba cena + laba iepriekšējā pieredze ar gigabyte produktiem. Visi pārējie arī ir diezgan labi izskatās.

Ātrākais piektdien būs klāt, ganjau ierakstīšu savas sajūtas par to. Un kā ir pārejot no 240Hz 1080p TN paneļa uz 360Hz 1440p Oledu.
    Nesaprotu kādēļ nepirki Alienware AW3423DWF ???

Tas monitors nav piemērots tādām spēlēm, ko spēlēju es pašlaik. Varbūt priekš tevis tas ir ideāls 165Hz monitors. Man pašlaik ir 240Hz TN panelis, mazāk negribēju.

Ja nākotnē spēlēšu vairāk tieši single player nevis e-sports spēles, tad 32" dual mode variants derētu, piemēram, PG32UCDP 4k@240Hz / 1080p@480Hz. Kas maksā 1500eur. To varbūt nākotnē, kad cenas nokritīsies.
    Last edited by WickedSick; 3 Weeks Ago at 20:12.

Tās mūsdienu monitoru tehnaloģijas kaut kā lēnu attīstās cenas arī nekādas ļoti daudzos gadījumos. Kādreiz lēciens no LCD 4:3 TN 1280x1024 17/19" uz 16:9 TN/IPS 1920x1080 22/23/24" notika diezgan ātri un lēti 2007-2012. Burtiski tur pat jau bija arī 27" 2560x1440 TN/IPS 2010-2013. Atšķirība tik tāda, ka toreiz high refresh rate nebija populārs. Gribētos redzēt vairāk monitorus ap 3440x1440 ~ 34" ar 240Hz+ vai 3840x1600 ~ 36" ar 240hz+ (nezinu kādēļ, bet šī vispār nav populāra izšķirtspēja, ja ir tad dārgi vai arī izvēle teju nekāda). 4k jau vairak kā desmit gadus ir laukā (marinējās), un rodas tāda sajūta, ka pat šobrīd vislabākās videokartes par 1k+ mierīgi būs pazemotas jaunajās spēlēs (jaunie dziņi un s*da optimizācija kā parsti, lai tikai patērētājs atkal pērk jaunās videokartes) Paskatamies uz to pašu Starfield kādas viņam ir prasības un kā viņš vizuāli izskatās (grafika). Kaut kāds izsmiekls kurš atkārtojās vienmēr. Ir mēģināts arī Cyberpunk 2077 nu nekā īpaša tur nav. Arī Resident Evil 4 Remake grafika ir sliktāka nekā vecākajiem Resident Evil 2 un Resident Evil Village.
    Last edited by Krit; 3 Weeks Ago at 20:29.

Pieredzējis lietpratējs MMGA's Avatar

Cik sen Tu mēģināji CP2077? Viņi regulāri apdeito, tai skaitā grafiku.
    Ryzen 5 5600G, Arctic Liquid Freezer II 240, Gigabyte B550M AORUS PRO-P, GV-R665XTEAGLE-8GD, Patriot Viper 4 DDR4 16GB CL16 3200 MHz (PV416G320C6K), WD SN730 256GB, Be Quiet! Pure Base 500, Be Quiet! Pure Power 11 600W

Quote Originally Posted by Krit View Post
    Tās mūsdienu monitoru tehnaloģijas kaut kā lēnu attīstās cenas arī nekādas ļoti daudzos gadījumos. Kādreiz lēciens no LCD 4:3 TN 1280x1024 17/19" uz 16:9 TN/IPS 1920x1080 22/23/24" notika diezgan ātri un lēti 2007-2012. Burtiski tur pat jau bija arī 27" 2560x1440 TN/IPS 2010-2013. Atšķirība tik tāda, ka toreiz high refresh rate nebija populārs. Gribētos redzēt vairāk monitorus ap 3440x1440 ~ 34" ar 240Hz+ vai 3840x1600 ~ 36" ar 240hz+ (nezinu kādēļ, bet šī vispār nav populāra izšķirtspēja, ja ir tad dārgi vai arī izvēle teju nekāda). 4k jau vairak kā desmit gadus ir laukā (marinējās), un rodas tāda sajūta, ka pat šobrīd vislabākās videokartes par 1k+ mierīgi būs pazemotas jaunajās spēlēs (jaunie dziņi un s*da optimizācija kā parsti, lai tikai patērētājs atkal pērk jaunās videokartes) Paskatamies uz to pašu Starfield kādas viņam ir prasības un kā viņš vizuāli izskatās (grafika). Kaut kāds izsmiekls kurš atkārtojās vienmēr. Ir mēģināts arī Cyberpunk 2077 nu nekā īpaša tur nav. Arī Resident Evil 4 Remake grafika ir sliktāka nekā vecākajiem Resident Evil 2 un Resident Evil Village.
    Šī man problēma, ar savu 4070 ti super tāpat stabilus 144 lielākoties, kur spēlēju nevaru dabūt. Labi, ir 110+ pārsvarā, ja spēle optimizēta un uz labām grafikām, kas tāpat ir acīm baudāmi, bet es nemaksāšu 2k par 4090, kas vēl eletrības rēķinu labi pacels, lai kko norm uzkapātu Neskaitot, ka CPU arī tad jāņem jauns

Quote Originally Posted by MMGA View Post
    Cik sen Tu mēģināji CP2077? Viņi regulāri apdeito, tai skaitā grafiku.
    Precīzi neatceros, bet varēja būt vairāk kā gadu atpakaļ. Toreiz vizuāli nebija nekāda wow efekta. Pat ja grafika ir uzlabota šobrīd es nēesmu tāda tipa spēļu cienītājs.

Slinkums bēt vēl neesmu pamēģinājis Silent Hill 2 un jau pavisam drīz būs arā S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl cerams ka nepievils. Teiksim pirmā daļa bija labakā spēle tajā gadā. Šogad laikam arī nekā cita normāla nav.
    Last edited by Krit; 3 Weeks Ago at 22:20.

Quote Originally Posted by Marcha View Post
    Šī man problēma, ar savu 4070 ti super tāpat stabilus 144 lielākoties, kur spēlēju nevaru dabūt. Labi, ir 110+ pārsvarā, ja spēle optimizēta un uz labām grafikām, kas tāpat ir acīm baudāmi, bet es nemaksāšu 2k par 4090, kas vēl eletrības rēķinu labi pacels, lai kko norm uzkapātu Neskaitot, ka CPU arī tad jāņem jauns
    Tā viņi darbojās divās frontēs huangs taisa, ka tik dargāk un mazāk, bet game developers tik uztaisa afigenās optimizācijas spēles uz "jaunākajiem dziņiem". Vizuāli nekas daudz nav uzlabojies, bet veiktspēja ir dramatiski lejā.
    Last edited by Krit; 3 Weeks Ago at 22:41.

Quote Originally Posted by Death View Post
    Noticeable VRR flicker with changing frame rates ar sito buus galvas saapes,man reali tracinaa tas flickering kas ir oled monitoriem protams ja negrib VRR flicker jarubii arraa gsync,freesync u.t.t
    https://forums.guru3d.com/threads/fi...splays.450983/ sitais variants lg oled monim man tikai palidzeeja tikt valaa no vrr flicker,bet ar pedejiem nvidia draiveriem iisti vairs nedarbojas.
    hvz, varbūt kompis pa vāju Bisk bija loading screenos, iegāju tavā forumā un palika h*žāk. Atmetu atpakaļ ar visu gsyncu un spēlējot vispār 0, reti kad loado un ir melns ekrāns.

Dabuju savu FO27Q3, nu skaisti! Ātri Cs iegāju, ļoti smuks viss. Pāris galvās ar deagle close range ierāvu. VRR Enabled, HDR disabled (acis deg, moš patestēšu vēlāk.) VRR flicker vēl nepamanīju. Teksts lasās labāk nekā uz mana 1080p TN Pats monitors no ārpuses ārī ļoti skaists un premium.

UPD: Witcher 3 arī smuki izskatās. Deadlock super skaisti. Bet es nesapratu par to VRR Flicker, kā viņu vispār ieraudzīt, neesmu pat meklējot pamanījis.
    UPD2: Uzspēlēju simracing spēles nedēļas nogalē. Dirt rally 2.0, Assetto corsa, BeamNG. Viss iet labi, nepamanu VRR Flicker, 360fps tās spēles nevelk
    Last edited by WickedSick; 1 Week Ago at 14:11.

No maniem novērojumiem VRR Flicker ir pārvērtēts fenomens. Mani novērojumi/secinājumi:

* Varbūt manām acīm tas vispār netraucē, nepamanu pat meklēdams.
    * Varbūt citi spēlē ar citām videokartēm un draiveriem. Man ir AMD 7900 GRE, jaunākie draiveri, Win10, HDMI 2.1.
    * Varbūt citiem monitoriem un spēlēm šis issue ir pamanāmāks. Man ir FO27Q3. 1440p
    * Varbūt fps kaut ko tur ietekmē. Es vienmēr spēlēju uz vairāk nekā 100fps, zemāk nevaru izturēt, liekas kā slideshows. BeamNG ir ap 100fps un man tas kaitina. Tēmēju parasti uz 150-250fps, CS2 vispār uz 400fps.

Visā kopumā - OLED iesaku, 1440p ir ļoti laba izšķirtspēja. (It sevišķi, ja tiek spēlēti arī eSports shooteri. Nav par lielu, nav par mazu) Cenas, visticamāk, kritīsies vēl, steigas upgreidoties nav.

EDIT: Par HDR - tur vajag vairāk no manas puses arī paspēlēties. Nezinu, vai uz Win10 vispār var labu setup uztaisīt.
    Last edited by WickedSick; 1 Week Ago at 17:15.

Man izteikti flickero,kad nakts vai tumsas vietas!izteikti ets2,forza motorsports naktiis,un noveroju arii stalker 2 naktis,bet Division 2 vispar neviens vrr flickers!Monis LG oleds,speleju 4k hdr.

Man VRR flickers ir tikai tarkovā load ekrānos, jo tur tas FPS laksta, bet arī ne tik ļoti, lai acs sāktu raustīties un vēna uz pieres izspiestos Pat zem 100 fps (kas tarkovā ir norma dēļ sūdīgi optimizētās spēles), nav novērojams.
    Btw man šķiet tas flickers ir tikai ar G-Sync izteikti. Biju atslēdzis sākumā un flickera nekur nebija vispār, ieslēdzot tikai tajā minētajā tarkovā.

Wicked - nezinu kā AMD kartēm, bet vismaz manam monim ar HDMI 2.1 nemaz G-Sync ieslēgt nevarēja, tikai uz DP. Nezinu gan kā ar to amd alternatīvu un kartēm.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)