Results 1 to 10 of 10

Thread: Makefile - kā noslēpt target direktorijus no autocomplete

Default Makefile - kā noslēpt target direktorijus no autocomplete

Tobiš, Makefile:
    Code:
    .PHONY: all build

all:

build:

src/file.c :

build/file.o : src/file.c
    autocomplete rāda
    Code:
    all     build   build/  src/
    Tie build/ un src/ pieķēza visu skatu, sevišķi, ja viņu ir daudz. Ir kāds normāls veids, kā viņus noslēpt? Ar "normāls" es domāju Makefile ietvaros, pašu bash autocomplete liekot mierā Pilnīgi derētu arī visu viņu uzskaitījums, tipa
    Code:
    .HIDDEN: /src /build /shmuild /utt /utjpr
    Labdien! Mani sauc Baigais Janka, un es esmu alkoholiķis.

Tas kakraz-taki ir bash autocomplete - to es varu arī pats uzrakstīt Man bija cerība, ka kaut ko esmu palaidis garām par Makefile-iem, un viņos pašos kaut kas iekšā ir jau pēc gosta. Man nav jēgas variantam, kur projektu vienkārši nevar noklonēt uz citas mašīnas, un OK - viss notiek. Bet sapratis jau esmu, ka nespīd.
    Labdien! Mani sauc Baigais Janka, un es esmu alkoholiķis.

makefile ir teksta fails, kuru lieto "make". Tam pilnīgi nekāda sakara ar autocomplete.

Te ir sīkāk kā strādā: https://echorand.me/posts/linux_shell_autocompletion/

Un te ir source, kā "make" tev izdod hintu:
    Code:
    cat /usr/share/bash-completion/completions/make
    Es tev iedevu linku, kur var pievienot savu .XYZ bash-complete apstrādi. Beidz dzīt tuftu.

ask ChatGPT.

Tupa copy paste

Code:
    To hide the path of the target directory in the output, you can modify the Makefile to include the "-s" or "--silent" flag when running the make command. This flag will suppress the output of the commands being executed during the build process, including the directory names.

Here's an example of how you can modify your Makefile to include the "-s" flag:

.PHONY: all build
    all:
    build:
    src/file.c :
    build/file.o : src/file.c
    @echo "Building $@"
    @$(CC) -c -o $@ $< $(CFLAGS)

Then, when you run the "make" command, you can add the "-s" flag like this:

make -s

This will run the build process without showing the directory names in the output.
    uzjautā pats chatGPT un pielabo ja nav kas skaidrs vai gribas ko vel klat

Banned

hmmmm, ar tādu chatgpt, varbūt laiks iet IT virzienā mācīties un strādāt.

Quote Originally Posted by MMGA View Post
    hmmmm, ar tādu chatgpt, varbūt laiks iet IT virzienā mācīties un strādāt.
    Varbūt vispirms tam pajautā ko EOZ postēt?

Banned

Ne tikai "aitišņiki" uzņēmumos, kur esmu strādājis vai ar kuriem kopā RTU studēts, bet arī te pat forumā sastopamie kadri ir tik plaša spektra pārstāvji skalā no sakarīgiem līdz nesakarīgiem, ka Tavs ieteikums paliek absolūti bez seguma. Tavs subjektīvais viedoklis par mani vai mans subjektīvais viedoklis par Tevi nevienam nerūp.

Quote Originally Posted by MMGA View Post
    Ne tikai "aitišņiki" uzņēmumos, kur esmu strādājis vai ar kuriem kopā RTU studēts, bet arī te pat forumā sastopamie kadri ir tik plaša spektra pārstāvji skalā no sakarīgiem līdz nesakarīgiem, ka Tavs ieteikums paliek absolūti bez seguma. Tavs subjektīvais viedoklis par mani vai mans subjektīvais viedoklis par Tevi nevienam nerūp.
    Varbūt izlasi cik daudz un cik nesakarīgi visos tipiskos pēdējā laikā spamo un tad izlasi vēlreiz, lai saprastu domu

Quote Originally Posted by andrisri View Post
    Varbūt izlasi cik daudz un cik nesakarīgi visos tipiskos pēdējā laikā spamo un tad izlasi vēlreiz, lai saprastu domu
    Oho, a es domāju man tik šilērējas!
    + no manis, bet pēcpusdienā

Un vēl ne visi redz dzēstos postus ar attaisnojumu tipa- "nebiju iedziļinājies."

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)