Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 20 of 53

Thread: "Mazie" amp/dac combo

Default "Mazie" amp/dac combo

Sveiciens!

Esmu nolēmis nomainīt kādu laiku lietoto Onkyo TX-SR308 resīveri uz ko mūsdienīgāku un mazāku. Galvenie argumenti maiņai ir Onkyo izmērs un BT neesamība. Pētu netā, ka ir daudz visādi mazie amp/dac apvienojumi. Pagaidām skatos uz LOXJIE A30.

Plānoju lietot ar jau esošajām Tannoy Mercury MX-3 (Nom:90w, Peak:120w, 8om, 89db) un B&W AS2 aktīvo subi. Lietošu 25m2 dzīvojamā istabā priekš TV/Filmām un fona mūzikas. Šad tad bērns, kad grib patrakot, uzgriež arī skaļāk kaut kādu rockveidīgo mūziku Potenciālajām amp/dac must have ir Optical in, BT, SW out (coaxial), pults un ekrāns, kas parāda vismaz izvēlēto inputu un skaļumu. Gribētos arī skaņas kvalitāti pie saprātīgiem skaļumiem vismaz tādā pašā līmenī, kā vecajam Onkyo.

Vai kādam ir pieredze ar šādiem amp/dac, ir kādas atsauksmes/ieteikumi?

Ja pats nebiji uzgājis, tad te labs review šim (kā arīdzan daudz kam citam) aparātam - https://www.audiosciencereview.com/f...-review.17547/

ikdienai būs ok, bet tīrie18W @ 8 omi...ballītei būs par maz.
    Desktop 100% silent PC: Asrock J5005 mini itx, 85w brick psu, 8GB RAM, SSD, mini itx case.
    HTPC: Gigabyte GA-A320M-H, Athlon 200GE (passive cooling) , 8GB RAM, SSD+HDD, Cooler Master CM media 260 ATX

Pieredzējis lietpratējs seivs's Avatar

Par mobilo gadžetu BT, ja kas, Samsung un Apple nesupportē AptX, arī OnePlus ne. Pa lielam AptX no Androīdiem ir daudziem ķīniešiem ar SnapDragon. Plašāk pieejams Hi-Res BT kodeks laikam ir LDAC. OnePlus savukārt ir vēl cits kodeks, un Samsungam vispār proprietary.
    Nu, varbūt šo ņemt vērā, atkarībā ar ko tiks savienots.

Quote Originally Posted by osscar View Post
    ikdienai būs ok, bet tīrie18W @ 8 omi...ballītei būs par maz.
    Tā jauda man arī šobrīd neskaidra. It kā skaļi neklausos, bet parasti visam pieeju ar domu - labāk par daudz, nekā par maz, lai nav bieži jākurina tuvu maksiumam. Nezinu kā saprast vai 18w man pietiek, vai nē

Par mobilo gadžetu BT, ja kas, Samsung un Apple nesupportē AptX, arī OnePlus ne. Pa lielam AptX no Androīdiem ir daudziem ķīniešiem ar SnapDragon. Plašāk pieejams Hi-Res BT kodeks laikam ir LDAC. OnePlus savukārt ir vēl cits kodeks, un Samsungam vispār proprietary.
    Nu, varbūt šo ņemt vērā, atkarībā ar ko tiks savienots.
    Ikdienā plānoju caur optical in darbīnāt TV. BT ik pa laikam gribētos, lai var uzlikt mūziku ar izslēgtu TV (visdrīzāk no kāda ābola - iphone vai mac).

domāju, ka tuvu maksimumam tur nebūs ikdienā stabili...grīdinieces es parasti stipri zem 1 w klausos... pīķos labi ja līdz pus w uzlec...esmu mērījis. Protams lielā telpā jaudu vajag lielāku..bet nu ja pālī nerīko diseni - tad pietiks imho.
    Desktop 100% silent PC: Asrock J5005 mini itx, 85w brick psu, 8GB RAM, SSD, mini itx case.
    HTPC: Gigabyte GA-A320M-H, Athlon 200GE (passive cooling) , 8GB RAM, SSD+HDD, Cooler Master CM media 260 ATX

Quote Originally Posted by klfoto View Post

Plānoju lietot ar ... aktīvo subi.
    ... tad 18W noteikti pietiek... tomēr galvenie skaļruņi arī saņems zemās frekvences, nekāda high-pass filtra neesot... tembra regulators tikai... Tātad īsti nav domāts lietošanai ar subi.

http://www.hometheaterengineering.co...alculator.html
    Šis rēķina gana precīzi...apm 3m no tumbām..bus 72db pie 0.05w un 98db pie 18w....tas ir daudz

Tiem tannojiem lai viņi kaut cik skanētu vajag 40W kā minimums pastūzi bet drošāk būs 50-60, un tam nav pat nekāda sakara ar klausīšanās skaļumu. Ar 18W protams kaut kāds troksnis būs, bet basi būs izplūduši un tajās retajās reizēs kad gribēsies maķenīt skaļāk arī viss pārējais būs kompresēts un ātri vien izbesīs. Un nē, subis šeit neko neglābj jo šādām skandām tāpat crossover frekvence būs jāliek ap 50-60Hz, un visu kas augstāk būs jāspēlē tiem pašiem tannojiem.

Ir diviem kolēģiem lietošanā LOXJIE A30, ir ļoti apmierināti, arī ar grīdenēm skan labi.

Price/performance ir izcils. Skatoties uz tavām skandām, ir skaidrs, ka nav pamata satraukties, vājā vieta tāpat kvalitātē būs tās skandas vai saturs, ko barosi iekšā.

Nav gan īsti skaidrs ar kādām tieši grīdenēm kolēģi lieto, varbūt ar superjūtīgām 92+ dB/m. Vai varbūt vienkārši nav nekad dzirdējuši labu skaņu un domā ka D klase ar pārdesmit vatiem ir jaunais brīnums kam jebkuri fizikas likumi ir sveši.

Man arī tieši šis Amp jau ir vairāk kā divus gadus. Neko sliktu nevaru teikt, par to naudu nav alternatīvas.
    Tādi, kas saka, ka nepieciešami 60w, lai klausītos mūziku laikam īsti nav klausījušies. D klases pastiprinātāji ir gājuši platiem soļiem uz priekšu un kvalitāte mani pārsteidza. Jo nopirku ar domu, ka būs mēsls un derēs garāžai. Bet tagad esmu pieskandinājis jau divus jāņu pasākumus pie draugiem pagalmā ar S90 klasiku un lietojis daudzos scenārijos ar un bez zemo frekvenču skaļruņa. Varu tikai ieteikt. BT arī darbojas labi, īsti analogo ieeju neesmu izmantojis ilgstoši, bet domāju, ka tur arī viss ir ok.
    Devāmies māju medībās....

skaidrs, ka ja klausās uz 10w, tad pīķos var nepietiek jaudas...bet tā ..domāju ka ikdienas skaļumā, kas ir komfortabls - ap 70db spl...būs vidējā jauda zem 1w...ar vidējo 1W būs 85db SPL..kas jau ir skaļi ikdienai....starp 18W un 100W spl starpība tur labi ja 5-6 dB..(98 vs 103 +- uz aci ) jo nav tā līkne lineāra, bet to jau vsi zina. Protams, ka ja aizlej acis, sarīko diseni un gribas skaļāk - var nepietikt . Ja runāju par sevi - man 92db grīdenes, nekad vairāk par 1W neklausos, man reāliir par skaļu 20m2 telpā. Man komforts ir a 70-80db..ok max . varbūt tie 80+- db. ja gribas skaļāk, bet tad jau pārējie sā k protestēt. Kā saka virs 70db - jau kaitīgs dzirdei...nē nu ja cilvēks visu mūžu klausījies uz max austiņas un dzirde jau notrulināta - tad ar 120db nepietiks...brīnos par tiem kas kolbasī mašīnas subus uz max....dzirde jau tiek čakarēta....par audifīliju var aizmirst

Ja nav nekādi krutie spl mērītāji - kaut ar telefona appu kalusīšanas vietā var pamērīt savu komforta līmeni + ja ir lētais čaina multimetrs kurš RMS mēra - var nomērīt kas nāk ārā uz klemmēm tumbām....man tur 120mV vidēji..max 0,3-05...V...tāda vatos tas ir maz. Nu un protams jāatstāj pīķiem mūzikas rezerve - ja ieraksts ar lielu dinamisko diapazonu..saka ka vajag 10x jaudu pīķiem, bet reālajā dzīve IMHO ar 10x rezervi pietiek...Ļoti maz jauno ierakstu ir ar tādu diapzonu, par strīmošanu un BT nemaz nerunājot..
    Merillion grupai daži vecie CD ir ar baigo diapazonu...nu n vēl strēķītim izpildītāju...bet strīmā tas ir sakompresēts.

Pieredzējis lietpratējs melts's Avatar

Vakar pasūtīju AIYIMA T9 Pro, kad atnāks došu atsauksmes, bet internets saka, ka baigi labais.
    *Sanity not included

Es pirms nepilna gada paņēmu Aiyima AO7 un nevarētu būt priecīgāks, ka nemeklēju kkādu vintage pastūzi

Quote Originally Posted by Malis View Post
    Tādi, kas saka, ka nepieciešami 60w, lai klausītos mūziku laikam īsti nav klausījušies
    Biju jau aizmirsis ka it forumā par hi-fi diskutēt labāk nevajag

Quote Originally Posted by noname View Post
    Biju jau aizmirsis ka it forumā par hi-fi diskutēt labāk nevajag
    Galvenais ir diskutēt par nepārbaudītām lietām un tēlot, ka pārzini to.

Kurš vidusmēra cilvēks klausās mūziku uz 60w? Cik reizes dzīvē esi klausījies pēc objektīviem parametriem labāku pastiprinātāju kā Loxjie A30 un dzirdējis (DZIRDĒJIS) atšķirību?
    Devāmies māju medībās....

Quote Originally Posted by Malis View Post
    Galvenais ir diskutēt par nepārbaudītām lietām un tēlot, ka pārzini to.
    Kā tu mani atklāji ar tiem 2 dzirdētajiem 60w pastūžiem Un arguments par nepārbaudītām lietām lol... classic kad pašam argumenti aptrūkušies, strādā vienmēr Par objektīvajiem parametriem pat nesākšu, ir acīmredzams ka tu to speceni kas ir mājaslapā pat nespēj lōģiski sasaistīt ar tiem pāris parametru grafikiem

Cik reizes dzīvē esi klausījies pēc objektīviem parametriem labāku pastiprinātāju kā Loxjie A30 un dzirdējis (DZIRDĒJIS) atšķirību?
    Paskaitīšu, pēc nedēļas atbildēšu.
    Last edited by noname; 03-10-23 at 15:43.

Muahaha, ritlktīgs krānu overklokošanas topiks vismaz te sanācis

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)