Bija prasts kompis, sāka gljučīt embdētais video. Paņēmu citu inteli, 10 logs šķiļas, kubuntu nevella. Idejas?
Bija prasts kompis, sāka gljučīt embdētais video. Paņēmu citu inteli, 10 logs šķiļas, kubuntu nevella. Idejas?
Šodien paņēmu Live linux un problēma skaidra. Instalācija veikta efi biosā, palaist vajag uz legacy. Kādi varianti?
tip šitais hints?
https://askubuntu.com/questions/3605...bios-boot-mode
Join WorldOfTanks - https://worldoftanks.eu/referral/3eb...b9e5ca26eb6ef0
ehhh. tur tik cjupa pretruniigu hintu :>
meegjinaaju caur konsoli grubu uzbudinaat. kuj sanaaca.papildprobleema ir taada, ka tam dakjim nav pieejams internets. nekaads :> mobljai ir stabila nulle, draati ievilkt iisti nav variantu...
nu mlje, tak 2017. gada jubuntam vajadzeetu skjilties ar 2020. gada grubu, kursj jamo redz. bet tacju nee! matj tvoju, kautkaadas pacinjas iztruukst... nu nav daudz laika ****ies.
uzdrosjinos apgalvot, ka linux tomeer veeljoprojaam suck! ieksj jebkura loga es atrisinaatu sjaadu probleemu 10 minuusju laikaa, ibio!!!
kaa es pareizi varu piemonteet /sda
Code:ubuntu@ubuntu:~$ sudo mkdir /mnt/sda2 ubuntu@ubuntu:~$ sudo mount /dev/sda2 /mnt/sda2 ubuntu@ubuntu:~$ sudo mount -o bind /$f /mntsda2/$f mount: /mntsda2/: mount point does not exist. ubuntu@ubuntu:~$ sudo mount -o bind /$f /mnt/sda2/$f ubuntu@ubuntu:~$ sudo rsync -a /usr/lib/grub/i386-pc /mnt/sda2/usr/lib/grub/ ubuntu@ubuntu:~$ sudo chroot /mnt/sda2 /bin/bash root@ubuntu:/# sudo grub-install /dev/sda Installing for i386-pc platform. grub-install: error: cannot find a device for /boot/grub (is /dev mounted?). root@ubuntu:/#
ja nu kaadam vajag, neizmantojam root, tas naher gljucjii :>
zem sudo atljaujam copywrite
peec tam no sudo grub-install un viss notiks...Code:dd if=/dev/zero bs=1M count=1 of=cowfile mkfs -t vfat cowfile mv cowfile /cow
karocje, mljedz!
sjaadi gparted
rezultaataa peec bios starta
error: no such device: 3556-C041
error: unknown filesystem
Entering rescue mode...
grub rescue> ls
(hd0) (fd0)
grub rescue> _
grebans tataars, uz aatru ruku uzguugleejot neizskataas iipasji ceriigi. sjon laika jaaties arii nav.
kaadam ir konkreeti ieteikumi, bez suutiisjanas uz googli, tur daudz mulkju drukaa daudz stulbiibu :>
Tu jau esi panācis to ka BIOS ir ļāvis datoram ielādēties no tā uztaisītā GRUB ielādes faila, nākošajā posmā vajadzētu piemontēties /dev/sda1 un /dev/sda2 un turpināt ubuntu ielādi no /dev/sda2, bet tam GRUB vai tik nav no kāda live USB jāuztaisa "update grub", kas sameklē visas partīcijas un ceļu līdz operētājsistēmai, ierakstot to GRUB konfigurācijas failā, kurš Tavā variantā varētu būt tukšs vai arī satur kaut ko nepareizu, piemēram, minēto "no such device: 3556-C041"
Pāris reizes esmu centies veikt izmaiņas GRUB konfigurācijā un tāpēc mans teiktais var derēt tikai šī ieraksta aktualizēšanai.
cīņa ar vējdzirnavām mēdz būt neatņemama manas ikdienas sastāvdaļa
taatad. biku man piemirsaas atrakstiities.
ja nu kaadam vajag un noriebjaas dejas ar tamburiiniem, manuaali updeitojot grubu, mainot uuidun visaadas citas perversiibas.
atradaas ideaals tuulis, buus noderiigs gan vindowsistiem, gan linuxsistiem, gan bezdistiem :>
https://www.supergrubdisk.org/rescatux/
tiesjaam musthave katram datorkjeemam)))
Paldies!
Arī ceļā uz finansiālo neatkarību Tev būs jāmaksā savs "exit tax" un, visbiežāk, tie būs Tavi vecie draugi.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)