Results 1 to 7 of 7

Thread: Jautājums par auto parkingu - ceļu satiksmes noteikumi

Default Jautājums par auto parkingu - ceļu satiksmes noteikumi

Sveiciens!
    Tiesības man ir, bet nemāku sagooglēt pareizos noteikumus par šādu situāciju: auto novietots daļēji aiz zīmes par iebraukšanu dzīvojamā zonā, daļēji pirms tās. Ar sarkanajām līnijām apzīmēta ietve. Auto atrodas praktiski pie pašas ietves, 5m tur nekādi nesanāk. Vai šādi drīkst parkoties? Varbūt ir links uz kādu konkrētu noteikumu punktu?
    Click image for larger version. 

Name:	2023-09-14 16_28_24-2023-09-14_16-01-59_00.jpg - Peteris' cloud and 7 more pages - Personal - Mi.jpg 
Views:	127 
Size:	136.8 KB 
ID:	47283

Pieredzējis lietpratējs

ja tā ir iebrauktuve pagalmā, tad 121.6 patiešām ir atrunāts ka drīkst un šo pantu piemērot nevar.
    Last edited by Maxal; 1 Week Ago at 16:57.

Hm. Labi. Man arī šķita, ka nedrīkst. Bet pašvaldības policijas darbinieks man kaut ko mēģināja skaidrot, ka tas nav krustojums, bet iebrauktuve. Tam ir kāda nozīme?

Domā man google cita?

141. Transportlīdzekļu stāvēšana dzīvojamās zonās atļauta tikai speciāli paredzētās stāvvietās. Ja tādu stāvvietu nav vai ja tās ir aizņemtas, transportlīdzekļu stāvēšana atļauta tikai vietās, kur tas netraucē gājēju pārvietošanos vai citu transportlīdzekļu braukšanu.

tas protams neatceļ šo:

121. Ja ar ceļa zīmēm vai ceļa apzīmējumiem nav noteikts citādi, apstāties un stāvēt aizliegts:
    121.4. vietās, kur attālums starp brauktuves nepārtraukto ceļa apzīmējuma līniju, sadalošo joslu vai pretējo brauktuves malu un apturētu transportlīdzekli ir mazāks par 3 m;

Quote Originally Posted by pteriss View Post
    Hm. Labi. Man arī šķita, ka nedrīkst. Bet pašvaldības policijas darbinieks man kaut ko mēģināja skaidrot, ka tas nav krustojums, bet iebrauktuve. Tam ir kāda nozīme?
    tieši tā, tas nav krustojums

Tad jau sanāk, ka drīkst tomēr stāvēt. Ja nebūtu dzīvojamās zonas zīme, tad nedrīkstētu, ja? Bet mani vispār mulsina situācija, ka auto novieto zīmei pa vidu - gan dzīvojamā zonā gan ārpus tās.

Pieredzējis lietpratējs

dzīvojamā zona jau īpaši nemaina stāvēšanas kārtību. ja no auto, līdz otrai brauktuves malai ir vairāk par 3m, tad var stāvēt. dzīvojamā zona vairāk fokusējas uz priekšroku/ātrumu.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)