Results 1 to 8 of 8

Thread: Kā nopirkt ramu, kas strādās dual channel

Default Kā nopirkt ramu, kas strādās dual channel

Veseli, biedri!

Esmu izlēmis par labu nelielam upgrade un gribu no 16gb pāriet uz 32gb.

Šobrīd manā sistēmā dzīvo 2 x G.skill Aegis Black 8GB DDR4 3000MHZ DIMM F4-3000C16S-8GISB, 2. un 4. atmiņas slotā un CPU-Z saka, ka sistēma strādā dual channel režīmā.

Mans noob jautājums ir šāds: vai man ir jāpērk 2 x 8 no šī rama? Vai arī man ir jāpērk 2 x 8 jeb 16 gb kit of 2, lai tiktu pie dual channel. Cik atceros, tad nopērkot 2x pa vienam varēja būt risks, ka tas neies dual channel, pat ja rami ir vienādi?

Zemāk bilde no CPU-Z

Click image for larger version. 

Name:	CPU-Z RAM.JPG 
Views:	351 
Size:	45.5 KB 
ID:	47368

parasti ņem pa kitiem, 2x4 2x8 2x16, lai būtu dua lchannel = max jauda ko vari iegūt
    ja gribi klāt vēl, parasti jau ir labi ka vnk paņem vēl vienu kitu ar 2x8 (tādu pašu) etc, jo ja ir 4 stiki, tpt ir dual channel, tur atkal ir mātes plates memory topology, tas cits stāsts
    oc ar 2 stikiem vnmēr būs labāks kā ar 4, bet teiksim ja nelieto dual rank, bet single sided rank un ir 4 stiki ar ryzen cpu (neatceros pat kuras paaudzes) ir neliels piegums, bet tie bench cipari ko tā baigi dzīve nejutīsi
    CoolerMaster H500, Corsair CX650M, Asus PRIME X570-PRO, AMD 5900X+Artic Liquid Freezer II 280, G.Skill TridentZ 32GB 3800MHz (16-15-15-30), ASUS TUF 3070 Ti, Samsung 970 EVO+ 500GB, Adata XPG SX8200 PRO 1TB, BenQ ZOWIE XL2720, AOC Q3279VWFD8

Ok, bet vai pareizi saprotu, ka šis kits pēc specenes ir tieši tas pats rams, kas ir manā pc pašlaik un ieliekot to attiecīgi 1. un 3. slotā, visa sistēma ies dual channel?

Čipsetam vienalga, vai tev vienā slotā hynix un otrā samsungs.
    Turned off.

Ah skaidrs, šī info tad laikam bija tā, ko nezināju.

Tātad, tā kā mans esošais rams jau iet dual channel, galvenais, lai tas ko piepērku arī darbotos dual channel savā starpā?

Proti sistēmai svarīgi, lai konkrētie ramu pāri savstarpēji ir dual channel spējīgi, bet nav svarīgs kaut kāds kopējais visu 4 ramu saderīgums.

Jāskatās (vēlams), lai ir vienās frekvencēs un aizturēs. BIOS pats uzliks mazāko frekvenci - ja samsungs ies uz 2666 max, bet hynix 3200, tad ņems samsungs variantu.
    Pilnīgi iespējams, ka var arī nebūt saderība. Bet, ja abi moduļi no testētā sarakstā, tad vajadzētu iet.
    Turned off.

Ok, bet manis minētais piemērs arī ir 3000 (salīdzinot ar to, kas jau darbojas pašlaik kompī), līdz ar ko pēc manas saprašanas tur nekāda konflikta nav.

Paldies, vīri par ātrajām atbildēm un palīdzību

Pieredzējis lietpratējs duksis's Avatar

Pilnīgi vienalga ko tur pieliksi klāt tāpat strādās dual
    ..viņa uz mani tā paskatījās kā vectēvs uz windows 7..

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)