Sveiki.
Ir doma ierīkot gaisa pūtēju guļbūves pirmajā stāvā. Kvadratūra ir ap 25 kvadrāti lielajai telpai un tālāk ir durvis, kuras vienmēr vaļā uz dušu/izlietni/tualeti.
Skatos piemēram eseskā ir kaudze ar kaut kādiem lētajiem cooper&hunter kuriem cipars ir zem 600e.
Tā pamatdoma ir tāda, ka cerams nākamgad sakrāsies kwh no saules kuras varēs tērēt, un šis risinājums ir viegli uzstādāms un ar tūlītēju efektu, jo silts gaiss ir silts gaiss...
Kā šiem lētajiem ir ar elektrības patēriņu? Esmu dzirdējis, ka tur visu izsaka tas "scop" "seer", par kuriem īsti nav nojausmas, varbūt kāds var apgaismot sīkāk, kā tur viss iedalās, kas ir labs, kas ne pārāk pēc parametriem, jo es saprotu, ka tur sistēmā notiek savs magic, iztērē no tīkla 1kw elektrību, bet dabū 4kw siltuma, vai galīgi garām runāju?
Nav jau gan atkal runa par 600e sistēmu, ja ir kas divreiz labāks par piemēram 1500e, tad nebūtu žēl arī tādu iegādāt.
Un vēl fināla visiem interesējošais jautājums, vai ir iespējams ar tādu verķi pie 0 grādiem ārā uzturēt normālā temperatūrā to telpu par aptuveni 10kwh/24stundas? Esmu dzirdējis nostāstus, ka var
Ideāli protams, ja ir kāds kam tāda sistēma ir, un var iedot reālus ciparus par iegādes/eksplutācijas izmaksām.