Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 40 of 40

Thread: Nīd padoms/helps DIY shēmā uz NodeMcu ESP8266

Bannned Kuuminsh's Avatar
    Blog Entries
    1

Gribētos ka finālā tā ir viena kastīte nevis 2vas ķeskas.
    Manā gadījumā, tā kastīte ir jāliek uz video vai foto kameras un tieši tāpēc ir diezgan būtiski lai viss ir vienā keisā nevis "makaroni" uz visām pusēm.
    Līdz kamerai jau tā iet vismaz 2vi kabeļi (elektrība un SDI). Apkarināt visu to konstrukciju vēl ar powerbanku... weeah.
    Kaut kā tipa šādi:

Click image for larger version. 

Name:	Capture.PNG 
Views:	1259 
Size:	412.3 KB 
ID:	48596

Sanāk ka ar to WS2812B paneli, kontrolieris strādā burtiski nosūtot nekompresētu bildi?
    Nākamnedēļ tad laikam jāpasūta kāds gatavs panelītis. Tas 100% atrisinātu to ka kādam kaut kas varētu šķist slikti pamanāms

Blog Entries
    1

A ja tos WS2812B ledus pērk pa vienam (man piemēram, varētu gribēties uztaisīt 2vus blokus. 1x3 un 3x3)
    Kā tie liedi zina kurš pēc kārtas viņš ir?

Manā gadījumā, tā kastīte ir jāliek uz video vai foto kameras un tieši tāpēc ir diezgan būtiski lai viss ir vienā keisā nevis "makaroni" uz visām pusēm.
    Ja kas, tad ir jau arī maziņas powerbankas, kuras tev tur kastītē ielīstu. Bet var arī Li-ion droši izmantot, bet tad būs jāizmanto vai nu parastās RGB (vienalga vai lenta vai vnk pieliktas vairākas diodes) vai arī ja grib WS2812 (Nav obligāti jāņem panelis. Var ņemt lentu un sagriezt kādu pats gribi to gridu), tad nāksies likt nevis sprieguma pazeminātāju, bet gan "DC-DC Boost", kas aķīša spriegumu pacels no 3,7V uz 5V.

Sanāk ka ar to WS2812B paneli, kontrolieris strādā burtiski nosūtot nekompresētu bildi?
    Tiem paneļiem ir parasti sagatavotas bibliotēkas, kas apstrādā tavu vēlamo bildi, un uz paneli tik sūta pa tiešo datus, kā katram "pikselim" spīdēt. Par šo gan daudz nemācēšu sīkāk pastāstīt, jo neesmu daudz spēlējies ar viņiem. Vairāk esmu parastās WS2812 lentes uztaisījis, lai smukus pigorus dara

Quote Originally Posted by Kuuminsh View Post
    A ja tos WS2812B ledus pērk pa vienam (man piemēram, varētu gribēties uztaisīt 2vus blokus. 1x3 un 3x3)
    Tas būs tīri pēc kārtas kā tu saslēgsi. Visiem liksi "kopā" barošanas kājas un GND. Tad no mikrokotroliera dati nāks pie pirmās diodes DIN un DOUT liksi klāt pie nākošās diodes DIN un tālāk un tālāk. "tally-settings.ini" liksi piemēram tad operator.ws2812 = 3, stage.ws2812 = 9

bet nu RGB LED-u setu tak var gatavu jau nopirkt ar pulti...
    es saprastu, ka ja iesāk projektu, ja kaut ko tādu nevar nopirkt...

Blog Entries
    1

Quote Originally Posted by bobiksons View Post
    bet nu RGB LED-u setu tak var gatavu jau nopirkt ar pulti...
    es saprastu, ka ja iesāk projektu, ja kaut ko tādu nevar nopirkt...
    Man nevajag vienk RGB LED. Šis Tally light
    Tā ir sistēma ko izmanto tiešraidēs lai operators un cilvēks kameras priekšā redz kura tieši kamera tagad iet tiešraidē
    Kastīte ir saziņā ar sistēmu ar kuru pārslēdz kameras, piemēram ATEM, OBS, vMix etc., un sinhroni ar kameru pārslēgšanu, studijā signalizē operatoram un raidījuma vadītājam, kura kamera ir aktīva.
    Tas naf smukumam

Koli
    Par verķi kurš no 3.6v taisa 5V prasīju šajā postā
    Man gan nav poņas vai vienk uzmet to figņu vai tur vēl kaut ko vajaga... es nez...
    Last edited by Kuuminsh; 07-19-24 at 18:57.

Līdz kamerai jau tā iet vismaz 2vi kabeļi (elektrība un SDI). Apkarināt visu to konstrukciju vēl ar powerbanku... weeah.
    a no kameras elektriibas vada nevar sasplitot / izmantot? cik tur V?

Par verķi kurš no 3.6v taisa 5V prasīju šajā postā
    Man gan nav poņas vai vienk uzmet to figņu vai tur vēl kaut ko vajaga... es nez...
    Oi palaidu garām kaut kā. Bet jā LM2577 tieši derētu. Viņam neko ekstra klāt nevajadzēs. Tik ieliek pa vidu un būs vēlamais spriegums. Tik ar skrūvgriezīti būs jāuzgriež potenciometrs, lai būtu vēlamie 5V.

Laikam šitā kabināties klāt negribētu ieteikt pie lielām un nopietnām iekārtām. Viņām nebūs smuka vietiņa, kur "piemesties" pie viņu barošanas. Sasplitot barošanas vadu nozīmē, ka uzreiz pasaki uzredzēšanos garantijai + tas būtu uzreiz piesiets pie konkrētās ierīces, nevis universāli izmantojams vairākām. Drošāk ir tomēr, ka atsevišķa barošana un bezvadiska komunikācija.

Blog Entries
    1

Quote Originally Posted by vdl View Post
    No... Tā īsti nevar.
    Un pat ja varētu saķīmiķot, to noteikti tā nevajadzētu darīt

ledi liekaas viens peec otra. katram ledam ir baroshana un inputs un outputs
    inputaa naak digitaalais signaals
    outputaa iet tas pats digitaalais signaals

pirmais configs aiziet pirmajam ledam
    naakoshos configus vinjsh forwardee uz savu outputu kur kjeedee ir naakoshais leds

ja starp configiem ir pauze tad viss saakaas no jauna

Quote Originally Posted by vdl View Post
    ledi liekaas viens peec otra. katram ledam ir baroshana un inputs un outputs
    inputaa naak digitaalais signaals
    outputaa iet tas pats digitaalais signaals
    iipasji pareizi sjis ir rgb ledam, ibio...

man liekas, tev pasjam inputs ar outputu galvinjaa sakjeeries...
    Quote Originally Posted by KasparsRTK View Post
    Man taisnība ir visā, ko saku.
    dolbaku saraksts - Hrjum, Monstrs, nabukoo, junkmail, Kaspars, deff_ins. Instigater, maarells
    okupantu kroplji - kart, Hrjum, znatok, zRM,Verneris
    cilveeki ar absoluutu un neaarsteejamu idiotismu - Instigater, thesame, CeleronS

Quote Originally Posted by drunk_lizard View Post
    iipasji pareizi sjis ir rgb ledam, ibio...

man liekas, tev pasjam inputs ar outputu galvinjaa sakjeeries...
    izguli dzeerumu un izgliitojies https://microcontrollerslab.com/ws28...-applications/

puisjel, ja uz sienas rakstiits xyj, tas nebuut nenoziimee, ka jams tur ira. es dzeeris esmu adekvaataaks, nekaa tu skaidraa.
    kropleen, paskaidro savu izpratni par led lukturiisjiem. kur tur, mlje, ciparu inputs un outputs???
    neraksti vairaak teemaas, kuraas vispaari neko nejeedz, pa greizo paartulkojt no svesjvalodaam!

ak un jaa, paredzottavu naakamo stulbo izgaajienu. led=light emiting diode. anods un katods, ****!!! ja iet runa par vadaamajiem led paneljiem - tur katrs var izvirst, kaa maak, bet led tur paliek tikai led!
    Last edited by drunk_lizard; 07-20-24 at 12:28.
    Quote Originally Posted by KasparsRTK View Post
    Man taisnība ir visā, ko saku.
    dolbaku saraksts - Hrjum, Monstrs, nabukoo, junkmail, Kaspars, deff_ins. Instigater, maarells
    okupantu kroplji - kart, Hrjum, znatok, zRM,Verneris
    cilveeki ar absoluutu un neaarsteejamu idiotismu - Instigater, thesame, CeleronS

https://github.com/michalramus/TallyLights
    bish cits softs bet var arii vTally ieshuut

3d modelji korpusam
    baroshana no akjiisha
    detalju saraksts un sheemas - viss kaa tu gribeeji

Blog Entries
    1

vdl
    Paldies!!!
    Nezinu kā šo esmu palaidis garām, kaut arī githabā it kā meklēju tally lights.
    Sāku pētīt, izskatās naiss

Nezinu kā šo esmu palaidis garām, kaut arī githabā it kā meklēju tally lights.
    es peec
    "vTally" 3d printed
    googlee mekleeju - ar domu ka kaads jau buus visu uztaisiijis un tad noteikti jaabuut korpusam pieejamam kautkur

Blog Entries
    1

Visā šajā pasākumā, lai cik tas nebūtu smieklīgi... lielākā ķēpa MAN izrādās tieši barošana.
    Pasūtīju loriņus esošajam ar domu piekarināt 4x AA aķus.
    Ideāli, protams, būtu type-c caur kuru var to štruntu uzlādēt, bet tad jau sanāk ka vajag BMS un tad jau it kā varētu iekrāmēt niknākus aķus kuri var novilkt padsmit h, bet tas man ir pa sarežģītu. Piekam, šādā shēmā būtu arī būtisks mīnus. Ja tā nu ir sanācis, ka aķi tomēr ir sausi... nevar ātri iemest rezerves aķi. Manā gadījumā opcija nomainīt bačas ir svarīgāka kā tas, ka iebūvētais aķis velk ilgāk.

Tā kā AA aķi parasti ir pieejami, vai sliktākajā gadījumā ir nopērkami visur, tad Alfa versijai tas ir pieņemami. Palietos, sapratīs kas vēl, izņemot bačas jāpamaina un tad taisīt Alfa V0.2

Apskatīju arī http://www.tallyarbiter.com/#
    Diezgan nice projekts... un fiška ka var izmantot M5StickC ir kūl... beeet jams nav izmantojams bez ārējās barošanas. Nu un pliks M5 ir ar ekrānu tikai no vienas puses.. , man tomēr vajadzētu gaismas indikāciju uz abām pusēm.
    LCD ekrāns, no malas gan jau ka izskatās kruta, bet pēc fakta, jēgas no viņa ir maz. Tikai tik cik ka rāda bačas līmeni.

Kopsavilkums ir tāds, ka PRINCIPĀ... uz pirmo acu uzmetienu viss ir mega izy, bet kā sāc konkretizēt prasības, tā izrādās ka ir kaudze mainīgo un faktori, kas manā gadījumā būtiski ietekmē platformas izvēli.

Šodien būtu jāpienāk loriņiem lai piekarinātu NodeMcu pie AA aķiem.. tad jau redzēs kā man tas izdosies un kas no tā sanāks

Pieredzējis lietpratējs jonyz's Avatar

A kas Tev nepatika VDL piedāvātajā projektā kur izmantojas viens 18650 ar standarta to TP shēmiņu kur uzlāde caur USB,pie tam tagad tos moduļus var piepirkt arī ar type-c,vispār universāli sanāk.
    Mans tipa blogs kurš griežās uz googles serveriem.
    Tagad arī naktīs worko :)
    211GB mākonī for free

Blog Entries
    1

jonyz
    Man jau bija paspējis nopirkt to NodeMcu
    Click image for larger version. 

Name:	20240725_114346.jpg 
Views:	1222 
Size:	510.7 KB 
ID:	48620
    Šobrīd salipināju visu uz punķiem, notestēju un viss strādā.
    Vēl tikai jāsagraiza LED lenta un jāuztaisa 3x3 bloks.
    Tad laikam tai pašā salvats nopirkt kādu plastmasas kastīti un kaut kā ķapļap sametīs, vienk lai var produkcijā patestēt un saprast kā strādā, kas jāpielabo.
    Nu un beigās, moš pat uzdrukās korpusu lai tas viss ir kaut kā kompaktāk.

P.S.
    Haha
    Es tak varētu pamēģināt uztaisīt kastīti kurā ir apvienots tally light & intercom.
    Interkomu, tīri teorētiski var uzbliezt uz Raspberry Pi kurš caur wifi ņem audio no NDI
    Audio NDI trafiks ir maziņš, pa kam tas pat varētu darboties vietās kur ir diezgan aiz****ta frekvence. Citādi pagaidām tiek izmantots discords, bet tas ir tāds..emmm mazliet situatīvs risinājums. Sākot jau ar to, ka uz trubas ir jābūt internetam.
    Gatavas šāda tipa sistēmas ar šādu funkcionalitāti uz 4 lietotājiem ir 1.6-2.2k jevriki

Sāku pētīt kas ir ar to Raspberry un gatavojos uzdot nākamo porciju ar glupajiem jautājumiem
    Last edited by Kuuminsh; 07-25-24 at 18:52.

Blog Entries
    1

Tā vai citādi, bet tas sūdc srādā
    Finālā paliku pie barošanas bloka, ibo neher to čakari ar aķiem, kuri regulāri izrādās sausi un finālā, nemaz tik ilgi nevelk to kasti.
    Viens testa verķis ir salipināts, paskatīsies kā jams uzvedas produkcijā un tad moš sametināšu vēl pārīti.

Tagad palēnām sāku lūrēt uz vēl kaut kādām stulbībām. Piem kaut kāds panelis no LED diodēm pie bunkura durvīm, kurš caur vmix api paņem datus un informē ka nevajadzētu lauzties bunkurā kad notiek ieraksts
    Vai kaut kāds mazliet advancētāks pulkstenis kurš rāda pulksteņa/ieraksta laiku.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)