Results 1 to 16 of 16

Thread: gudrais skaļrunis Alise

Default gudrais skaļrunis Alise

Sveiki!
    Jautājums vairāk tiem, kam/ja ir lietošanā tas skaļrunis "Alise". Viņš vispār pie mums strādā? Un cik liels funkcionāls ir pieejams? Varētu tikt atgādāts no Baltkrievijas.
    Paldies jau iepriekš!

Pieredzējis lietpratējs Devil_Inside's Avatar

Kas tas par sūdu? Kaut kāds blyandex rebrandētais ķīniešu Amazon Alexa klons.
    1. Kāpēc atbalstīt utainos?
    2. Kas vainas zināmo ražotāju skaļruņiem?
    All good things in life are FREE*
    *plus shipping and handling

Pieredzējis lietpratējs Bender's Avatar

99%, ka nestrādās - yandex ražojums, kurš pie mums ir bloķēts DNS līmenī.

Pieredzējis lietpratējs jonyz's Avatar

Uz doto mirkli ne alexa ne google pat tuvu nestāv klāt alisei ar viņas funkcionalitāti un iespēju pat bez interneta slēgāt ierīces kas ir pieslēgtas pie viņas,nemaz nerunājot par to ka runas atpazīšana ir 10 no 10 ,kur stulbā alexa pat angļus ne vienmēr saprot,ir protams arī daudz mīnusu,lai aktivizētu vajag vpn un ya+ būtu ieteicams,saprotu ka ya tagad ir ban un tā tālāk,bet tā alises ekosistēma ir superīgi uztaisīta.
    Mans tipa blogs kurš griežās uz googles serveriem.
    Tagad arī naktīs worko :)
    211GB mākonī for free

Pieredzējis lietpratējs Devil_Inside's Avatar

Vai tiešām vajag palīdzēt utainajiem rakt tuneļus ar VPNiemm, lai parunātu ar skaļruni?
    All good things in life are FREE*
    *plus shipping and handling

Man patīk ka es varu slēgāt gaismas brīvi pasakot vai nomurminot nevis censties atcerēties katru reizi kā tieši gaismas slēdzis ir nosaukts(jo alexa un google nesaprot sarunvalodā ja pasaki drusku savādāk kā ieslēgt,nezinu kā apskaidrot,bet alisei ir pieslēgts krievu analogs chatgpt un līdz ar to viņa saprot komandas pat ja dažādi viņas nosauc,piemēram ieslēdz gaismu istabā vai lustru istabā vai lampu un viss tiek ieslēgts,kur piemēram alexa saprot tikai turn on hall light un nekādās variācijās citādi nē),vobšem jau cik sola pieslēgt to Ai bet vēl arvien neko nedara,vēl alisei ir pluss ka var ierīces pievienot un veidot scenārijus pat tikai ar balss komandām.
    211GB mākonī for free

Quote Originally Posted by jonyz View Post
    vēl alisei ir pluss ka var ierīces pievienot un veidot scenārijus pat tikai ar balss komandām.
    To pašu var darīt ar google assistant. Pasaku "Hey Google, I'm home" un izpildās manis izveidotā rutīna ar vairākām darbībām.

Var protams to sabakstīt arī google vai alexai,bet kā jau teicu alise māk scenārijus saveidot ja es pasaku tos ar balsi,nevajag pat aplikācijā kaut ko tur veidot.Un ne alexa ne google nemāk darboties bez interneta pieslēguma.
    211GB mākonī for free

Pieredzējis lietpratējs Bender's Avatar

Tu tagad stāsti, ka AI iekš alises ir iebūvēts un pats attīstās bez pieprasījumiem uz yandex serveriem?
    Un visas ierīces, kuras tu vadi no alises atrodas stingri izolētā iekštīklā?

Pieredzējis lietpratējs hero's Avatar

Es redzu, ka te daudziem ir fetišs skraidīt plikam pa ielu.
    Funkcionāle aļisai ir ahūna - ir potenciāls leakot lokāciju, apkārtējie ssidi, iekārtu id/tīkli/mac/imei/utt, uzvedības paradumi, balsu biometrijas, balsu seimpļi, profilēti runātāji (vecums/dzimums), visa vēsture, apmeklētās lapas, zvani, kontakti, epasti,visi kveriji.. utt utjp...
    +vispār ieskatīties ziņu lapās pēdējo 10 gadu laikā nav nācies?

Pieredzējis lietpratējs zantok's Avatar

Alexa vai google latviski vai krieviski māk? Es nezinu, tapēc jautaju. Cilvēks lieto to kas viņam ir ērtāk. Atkal pārveršat normālu jautājumu par politisku s*du. Par atbalstīšanu un vati varat parunāt Krievijas topikā

Ja nav interneta tad protams paliek tikai bāzes funkcionāls-mājas ierīču vadība un loģiski ka bez interneta nekāds Ai vairs nav,kaut gan viņiem vecākajiem modeļiem pat redzēju ka ir doma minimālu Ai funkcionālu palaist uz ierīces,tiesa neesmu sen sekojis līdz kas tur jaunumos ir parādījies un ja tā reāli padomā man pie kājas ,lietoju to kas ir ērtāks man,ja būtu ar līdzīgu funkcionālu pa latviski vai krieviski cits piedāvājums tad gan jau lietotu to,bet pagaidām alternatīvu Alisei neredzu.
    211GB mākonī for free

Humoram https://www.youtube.com/watch?v=JepKVUym9Fg ,kur es pat teiktu ka liela daļa patiesības šajā rullītī
    211GB mākonī for free

Pieredzējis lietpratējs hero's Avatar

Pat atmetot politiku, es tikai izglītoju, ka pirms gadiem gadiem 2-3 ir nolīkotais 40+gb yandex kods parāda, ka visi yandex produkti ir ar potenciālu savākt iepriekš uzskaitītos datus. Turklāt tas jau uz nopludināšanas brīdi nebija svaigākais, līdz ar to tagad var būt vēl vairāk 'opciju'.
    Ja par iespēju pret lampiņas ieslēgšanu/izslēgšanu apmaiņā ir ar mieru nopludināt visu savu telefona saturu.... well ooook

Pieredzējis lietpratējs zantok's Avatar

Quote Originally Posted by hero View Post
    Pat atmetot politiku, es tikai izglītoju, ka pirms gadiem gadiem 2-3 ir nolīkotais 40+gb yandex kods parāda, ka visi yandex produkti ir ar potenciālu savākt iepriekš uzskaitītos datus. Turklāt tas jau uz nopludināšanas brīdi nebija svaigākais, līdz ar to tagad var būt vēl vairāk 'opciju'.
    Ja par iespēju pret lampiņas ieslēgšanu/izslēgšanu apmaiņā ir ar mieru nopludināt visu savu telefona saturu.... well ooook
    Es ne par tevi ja kas

Daži jauni kandidāti uz d_l parakstu

"Cilvēks lieto to kas viņam ir ērtāk." - gāzi un elektrību arī bija ērtāk lietot, bet vajadzēja taču pārvērst par politisko s*du.
    Zem šitā neparakstos

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)