nu man ZafiraB vidēji 700km ar bāku arī brauc .. es gribu elektrokāru ar jaunajām bačām![]()
nu man ZafiraB vidēji 700km ar bāku arī brauc .. es gribu elektrokāru ar jaunajām bačām![]()
Tā nedrīgst, naftas magnāti paliks bankrotā. Kas aizstās nodokļus degvielai?![]()
Turned off.
Kurējie naftas magnāti? Tiem kuriem nepieder 90% no litija raktuvēm? Arī obligātajai iepirkuma komponentei var pievienot kādu mainīgo klāt, vari neuztraukties.
Tieši tā. Nevar vispār nekādu ekonomisko izdevīgumu izrēķināt no tiem datiem, kas ir iedoti.
Protams, lai viņiem veicās, bet pagaidām mierīgi var tasīt "who cares" modi.
Izsktās šie ir tie paši čaļi no A123, kas labi nosvinēja Obamas subsīdijas.![]()
Last edited by CeleronS; 08-22-16 at 17:24.
Arī ceļā uz finansiālo neatkarību Tev būs jāmaksā savs "exit tax" un, visbiežāk, tie būs Tavi vecie draugi.
jēga postēt, ja nav reāli.. turklāt gan jau šiem nav nekādu kvalitatīvu stress-testu (miljons devaisi n-to mēnešu garumā).
Prototipu new-hi-tech tak ir bijis pilna kaudze. PR-double-boost ar uzcept nav liels darbs![]()
Join WorldOfTanks - https://worldoftanks.eu/referral/3eb...b9e5ca26eb6ef0
Jā tāpat, kā kādu laiku atpakaļ ar uztaisījuši bija nenolietojamās baterijas, bet pazuda![]()
Bet nu īkšķi varam turēt![]()
Turēt var kaut 10 īkšķus, nebūs drīzumā publicā nekādas ūber baterijas. Domājat tak ar galvu, kam tas ir izdevīgi?
P.S. Tesla 2014/2015 nopirka no powerJapanPlus tā saucamās Ryden dualCarbon battery, attiecīgi kaut arī patreiz vēl visu ražo uz panasonic ncr18650b, taču t.k. japoškas savas bačas bija netikai izstrādājuši, bet arī atstrādājuši un gatavi uzsākt ražošanu sākot ar 2015to, tad Tesla protams ka atīstīs perspektīvā tieši šo elementu ražotni. Lieta laba, praktiski neizdala siltumu, ūberzema iekšējā pretestība.
Kas attiecās uz visām pārējām ūberbačām, tad tās visdrīzāk arī ir nopirktas un guļ seifos, līdz neradīsies ekonomiski aspekti kautko uzsākt ražot.
P.S.S. Un fiziski jau tomēr ūber bačas eksistē, neviens neliedz pirkt un likt mobžos vai porķukos. Tik domāju ka patērētājs būtu pirmais kas sāktu brēkt kapē bača ir x8 dārgāka)))
Tad nu re kāds man aparāts, bet nu vēl ļoti tālu no pabeigtības. (Jaunākā bilde no šodienas pēc 10km brauciena uz/no darba)
Spec:
1.5KW motors(Man gan ir aizdoma, ka tas ir 1kw motors)
2x24v 10ah Lipo aķi(6x3.7v šūnas)
Lādēšanas sistēma: Turnigy Accucel-8+Paralēlās lādēšanas plate+350W barošanas bloks
Maxxis Holly Runner 26"x2.4" riepas ar CST kameram, kas ir mazliet par tievu.
Ķīniešu dakša un bremžu sistēma.
Attālums ~20KM (Ja pilsētā visu laiku aktīvi gāzē un bremzē)
Maksimālais ātrums: Redzēju 57km/st (Bet nu tas ar lielajām mīkstajām riepā un taisnu muguru)
Akselerācija: 0..40 ~10-12s
Vidējais patēriņš pie aktīvas braukšanas: 24vattstunndas/km
/////////////////////////////////////////////
Ideja: Es jau sen esmu gribējis elektro riteni, bet tā nekad nav sanācis uzbūvēt kārtīgu pastāvīgu variantu (bez rumbas motora viss pārējais ir diezgan nerentabls). Kopš man darbs ir 5km no mājām un pa vidu vēl ir viens gaisa tilts, kas man liek pa daudz svīst, izdomāju ka beidzot būtu kāds pamats uzbūvēt elektro riteni.
Vēlmes: Es vēlējos ērtu pilsētas krūzeri, kur var sēdēt ar taisnu muguru un pietiekami daudz jaudu, lai var brīvā brīdi varu pabaudīt arī kādas smilšainas meža takas bez liekiem trokšņiem. Būtu labi ja aķu ietilpība būtu vismaz tik liela, lai viņš uzvilktu divreiz gaisa tiltā. Ātruma ziņā pietiktu ar max 30km/st.
Izpildījums:
Daudz un dikti pētīju Endless sphere forumu un youtūbus līdz beigās nopratu, ka pilnībā manām vajadzībām pietiktu ar 500W motoru. Vienīgi iespējams varētu vajadzēt pāriet uz bmx rāmi, lai būtu 20" rati, kas dotu motoram lielākus apgriezienus un vilkmi (Tādā veidā varētu vēlāk nedaudz arī uzdzīt motoru ar lielāku voltu kontrolieri).
Cik pētīju ebaju šie ķīniešu kiti maksā ļoti līdzīgi, faktiski manējais maksā tikai 2x dārgāk, kā lētākais 250W kits ar plastmasas zobratu iekšā.
Takā man ir bijusi pieredze ar visādiem elektro motoriem, tad izdomāju labāk nopirkt vienu no labākajiem ķīniešiem, jo arī ar ļoti jaudīgu motoru var braukt ļoti efektīvi kaut vai uz 200W patēriņa. Un ja vajadzēs ekstra jaudu tā tur būs.+ Viņš arī mazāk sils pie tām pašām slodzēm.
Takā LIFEPO4 aķi maksā baiso naudu (Bez nodokļiem jau teju 300$) un viņiem vēl ir problēmas spēcīgu izlādi. Tāpēc izdomāju izmantot savu pieredzi no lidmodelistu laikiem ar lipo bačām. Manis izvēlētās skaitās vienas no vājākajām izlādes ziņā, tikai 25C, kas nozīmē 25x kapacitātes ampēri, tātad 25*10a=250a*24v= 6KW un takā sērijā, tad vispār 12KW jaudu es teorētiski varētu no tiem sūkt laukā (Protams, ar tādu patēriņu aķi izies 2.5 minūtēs tukši), kas ir super tālu no ta ko šis vēlo varētu sūkt, takā aķiem nebūs bottleneks, pat ja gribēsies saforsēt motoru.
Diemžēl lai tos maksimāli veselīgi uzlādētu vaig inteliģento lādētāju (kas balancē šūnas) un kopš hobijistu pasaulē nepārdod 12S, jeb 48V tāda tipa lādētājus man ir jālādē uz 6S, jeb 24V režīmā. Bišku ir noņemšanās, bet nu nākotnē es izdomāšu labāku risinājumu.
(Aķi)
![]()
(Lādēšanās process)
![]()
![]()
![]()
Lādētajs max spēj līdz 150W, bet es lieki nespiežu, jo arī baroklim vadi sāk silt. Tagad lādēju bez problēmām 24V@5A, kas ir 120-130W. Lai uzlādētu pilnībā tukšas un vēl balansētu vaig ap 4.5st, bet ja baroklis un lādētājs būtu jaudīgāki, tad aķi kopā arī bez problēmām ņemtu 1C, kas ir 24V@20A un tad būtu mazliet virs 1 stundas jāgaida (Tāds upgreids maksātu līdz 200€).
Tālāk par pašu motoru:
Atnāca skaisti kastē. Sākumā neticeju viņu solījumiem, ka spieķi un disks būs nopietnāks, bet izrādās tiešām, spieķi ir krietni resnāki.
Motors kopā ar disku sver 7.7KG. Bet nu kopā ar aķiem, kontrolieri un citam palīgierīcēm var teikt ka ritenis ir pieaudzis pa ~12kg svarā.
Pašos pirmsākumos testa variantā lisapēds izskatījās šādi:, bet nu šodien ja pārsista 200 km robeža.
.
Gaidāmie uzlabojumi/plāni:
Pēc šodienas dubļubleķi ir MUST! Apvaka protektora raksts māk man tieši mest sejā visu.
Gribētos ļoti pārtaisīt velosipēdu tā, lai varētu viņu atstāt pie veikaliem, bet ir problēma ar to displeju, jo viņu nav iespējams noņemt, viņš turās uz dīvām skrūvēm, labākajā gadījumā es varētu viņu notīt ar kaut kādu super biezu plēvi, jo reāli tas nav touch un ir bez pogam. Savukārt aķus varētu turēt šādā naudas kastē. Protams, lukturi būtu jāņem līdzi...
Es pat esmu pasūtījis šitādu pakavu, vismaz teorētiski ar vidusmēra latgalītes knaiblēm viņu nepārkniebsi, bet nu fleksītis vai mazais zāģītis var šito var pieveikt ezy. Galvenais, lai nepieveic ātrāk par to laiku ko es pavadu veikalā. Lauzini arī nevarēs aizbāst garam, jo es aizbraucu un izmērīju līdz vietejām bodēm cik tieši garu pakavu man vaig, lai pietiktu līdz ar nagiem aizmugurējā riepa+rāmis.
Bet nu tas viss ir vēl uz jautājuma zīmes. Gribētos fīču ka var aizbraukt uz veikalu, bet nu redzēs...
Esmu noskatijis operācija velozagļi, Šeldona Browna pamācību un arī kā Hals ruzals vertē veļļukus Ņevjorkā, izskatās, ka bez labas slēdzenes arī ir nepieciešams vesalais saprāts.
Man jau besis rakstīt, labāk atbildēšu uz jautajumiem.
p.s. Kopš ir motors es braukāju ar velo ķiveri un ieteiktu Jums arī.
Izmaksas līdz šim:
Motora kits pēc visām muitām 400€
Aķi 130€
Konektori un citi štrumenti priekš lādēšanas (lādētajs man jau bija) 25€
Ritenim uzlabojumi (Jauna dakša, rati, apvalki, bremzes, bagāžnieks, kastīte aķiem, izolācijas lentas, U-locks utt...) ~130€
400+130+25+130=685€, jēziņ, es domāju summa būs līdz 600.![]()
Last edited by CeleronS; 10-06-16 at 14:26.
Arī ceļā uz finansiālo neatkarību Tev būs jāmaksā savs "exit tax" un, visbiežāk, tie būs Tavi vecie draugi.
Nu, bet rāmis jau atļauj uzlikt vēl kādas 2 lipo pakas.
Turned off.
Ui tur var daudz viņas sakraut. Ar kartīgu bagažnieka somu varbūt pat visas 20 varētu dabut iekšā, tad jau būtu nopietns 200km mopēds ar tikai ekstra 21KG svaru. Bet nu rēķini 20km es dabuju savās rokās pa ~130€, kas ir 6.5€/km. Nu 200KM aķis (4.8KW/st) maksātu ~1250€.
Bet nu man jau acis tāpat asaro virs 50km/st vaig kārtīgu moča ķiveri, ja grib riskēt ar braukšanu pa šosejas malu. Tapat nebūs patīkami un droši. Ja lauku ceļi, tad gan cita lieta, kamēr kāds Kolins Makrejs neiezlien.
Last edited by CeleronS; 09-29-16 at 23:32.
Nav tie aķi nedaudz par dārgu?![]()
Turned off.
IMHO šitādu setupu vajag manējam fatbaikam, tad vismaz pa šoseju varēšu tikt līdzi un offroadā vispār vairs neviens neapstādinās, it īpaši, ja motoru uzlikšu uz priekšējā rata, un vispār ļoti noderēs velkot piekabi. Pirms 2 mēnešiem sanāca pa lēto ieķert kārtīgu vācu piekabīti sīkajiem.
CeleronS Vai neesi domājis par 18650 bačām? Tām šobrīd ir labāks p/p par lifepo4 un drošākas par lipo. Youtube arī atrodams kā izveidot Tesla like drošinātājus/savienojumus baterijas pakās.
Sarkasms?
Varbūt vēlāk, ja es izdomāšu ka man vaig vēl vairāk jaudu un es taisīšu teiksim 72v sistēmu.
Rauj tiešām jauki, bet nu ar manām riepām man viņš nespēj nospolēt uz zemes ceļa. Izskatās ka tajā kontrolierī ir iebūvēts kaut kāds īpašs sensors, kas ļauj uzņemt ātrumu vienā un tajā pašā līmenī pie dažādiem km/st. Teiksim no 10 uz 20 rauj tik pat spēcīgi, kā no 30 uz 40. Starp citu ir arī Fat bike komplekti, es arī domāju par tāda iegādi, bet beigās atmetu ar roku, jo tad man faktiski vēl jauns vellis jāpērk blakus. Mežā noteikti būtu super.Originally Posted by Instigater
Tas ir jāskatās ar ko Tu salīdzini. Svina aķi ir 4-5x lētāki, bet nu tur ir svars un arī tas, ka viņiem cikli ir mazāk. Šiem cerams ar kārtīgu lādēšanu vajadzētu būt 400+ cikliem. Var mēģināt taisīt bačas no 18650 cēlēm, bet nu rēķini, ka arī tās šad tad būtu jābalansē. Man jau pietiek noņemšanās ar manējo risinājumu, ka aķi katru reizi ir jāņem laukā no kastītes un jānes pie lādētāja. Bet nu izštukos kko.Originally Posted by Edgar
Ja Tev liekas ka mani lipo aķi ir pa dārgu iesaku noskaidrot cik vatstundas ir Tavam telefonam vai laptopam un izdalīt tā cenu pret vatstundām.
Piemēram man ir 2x24vx10a=480vatstundas/130€=3.69 vat/st par 1€.
Vai, piemēram, mūsu paša Mareka aķi.
CSB CSB-GP12170 40€, kas sver 5.5kg
12*17=204/40=5.1 vat/st par 1€
Protams, var nedaudz patrakot un pieciest piemēram 50kg ar mašīnas aķiem pa lētām naudām. Zem 50kg var palīst viens 12v 200ah, tā būtu 2.4kw/st aķu sistēma. Protams tos aķus nedrīkst izēst sausus, bet nu teiksim 2kwh būs 100% pieejami. Tas būtu 4.16 reizes vairak kā man, ja apaļojam uz leju dēļ liekā svara tad 4x, tātad 100km attālums būtu.
UPD: Mazliet atjaunoju aprēķinu
Last edited by CeleronS; 09-30-16 at 09:35.
Par 18650 balansēšanu nav tik traki. Čalis darbināja savu autiņu ar 18650 un pēc gada bija minimāla nobīde.
Principā reizi gadā veicams pasākums. Iesaku paskatīties šitā youtubera video sarakstu (https://www.youtube.com/watch?v=tbaeMWdDlqY)
Sarkasms?
kādi ir nākotnes plāni ar eco boxteru?
cik sekundēs ieskrienas līdz 40km/h? (aptuveni)
par uzlādējošo bremzēšanu esi domājis?
Viņam jāturpina būt legit daily draiverim uz darbu, un es gribētu viņu saglabāt kā krūzeri ne kā gonku. Būs dubļubleķi, viss sagatavots, lai ūdeņi netiek shēmās un apdomās par pieslēgšanas drošību.
Šodien izmērīšu to ieskrējienu, ja nebūs lietus.
Bija doma par to uzlādēšanās bremzēšanu, es pat sākumā domāju ka šis kontrolieris sajēdz to, jo no bremžu ručkām nāk vadi laukā, bet izrādās, ka tas tikai atslēdz gāzītes darbību. Arī labi, ja atkrāktas gadījumā nākas ripot lejā no stāva kalna, bet nu visādi citādi nav diži noderīgs. Un tāpat nākošajā sezonā mainīšu priekšējās bremzes, jo tas ķīnietis tomēr baisi ātri izregulējās pie manām slodzēm (Ko var gribēt no 14€ kita) un bremzu ručkas būs jaunmodīgas bez sensoriem.
Manuprāt ka priekš ričuka tā regen bremzēšana nav diži vajadzīga, jo tas dod vēl papildus slodzes kontrolierim un motoram tas ietaupījums būtu max kādi 10-15% aķiem (So ekstra 2-3km?). Man labpatīk domāt, ka vismaz kad es bremzēju arī motora vijumi un elektronika dabū nedaudz atpūsties.
Last edited by CeleronS; 09-30-16 at 10:35.
inerces moments pa mazu, nav jēgas "reģenerēt".
Prātīgakais no tā visa uztaisīt aerodinamisku štruntu un aplīmēt ar saules cell-ēm
http://media.treehugger.com/assets/i...crop-smart.jpg
http://www.innoros.ru/sites/default/files/afghan2.jpg
Vienīgi izskatītos pēc pilnīga dūšbega, bet taisnība jau ir, jo šādā aero korpusā var pat uzmīt bez visiem motoriem uz 60-80km/st. Jautājums vai tas to vērts, man tomēr gribās ērti sēdēt un izbraudīt vēju.
Runājot par jaudām vēl, tajā endless sp.. forumā lasīju, ka viens ir nopircis legit veikalā firmīgo 1.5KW motoru un uzlicis uz sava šosejnieka virsū. Un tad esot tā, ka var tikt arī līdz 100km/st, bet nu tur viss ir super atkarīgs no aierodinamikas un riepu cietības.
Bet nu tas ir ekstrīm, jo man jau uz 50 vaig reālu gabalu, lai apstātos ar priekšējām bremzēm un tas 160mm disks ir super karsts un čīkst. Un tas vēl ir ar ķīnieša bremzēm, kas nedod iespēju parlidot pāri stūrei, ja nospiež pa stipru, labākajā gadījumā priekšējā riepa izslīd uz zemes ceļa.
pareizi jau raksti. šaurās riepas (gonkas) nav domātas ikdienai ar lieliem ātrumiem.
Gribi komfortu - platās riepas - FatBike ar semi-gludu protektoru.
Celeron, tev reversās gravitācijas ragaviņas vajag nevis elektro riteni. Vienīgā problēma tikai tā, lai pagrieztu gravitāciju pretēji, nejēdzīgu enerģiju vajag - AES jāvelk pakaļā.![]()
Keep your own way
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)