Results 1 to 16 of 16

Thread: Mājas audio sistēma

Default Mājas audio sistēma

Sveiki, biedri!

Liktenis man ir piespēlējis na haļavu pilnīgi jaunu Yamaha RX-V657 aparātu, kuru ir doma izmantot ierobežota budžeta mājas "kinozāles" sistēmā. Zinu, aparāts nav tas jaunākais. Pieņemu, ka šeit ir pieredzējuši cilvēki mājas audio sistēmās, tāpēc gribēju uzzināt viedokli- vai ir jēga sākt būvēt sistēmu ap šo aparātu? Ja kaut ko līdzvērtīgu (performancē), bet ar mūsdienīgākām fīčām var dabūt salīdzinoši nedārgi, divreiz jāpadomā, vai ir jēga šo te sākt stellēt augšā- pirmo reizi taisīšu mājas audio sistēmu, tāpēc šajā lauciņā man ir zerro pieredze. Parasti ņemos ar auto mūzikas sistēmām

Kas tas par topiku? Ko taisies te būvēt? Sienā iemūrēt?
    Pērc skaļruņus / subi u.c., un tie derēs arī priekš jauna cita vēlāk.
    Šai vēsturei lielākais trūkums ir HDMI neesamība.

Labā ziņa, ka šis ir diskrēts ar parastiem tranzistoru pastūžiem kuri praktiski B klasē ...tapēc parametri nebūs spīdoši...bet filmām derēs un arī mūzikai ja neesi melomāns. Jaudu droši vari dalīt ar 2. Draudzējas ar 4 omu tumbām. Vēl pēc pieredzes resīveriem nāk ārā "šņaga" ( mēdz sīkt ko klusumā ar dzirdēt pa tumbām..bet tas atkarīgs no resīvera/tumbām). Nezinu - mūzikai resīvers nav labākā izvēle...DAC sūdīgi, AMP, sūdīgi...paskaties kaut vai https://www.audiosciencereview.com/f...x.php?reviews/

pat mega dārgie ir sūdīgi...
    Desktop 100% silent PC: Asrock J5005 mini itx, 85w brick psu, 8GB RAM, SSD, mini itx case.
    HTPC: Gigabyte GA-A320M-H, Athlon 200GE (passive cooling) , 8GB RAM, SSD+HDD, Cooler Master CM media 260 ATX

Nu nez, es pāreju no 5.1 RRR sakta komplekta un sony lētā gala pastūža ar 1080p HDMI uz Dolby Atmosu.

Tagad kaut ko sākt lasīt uz parasta 5.1 nu hvz.

pārdod to yamaha man un pērc jaunu

būsim reāli - cik cilv. var korekti 5.1 izvietot savā telpā? Nerunājot par atmosu ( sūdbāri neskaitās - parodija)?
    Vairumam pilnīgi pietiks filmām ar 3.1 (centrs, sabs, un priekšas) - jau būs efekts krietni labāks kā no parasta 2.0 filmās.
    Desktop 100% silent PC: Asrock J5005 mini itx, 85w brick psu, 8GB RAM, SSD, mini itx case.
    HTPC: Gigabyte GA-A320M-H, Athlon 200GE (passive cooling) , 8GB RAM, SSD+HDD, Cooler Master CM media 260 ATX

Quote Originally Posted by osscar View Post
    būsim reāli - cik cilv. var korekti 5.1 izvietot savā telpā? Nerunājot par atmosu ( sūdbāri neskaitās - parodija)?
    Vairumam pilnīgi pietiks filmām ar 3.1 (centrs, sabs, un priekšas) - jau būs efekts krietni labāks kā no parasta 2.0 filmās.
    Iesaku patestēt jaunos soundbārus, viss attīstās diezgan strauji un naher nav vajadzīgs piebāzt telpu ar miljons tumbām.

esmu testējsi - jābūt pilnīgi kurlam lai teiktu ka tur ir telpiska skaņa. fiziku neapmānīsi. Pats atmos standarts jau arī paredz piebāzt telpu ar skaļruņiem..tik marketologi lielākai daļai smadzenes izskalojuši - cilvēki klausās mono skaņu un priecājas

Quote Originally Posted by osscar View Post
    esmu testējsi - jābūt pilnīgi kurlam lai teiktu ka tur ir telpiska skaņa. fiziku neapmānīsi. Pats atmos standarts jau arī paredz piebāzt telpu ar skaļruņiem..tik marketologi lielākai daļai smadzenes izskalojuši - cilvēki klausās mono skaņu un priecājas
    Nez 2x Homepodi kuros ir kopā 14x skaļruņi un 2x subi Atmos ir diezgan ok.

Quote Originally Posted by skatitajs View Post
    pārdod to yamaha man un pērc jaunu
    Ja patīk Yamaha vēstures krāmi, man ir viens, stipri krutāks.
    Ja nemaldos RX-V1200, bet labāk mājas apsktīšos.

Quote Originally Posted by Viruss View Post
    Nez 2x Homepodi kuros ir kopā 14x skaļruņi un 2x subi Atmos ir diezgan ok.
    fizika. tas del atstarosanas - monoskanja anyway.

Quote Originally Posted by bobiksons View Post
    fizika. tas del atstarosanas - monoskanja anyway.
    Nu nezinu gan, Homepodi tracko tavu lokāciju un taisa aiztures skaļruņiem, viss diezgan precīzi un skaņas ziņā pogā ārā manu klasisko 5.1 setupu.

Un kas ir klasisks 5.1? Sāksim ar to, ka skaļruņu kopējais laukums normālam 5.1 būs 10x par homepodu. Grozi kā gribi, bet skaņas avots ir viens - monoskaņa.

Man jau liekas, ka atkarīgs ko klausās un kādas prasības. EHR un līdzīgus fona trokšņus noteikti var mierīgi uz homepodiem, BT tumbiņām, soundbariem un līdzīgiem izstrādājumiem klausīties.

Quote Originally Posted by bobiksons View Post
    Un kas ir klasisks 5.1? Sāksim ar to, ka skaļruņu kopējais laukums normālam 5.1 būs 10x par homepodu. Grozi kā gribi, bet skaņas avots ir viens - monoskaņa.
    Es runāju par kvalitāti nevis kvanitāti, protams ka 5.1 izrībinās māju jaudīgāk, bet ne precīzāk, kvalitatīvāk (atmos).
    Hmm... no 2x skaļruņiem -> monoskaņa. Aiziešu pēc popkorona.

Quote Originally Posted by klfoto View Post
    Man jau liekas, ka atkarīgs ko klausās un kādas prasības. EHR un līdzīgus fona trokšņus noteikti var mierīgi uz homepodiem, BT tumbiņām, soundbariem un līdzīgiem izstrādājumiem klausīties.
    Pagaidām labākais kas ir dzirdēts no BT skaļruņiem ir Sonos Five, jā sākumā ir jāpastaigā ar trubu pa istabu lai viņš noskenē telpu, bet pēc tam skaņa ir bomba, it sevišķi bassi, klausījos elektroniku. Par citiem stiliem uz tās tumbas nemācēšu teikt.

p.s. Šī tumba nederēs kā tumba TV, jo ir aizture pat ar 3,5mm štekeri, ja nu vienīgi maucam klāt pie Apple TV 4k un laižam caur earc.

p.s.s. kāds klausās arī tādus trokšņainus sviestu kā radio?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)