Results 1 to 19 of 19

Thread: Kafija aparāta pcb barošanas salabošana

Default Kafija aparāta pcb barošanas salabošana

Ir lēts kafijas Delongi aparāts, kuram izskatās pēc novērojuma ir sačakarējusies barošana - beztransformātora RC ķēde un pumpējot darba LEDs dimojās tumšāks un izrubās. Youtube min, ka galveno iemeslu ir kondiķa novecošana.
    Vai tad tas kondiķis tiešām pēc laika degradējās (2 gadi)? Jautāju, jo gribās sataisīt, lai vairs nav jālien iekšā.
    Es pats nerubīju par beztransf shēmām un nav vēlmes tagad studēt, bet moš kāds var pakomentēt? cik saprotu nomināli ir sakalkulēti, vienīgais ko var ielikt same parametrus bet kko izturīgāku.

pašu shēmu nevar atrast, netā var nopirkt tikai pašu plati par paša parāta cenu
    Teorētiski var sazīmēt barošanas ķēdi, ja kāds piesakās palīdzēt saprast cēloni (pats salabošu lai ir pēc fenšui).

Mūsdienu industrijas brīnums - jā, lētiem sūdīgiem elektrolīta kondensatoriem pa 2 gadiem mierīgi var būt kirdikt.
    Nepērc noname kondensatoru, pērc kaut kādu zināmu brand. Starp citu, tiem mēdz būt datasheet uzrādītas darba stundas pat

domā tiešām elektrolīts aiz iztaisnotāja nevis pie ieejas parastais (high-volt)? Ja elektrolīts, tad es teorētiski varētu 2x lielāku "tilpumu" ielikt..

man nav lētais, bet gan Jura kas pirms dažiem gadiem ap 1k maksāja, varbūt sanāk līdzīga problēma, darbojas viss ok un tad vienkārši izslēdzas un vairs ieslēgt nevar, bet atpūties kādu laiku aparāts atkal ieslēdzas, kādreiz bija reti, tagad vairs nav iespējams lietot.

Quote Originally Posted by bobiksons View Post
    domā tiešām elektrolīts aiz iztaisnotāja nevis pie ieejas parastais (high-volt)? Ja elektrolīts, tad es teorētiski varētu 2x lielāku "tilpumu" ielikt..
    Ieeja parasti nemirst, jeb drīzāk tas nav darbībai kritisks.
    2x lielāks tilpums var arī slikti beigties

Nevis tilpumu divreiz, bet max voltāžu vari pielikt. Skat, ka kafijas veidošanas laiks nepieaug divreiz. :-)
    Turned off.

muļķības. kopš kura laika elektolītam mainot voltāžas parametru aiz diožu tilta kkas mainās? palielinot tilpumu es tikai nedaudz palielinu strāvu ieejas tiltā un RC dalītajā, kamēr jams uzlādējās. jeb es kko esmu aizmirsis?
    Pie tam apskatījos shēmu, ten-a un pumpja shēmas tiek pa taisno switčotas caur triacu un tas ir pats dīvainākais, ka tieši pumpējot tiek "dim"-ota MCU barošana, kaut ka neticās, ka tieši kontroles signāli spēj aprīt tik daudz enerģijas (TEN + pump)

Apmēram pirms pusgada remontēju vienam uzņēmumam Jura aparātu. Arī neprognozējami slēdzās ārā. Pamēģināju tajā ofisā - tiešām, nepaspēju pat sev kafiju uztaisīt, kad izslēdzās. Atvedu mājas, darbojas. Pārdzēros kafiju tā, ka vairāk negribas, vienalga darbojas. Tomēr jaucu ārā un sāku mērīt barošanu. Kaut kā nepatika spriegums aiz tilta. Palielas pulsācijas un pats spriegums tā kā par zemu. Izrādījās - tiltiņā vienai diodei iekšā "garais". Pie tam tā nestabils. Pasildu ar lodāmuru, pakustinu - diode kā diode, pēc brīža atkal "garais". Tur ofisā viņiem spriegums tīklā 230 V, man mājās 237 V. Tāpēc man mājās strādāja ar visu beigto diodi, bet tur ofisā bija uz robežas.

muļķības...
    Nē, es par kapacitātes lielumu. Kopā ar rezistoru tas veido mini laika releju. Tas ir- jo lielāka kapacitāte, jo ilgāk var izlādēties.
    Es, protams, par elektroniķu joku ...
    Turned off.

nu a es ko rakstīju? ja parastajam C ir kapacitāte, tad uz elektrolītu uzrakstīju "tilpumu", jo tieši bažas bija par noturēšanu. Nav nekāda sakara ar laika releju, jo beztransformātoriem shēmās kā pirmo izmanto ieejas RC ķēdi.
    Es mēģināju uzzimēt shēmu, manai versijai virspār caur 70 om iem uzreiz tiltā iekšā, pirms tilta tikai R-C filtrs ar NTC(radiators traucē, neesmu pārlicināts?) paralēli ar 2Momi. Nav pat nekāds RC ieejā un aiz tilta ir 100uF/35V. Karoče visbomzīgākais variants sanāk.

Visas diodes (1n4007) darba kārtībā... rozetē man 240 (china vecs multimetrs).

beztransformātora RC ķēde
    ieliec plates foto.
    vienkarsji veelos apskatiiy, kaa razjotaajs slepkavo klientus...
    Quote Originally Posted by KasparsRTK View Post
    Man taisnība ir visā, ko saku.
    dolbaku saraksts - Hrjum, Monstrs, nabukoo, junkmail, Kaspars, deff_ins. Instigater, maarells
    okupantu kroplji - kart, Hrjum, znatok, zRM
    cilveeki ar absoluutu un neaarsteejamu idiotismu - Instigater

izrādās tas diožu tilts ir tikai kkādam magnētam, pielauju nekas traģisks/kritisks.
    tālāk neturpināju, jo grūti saprast kas tur ir tranis vai kas cits aiz D1/D2/D3, pie kura arī piemaukta pump kontrole un MCU. Plus tik smalki via un daži zem komponentēm, plate arī noklāta ar speclaku (lai nekoredē) un zvanīšanai vajag kārtīgi noberzēt. via tak vispār var izjukt tai brīdī.

aļikā ir vecās versijas (v3.x), man ir v4.1 bet izskatās tāpat : https://www.aliexpress.com/item/4001101847207.html
    kkad nofočēs moš līdz galam sazīmēs

Click image for larger version. 

Name:	Untitled.png 
Views:	106 
Size:	47.7 KB 
ID:	47147
    Last edited by bobiksons; 08-29-23 at 09:26.

c30, c34 uz nomainju. c27, c28 ar parasto testeri var paarbaudiit nelodeejot aaraa, jaamaina tikai ja nepieciesjams.
    dolbaku saraksts - Hrjum, Monstrs, nabukoo, junkmail, Kaspars, deff_ins. Instigater, maarells

nu re, tāpēc jautāju, ja jau tie jāmaina, tad nomināli jābūt tie paši (R un kapacitāte), vai voltāžas nomināls nespēlē lomu RC ķēdē šajā gadījumā? Nu ar domu, ka pieņemsim parādīsies netipisks impulss, vai tālāk zenērs etc noķers.
    ej tu tagad atrodi tieš šādu kapacitāti/V

Tak salodē paralēli, lai summējās.
    C=c1+c2+cn.
    Voltāžai gan skaties formulas.
    Last edited by Edgar; 08-29-23 at 20:20.
    Turned off.

ja c30, c34 ieliksi mazaaka sprieguma, dabuusi spraadzienu. ja lielaakas kapacitaates, riskee ar visa aparaata damadzju. tur viss ir izreekjinaats. 0,56 uf nav iipasji populaari, bet piemeeram 0,5uf 400v nebuutu probleema atrast.

Quote Originally Posted by Edgar View Post
    Tak salodē paralēli, lai summējās.
    Jā, vēlams kādus 15 gab. viena vietā Edgar - pie tik niecīgas kapacitātes tik "fantastisku ieteikumu", nē, nu ko lai pasaka..
    Bet te prasās jautājums - kāpēc neieteici vairākus kondenatorus virknē, kur summēsies voltāža, nevis kapacitāte?
    Last edited by andrisri; 08-29-23 at 22:55.

Jūs nesaprotat elektroniķu jokus?
    Turned off.

Quote Originally Posted by Edgar View Post
    Jūs nesaprotat elektroniķu jokus?
    Šie nav īsti joki tajā tēmā, pareizi ir apmēram tādi:

Vecenīte mežā sēņo un redz, ka elektrības stabā sēž divi elektriķi un viņu sačukstoties vēro. Te pēkņi viens saka, "Kundzīt, vai Jūs lūdzu varētu padot to vadu kas zemē mētājās?" Kundzīte paceļ, padod un aiziet. Elektriķis: "Es taču teicu ka nulle, bet tu tik fāze, fāze!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)