Page 8 of 8 FirstFirst ... 45678
Results 141 to 157 of 157

Thread: Par un ap Quad/Hex/Octa/Drone/Droni u.c. lidaparātiem.

Banned

Par 120+ metriem above ground tāpat drāzīs un jo tālāk jo vairāk, ātrāk un aktīvāk Vēlāk drāzīs par to vien, ja atradīs dronu īpašumā, kas nav bloķēts uz 120m un nav attiecīgas kategorijas un atļaujas.

Nav vairs tālu, kad arī opjus ar mazo aviāciju ārpus take off and landing izdzīs no sub 120m un tas būs dedicated dronu zona. Vai pat kaut kādu slāni teiksim 100-120m norezervēs corporate droniem un tad jau ļoti motivēti būs visi izdrāzt jebko kas tur ielidos.

P.s. radari arī redz jau tagad vairumu kas ir Mavic un lielāks tajos augstumos kautkādā rādiusā ap NATO radariem. Tas ka armijniekiem neviens tos datus neprasa ir laika jautājums. Vai nu kamēr nav komerciāla business case, vai kamēr visādi rusič un citi deģenerāti uz savu galvu bez putļera vadības nesūta vēl te neko. Bet pēdējā keisā, varēs ar seju dubļos pagulēt, kameŗ noskaidros, ka tikai skaistus skatus sagribēji pafilmēt un aizmirsi app/remoteID pieteikt lidojumu.

godīgi teikt, ja būs normāls apps, tad es jau tagad labprāt pieteiktu lidojumu, ja būtu ar pirkstu kartē ievilkt kur un kad...

ja būtu opcija pieteikt caur tādu appu lidojumus virs 120m, tad es būtu mega priecīgs. neredzu jēgu pārkāpt, bet saprotu, ka kārtībai ir jābūt, nav jau fīrer-lande krievija šeit.

ja pareizi saprotu, tad virs 120m jau tā pat lidot arī tagad var, tik kaut kādas formalitātes jāpilda, par kurām jāmaksā easy peasy app nekur nemanīju? norvēģijā ko tādu redzēju, bet iztestēt tā arī nesanāca, lai gan pat apdrošināšanu biju iegādājis - laika nepietika, vajadzēja mīt pēdāļus un būvēt telti

Banned

Jau būtu, ja nebūtu ierēdņi saoduši ka tas ir 2+M projekts ja viņi iet savu ceļu un lēnā garā sūc EU naudu, nevis iedod kādu 0.5M komerciāli ka'dam uztaisīt "kā vajag"

Var, bet jāpiesaka atļauja un tas nav trīs klikšķi app. Maksa ir mazākais, tur cipari nekādi, seviški ja komerciālām vajadzībām, tas cik tas prasa laiku sakaŗtot ir dārgāk. Seviški ja izrādas kādas nianses, kur grib lai kārto Speciālo Kategoriju

kaut kāda sūda 1M dēļ sīkpirdeļi aviāciju čakarēs, sūdbrāļi

Banned

Nē, tur savā kontrolē visu ciklu. Bet tā jau visā EU. Airmap tak arī nogāja pa burbuli, jo maldīgi domāja ka uztaisīs app un sistēmu, ko visi adaptēs, nevis Thank you for showing what to do, now we will do it in our own crooked way - longer, more expensive and in style of bureaucrats!

Vienīgā cerība, ka būs kautkāds API uz kā ka'du komercproduktu varēs uztupināt.

Pieredzējis lietpratējs

Man ar sāk siekala tecēt uz Air 3. Kāds ir tās atļaujas kārtojis? Kā vienkāŗšak un lētāk? Privāti vai caur Juridisko?
    Visīsākais ceļs shēmā ir caur juridisko, bet kā realitātē?
    https://uas.caa.lv/wp-content/upload...a-1024x403.jpg

Banned

Privatajam visvieglāk. Tam Air tak nevajag nekādu super duoer specifisko kategoriju. Nu ha vien nedomā lidot vurs bērnudārza grupiņas, bet tur air nespēsi nomodificet.

Nokārto to kas pa free, ja vēl ir oa free un pietiks. Noliekot pirmo LVL arī sapratīsi vai vajag un kad ko vairāk

Pieredzējis lietpratējs ORiONz's Avatar

Quote Originally Posted by CaMaRo View Post
    Man ar sāk siekala tecēt uz Air 3. Kāds ir tās atļaujas kārtojis? Kā vienkāŗšak un lētāk? Privāti vai caur Juridisko?
    Visīsākais ceļs shēmā ir caur juridisko, bet kā realitātē?
    https://uas.caa.lv/wp-content/upload...a-1024x403.jpg
    Sāc ar to, ka nokārto STS testu

Jautājumi tur specifiski, un avoti, kur atbildes uz nezināmiem jautājumiem uzzināt, arī īsti nav noformulēti. Man pirmais piegājiens nesekmīgs, pietrūka 2 atbildes.
    Pa ziemu jāsaņemās un jānokārto.

Pieredzējis lietpratējs

man ar 2 pietruuuka pat nelasot visu to pasaakumu. Bet slinkums paarlikt

Banned

Tur tak bāzei arī kursam tuurpat CAA lapā jābūt. Ja vien nav tagad visu komerciālajiem atdevuši, tad samaksā LMT piemēram un miers.

Hello

Varbūt kādam ir CP2112 debug tilts? Vai arī var padalīties ar info, kā atdzīvināt Mavic 2S bateriju?
    Baterija >1 gadu nostāvēja Dronā un tagad vairs negrib celties augšā.

Pieredzējis lietpratējs zantok's Avatar

man liekas ka bija, bet diez vai tev palīdzēs jo visi tie bateriju kontrolieri ir zem paroles vismaz portatīvo baterijām.

Sveiciens!
    Vai kāds pēdējā laikā ir metis arā dronu no dji konta?
    Nesen nopirku dji fpv, pēc internetiem sapratu ka sākumā jāpieslēdz ierīce, jaielogojas orģinālajā kontā iekš DJI FLY un tad viņš jaatbindo un tad remove, bet kaut kā šo nepiedāvā...
    Firmvārs updeitots līdz svaigākajam.
    Click image for larger version. 

Name:	Screenshot_20240903_223625.jpg 
Views:	335 
Size:	154.6 KB 
ID:	48745

UPD: Paldies visiem kas palīdzēja, tas izrādījās nepiesaistītais konts! DJI vnk visu tik smuki uztaisījis, ka es noticēju, ka tā ir īsta manta.
    Last edited by CeleronS; 09-05-24 at 07:01.
    Arī ceļā uz finansiālo neatkarību Tev būs jāmaksā savs "exit tax" un, visbiežāk, tie būs Tavi vecie draugi.

Kāpēc jāmet ārā no konta? Nekad neesmu to darījis, visi droni turpat vien dzīvojas.

Nepazīstams pārdevējs, vēlējos dronu uzdāvināt lielam dronu fanam, lai izbauda dji experiancu no nulles.
    Ja visi striķi plīsīs, tad gan jau sarunās pārdevēja kontu, bet gribētos pa svaigo.

UPD: Paldies visiem kas palīdzēja, tas izrādījās nepiesaistītais konts! DJI vnk visu tik smuki uztaisījis, ka es noticēju, ka tā ir īsta manta.
    Last edited by CeleronS; 09-05-24 at 07:01.
    Arī ceļā uz finansiālo neatkarību Tev būs jāmaksā savs "exit tax" un, visbiežāk, tie būs Tavi vecie draugi.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)